Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

BN/De Stem verslaat RBC Roosendaal

Gepost door:Nieuwkomer // 2011-05-02 00:00:00 // 3568 keer bekeken

BN/De Stem zet Jan Martens en Karel Pleunis op het RBC-nieuws. Jan Martens is de vaste volger, Pleunis neemt soms de honneurs waar. De laatste dagen lijkt Martens, die dit jaar de verstandhouding met de RBC-supporters verbeterde(!), van de aardbodem verdwenen. In deze cruciale dagen voor RBC doet alleen Pleunis (negatief) verslag over het reilen en zeilen bij RBC.

Kareltje, Kareltje, Kareltje. Wat ben jij een zielig mannetje zeg. Het seizoen van je Giants-vriendjes (defense, defense, defense) zit erop en jij hebt weer tijd om RBC naar de kl*te te schrijven. Doe effe normaal joh, relax! Die andere RBC-watcher was de laatste tijd goed bezig. Goed en slecht nieuws werden gebracht met iets wat op een RBC-hart leek.

Maar jij, jij creert het slechte nieuws. Jij wil het vriendje worden van iedereen in Roosendaal en omgeving die niets om voetbal, of RBC, geeft. Populist! Met je stukjes papiervervuiling (vergeet je niet de milieuheffing te betalen?) doe je het goed bij de meerderheid. De meerderheid die overal tegen is. Je bent hun held! Proficiat Karel. Ga vooral zo door.

In het laatste pareltje van jouw hand, Zelfs Jan Pollemans neemt nu afstand, meldt je dat Jeffrey Kooistra geen behoefte heeft aan de media. Je doet zelfs huilie huilie; al spreek je zijn voicemail honderd keer in, je wordt niet teruggebeld Vind je dat gek Karel, na al die vuilspuiterij?

Heel lang heb ik de verhalen op fansites over een anti-RBC-stemming bij jouw krantje niet willen geloven. Tot vier april. Toen las ik een bijdrage van je collega Franka van der Rijt met als pakkende titel RBC-sponsors sceptisch over de toekomst. Dat werd geschreven op het moment dat er zes ton was toegezegd mits Kooistra ook de (toen) resterende vier ton wist binnen te halen. En wat doet het regionale sufferdje op zon cruciaal moment? Dat gaat op zoek naar mensen die op dat moment gn geld in RBC willen steken.

Ik neem die mensen trouwens niets kwalijk. Eens houdt het op. Maar het feit dat jullie op zoek gaan naar dt nieuws, vind ik tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Voor zon nieuws kan ik, met veel plezier overigens, terecht op GeenStijl.nl. Van een dagblad in het verzorgingsgebied van RBC Roosendaal verwacht ik wat anders.

Van een journalist wordt verwacht dat hij het nieuws brengt. Het goede en het slechte. Natuurlijk hebben jullie geen schuld aan de problematische situatie waarin mijn clubke zich momenteel bevindt. Maar jullie hebben wel meegeholpen het momentum rondom RBC gitzwart te kleuren. En daar ben ik hl boos over.

Het is de laatste weken niet eenvoudig een RBCfan te zijn. Het enige goede nieuws, RBC dient tijdig een onderbouwde liquiditeitsprognose in, doe jij af als een bericht zonder enige inhoud. Vrucht van een eikenboom #@!

Als ik de foto bij je pennenvruchtjes bekijk, kan ik niet anders concluderen dan dat je al lang meeloopt. Helaas ben je, ondanks journalist/sport/bevoegd docent Nederlands/ondernemer, het niveau van BN/De Stem nooit ontstegen. Misschien wordt het kapot schrijven van een sympathieke Roosendaalse BVO wel je hoogtepuntje. Getuigt van weinig moed hoor. RBC-supporters staan alom bekend als lieverdjes. Als je hetzelfde flikt bij de buurtjes van twintig kilometer Oostwaarts, is elke stap binnen de gemeentegrenzen van 076 een hachelijke onderneming

Tot slot nog een zakelijke mededeling. Mijn abonnement op jullie papier met een nietje loopt nog enkele weken door. Daarna zoek ik wel wat anders om in de kattenbak te leggen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd