Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

81%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

19%

Stemmen: 21

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Dossier RBC stadion: plannen wielerbaan

Gepost door:Remy // 2012-05-02 00:00:00 // 3405 keer bekeken

Maandenlang was het een publiek geheim dat in Roosendaal plannen bestonden om het RBC stadion om te toveren tot wielerbaan. Nu is de wens voor de realisatie van Sportpodium Roosendaal geopenbaard en toegelicht. Een en ander bezorgde ons een nare smaak in de mond. RBCfans.nl dook nog eens in de archieven en kwam tot enkele opmerkelijke conclusies. Allereerst een toelichting op de plannen.

Namens het college van burgemeester en wethouders stellen Toine Theunis (Sport) en Hans Verbraak (Economie) de gemeenteraad op de hoogte (klik hier voor de volledige raadsmededeling). De bijlage van de mededeling bevat de zogenaamde Businesscase Regionaal toptrainingscentrum West-Brabant. Hierin wordt gewezen op het Sportplan Brabant 2016, dat gericht is op versterking van de provinciale sportinfrastructuur. Het sportplan is mede tot stand gekomen in het kader van het nationale Olympisch Plan 2028 omtrent de Nederlandse kandidatuur voor de Olympische Spelen. Projecten die binnen dit sportplan passen kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Op basis van de historie zou West-Brabant de plaats bij uitstek zijn om te investeren in de wielersport.

Het plan is om de voorzijde van het stadion te behouden, met daarbij onder meer de kleedkamers, skyboxen, het restaurant en zon 1000 1500 tribuneplaatsen. De overige tribunes zullen verdwijnen en worden vervangen door een overdekte hal van 55 bij 90 meter. Daarin wordt een wielerbaan van 250 meter gebouwd en het middenterrein kan worden gebruikt voor de organisatie van allerlei sportevenementen. Hierbij wordt met name gedacht aan turnwedstrijden, indoor hockey, zaalvoetbal en basketbal.

Daarnaast bestaat al langer de ambitie om een evenementencomplex te realiseren, wat zou moeten verrijzen op het huidige Wubben-terrein. De gemeente is daarover in overleg met een investeerder en exploitant. Het Sportpodium en een evenementencomplex zouden elkaar goed kunnen aanvullen. De zogenaamde passerelle, een brug over het spoor, moet voor een verbinding zorgen tussen het station en de binnenstad en komt tevens de bereikbaarheid van het Sportpodium ten goede.

Uit de financile businesscase blijkt volgens het college van B&W dat haalbaarheid dichtbij is. De bouw zal zon 5 miljoen euro kosten, terwijl de maximale subsidie van de provincie 2 miljoen bedraagt. Daarnaast bestaat er nog een tekort van 285.000 euro op de jaarlijkse begroting. In overleg met ondernemers gaat Theunis proberen dit gat tussen kosten en opbrengsten te verkleinen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd