Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

De mislukte zoektocht naar de ?10?

Gepost door:Remy // 2009-08-05 00:00:00 // 3112 keer bekeken

Het dramatische aankoopbeleid van RBC wordt hier weer eens schaamteloos blootgelegd. Na een ruime testperiode is het oordeel dat Umut Gndogan een aardige speler is, maar niet iemand die de club nodig heeft.

De club had in het profiel een ervaren, lange middenvelder met scorend vermogen voor ogen. Daaraan voldoet deze jongen totaal niet. 19 jaar, 2 turven hoog en het doel nog nooit van dichtbij gezien. Dan mag ie aardig kunnen ballen, maar je hebt er geen klote aan. Bovendien hebben we op die positie al iemand met dezelfde eigenschappen (klein, jong, scoort zelden) in de persoon van John Schot.

RBC snijdt zichzelf hier geweldig in de vingers. Niemand die begrijpt waarom de club al op 4 augustus zo'n speler, die je rustig bij de categorie 'paniekaankopen' kunt wegschrijven, contracteert. En dat terwijl de transfermarkt nog 27 dagen open is, en daarna waarschijnlijk nog werkloze voetballers te over zijn die zo gratis opgehaald kunnen worden.

Mijn ideale man loopt rond bij Sparta, en stiekem had ik gehoopt dat RBC zijn geld verstandig zou besteden door een ervaren man aan te trekken in de persoon van Arne Slot. Zeurt nooit, heeft scorend vermogen, gaat er altijd voor en kan jonkies als De Leeuw, Chlup, Boddaert, Schot, Chery, Pot, Gijzen, Jardim en Corman op sleeptouw nemen en op het middenveld balans brengen.

Van de 9(!) middenvelders hierboven genoemd is Schot met zijn 25 jaar de oudste speler. Het RBC middenveld zal straks bestaan uit spelers met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, die een leider zullen missen. Iemand die de ploeg bij de hand neemt wanneer het even niet wil of wanneer de ploeg op een dood spoor zit. Zonder dat ik de nieuwe spelers veel heb zien spelen, mag je er nu al vanuit gaan dat niemand binnen deze groep deze capaciteiten op deze leeftijd al bezit.

Blijft over Mels van Driel, die met zijn 26 jaar de bejaarde onder de middenvelders is. Leuk en aardig, ervaring genoeg bij met name Fortuna Sittard, maar ook hij is niet de man die de jongens op hun plaats zet, die over Eredivisie-ervaring beschikt, die ook buiten de landsgrenzen ervaring heeft opgedaan. Daarnaast is hij degene die juist alle vaart uit het spel haalt, dus met alle jonge honden om hem heen die 90 minuten van voor naar achter rennen en weer terug heb je helemaal niets aan hem, dus zal hij vermoedelijk na 4 wedstrijdjes wissel staan.

RBC is komend seizoen de ploeg die de balans op het middenveld mist, dat zal pijnlijk duidelijk worden. Ook dit seizoen worden wedstrijden in de 92e minuut verloren, ook dit seizoen gaan de koppies hangen na 4 nederlagen op rij en ook dit seizoen is RBC de ploeg die door elke ploeg in de Jupiler League, schaakmat gezet kan worden, wanneer de trainer van de tegenstander vooraf even de moeite neemt om de ploeg te bekijken.

Mocht dat, mei 2010, anders blijken te zijn, dan ben ik de eerste die het toe zal geven. Mits er geen ervaren leider op het middenvelder komt, zie ik het bijzonder somber in...

HenkieVos




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd