Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Maart 2007- Oktober 2008

Gepost door:Remy // 2008-10-07 00:00:00 // 3300 keer bekeken

Menig RBC-supporter slaakte een diepte zucht van opluchting toen er maandagmiddag rond 15.00 bekend werd dat Rob Meppelink niet langer de trainer van RBC is. Het was immers afzien sinds maart 2007, de periode waarin de zelfingenomen Meppelink met hulp van de schier onaantastbare Pollemans de zlf vrijgemaakte zetel van hoofdtrainer kon innemen.

Even leek een opleving aan het eind van het seizoen 06/07 alsnog promotie op te leveren, maar het verhaal van d gemiste kans is eenieder welbekend. Opvallend was dat na deze beslissende uitwedstrijd Meppelink zich in de informele sfeer richting supporters uitliet over het positieve gedrag van de in grote getalen aanwezige RBC-supporters. Dat hij vervolgens als een kat in het nauw achttien maanden later uitgerekend via de media het tegenovergestelde brabbelt zegt meer over de mens Meppelink zlf, dan over het RBC-publiek. Dergelijke uitspraken zouden zelfs met een eerste positie op de ranglijst al reden meten zijn voor ontslag, het is immers koren op de molen voor gemeentebestuurders die niet mee wens(t)en te werken aan (financile) hulp voor ons clubke, en natuurlijk zullen sponsoren zich wel drie keer afvragen wat geld investeren in een club met een dergelijk imago voor zin heeft. Ook het bestuur van RBC heeft zich in deze kwestie natuurlijk verschrikkelijk slap opgesteld en had deze door Meppelink zlf aangeboden stok om te slaan al lang met twee handen aan moeten grijpen. RBC was er immers in 2001 als de kippen bij om Martijn van Galen te ontslaan omdat hij zich in een vlaag van emotie ontdeed van zijn shirt na een teleurstellende wissel. In diskrediet brengen van de club was toen blijkbaar wl een legitieme reden om een werknemer ontslag te geven.

Maar uiteraard moet er ook een kritische noot gekraakt worden als het gaat om de zelfingenomenheid waarmee Meppelink zlf vl te lang op de trainersstoel is blijven zitten. Hij ontsloeg immers (zelfaangestelde) trainers om veel minder, en het contrast was zaterdagavond rond 20.45 dan ook erg groot. Maaskant stond 1e in de eredivisie, en ook Jan van Dijk bezette een divisie lager de 1e plaats na een klinkende 1-4 overwinning in Roosendaal. Toen na de schandalige wedstrijd tegen de Rijnsburgse Boys opnieuw de kritiek oplaaide was Meppelink er als de kippen bij om te vertellen dat er alleen slecht gespeeld was tegen Telstar, de Rijnsburgse Boys en Fortuna. Juist dze opmerking bevestigt de kortzichtigheid, het gebrek aan zelfreflectie en de zelfingenomenheid van Rob uurtje of 2 per week trainen Meppelink. Hij vergat immers doodleuk de 11e plaats van vorig seizoen met welgeteld n goede overwinning (Emmen thuis), en de zr pijnlijke thuisnederlaag tegen Top Oss. De oorzaak voor het wel aanblijven van Meppelink is natuurlijk niet te vinden in het vertrouwen wat het bestuur in hem zou hebben, dat was er immers al na 10 wedstrijden in het seizoen 07/08 niet meer. De reden voor het aanblijven van Meppelink had simpelweg alleen financile gronden; buiten het feit dat hij een grootverdiener is/was, hebben zijn schoonouders ook een hoop geld in RBC zitten en hebben we eindelijk voor het tweede achtereenvolgende jaar eenzelfde hoofdsponsor. Echter in een zuivere bedrijfsvoering zouden dergelijke argumenten nooit hoofdargumenten mogen zijn om een zr slecht functionerende werknemer aan te houden.

Enfin, genoeg gal gespuwd over de afgelopen periode: Hoe nu verder? Mijns inziens heeft deze selectie een trainer nodig die de trainingsarbeid flink gaat verhogen, de huidige selectie loopt vrijwel iedere wedstrijd na 70 minuten zonder lucht en het middenveld is dan in geen velden of wegen meer te bekennen. Nee, geen Brandts, Atteveld of De Mos. Doe maar een lekkere bikkel die het vak ergens geleerd heeft als assistent en nu staat te popelen om zich te bewijzen als hoofdtrainer. In het verleden heeft dit recept bij veel clubs gewerkt (Maaskant, Jans), in tegenstelling tot technisch directeuren die zich opgewerkt hebben tot hoofdtrainer

Pollemans: Henk Frser, John Metgod?

Deze column is geschreven door Thomas Melisse




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd