Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Zeer zwak RBC komt niet verder dan gelijkspel tegen tien man RSV

Gepost door:ForzaRbc // 2013-08-27 00:00:00 // 2924 keer bekeken

RBC heeft vanavond een complete wanvertoning voorgeschoteld aan haar publiek. De Roosendaalse club mocht het laatste half uur tegen tien man van RSV spelen, maar kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel.

Na de goede prestatie tegen het zaterdagelftal van Barca, kwamen er weer veel oud-RBC Roosendaal supporters naar het Herstaco Stadion. Veel oude bekenden, die afgelopen seizoen niet naar het heropgerichte RBC kwamen kijken in de Wouwse Plantage. Zij vonden echter deze avond wel weer de weg naar 'hun' stadion om het hernieuwde RBC aan het werk te zien. Zij zagen echter grotendeels een tweede elftal opdraven dat het heel moeilijk had met de bezoekers die in de Vijfde Klasse uit komen.

RSV kwam al vroeg op voorsprong uit een counter. Vooral verdedigend stond RBC zwak. Mike Machielse had al in het oefenduel tegen SSV'65 aangetoond dat het geen geboren centrale verdediger is, maar zijn kwaliteiten op het middenveld liggen. Hoofdtrainer Van der Woerdt posteerde hem echter weer naast David van Kiel. RSV kon zo een paar keer aardig door de verdediging van RBC heen breken, dat rare capriolen uithaalde.

RBC was vooral gevaarlijk via Nicky Duyvelaar uit de tweede lijn. De middenvelder speelde wel een goede partij in de eerste helft en gaf een aantal goede steekpasses en crossballen. Na de 1-0 kwam RBC door een eigen doelpunt langszij.RSV kwam echter voor rust nog op voorsprong door een prachtig schot die via de onderkant van de lat in de kruising belandde.

In de rust was er een hoop frustratie bij de RBC-supporters te bespeuren. Vooral hoe hoofdtrainer Erwin van der Woerdt het in zijn hoofd haalt om niet zijn beste spelers op te stellen. Zo werden Dennis Voermans, Nick Smit, Ivo Vergouwen en Wiebe de Kok, die zaterdag drie maal trefzeker was, aan de kant gehouden.

In de tweede helft greep de hoofdtrainer in. Machielse werd naar het middenveld gestuurd, Voermans nam zijn positie achterin in. Ook De Kok werd erin gebracht ten faveure van Arman Grigorian. Na een kwartier, waarin RBC geen enkele kans had afgedwongen, kwam RSV plots met tien man te staan. Een speler kreeg zijn tweede gele kaart na praten tegen de scheidsrechter.

Het maakte echter geen enkel verschil. De oranje-witten kregen ruimte om te voetballen en het goed uit te spelen. In plaats van het veld breed te houden werd de trechter in het centrum steeds opgezocht. Voorzetten waren niet schaars, maar goede voorzetten waren helemaal niet te tellen. Ze waren te hoog, te laag, over het doel heen, of recht in de handen van de keeper.

Uit een van de voorzetten kon De Kok nog net zijn hoofd er tegen zetten die net over de kruising heen zeilde. Pas een klein kwartier voor tijd kwam RBC langszij. Een stuiterende bal viel tussen de keeper en spits Mark van der Wegen, die hem netjes over de keeper heen kopte.

Vlak voor tijd kwam RBC dan toch eindelijk op voorsprong. Na zeer zwakke voorzetten, kwam er nu toch eindelijk een goede voorzet van Van Kiel. Mark van der Wegen kopte de bal goed in de hoek, 3-2.De spits leek de zwakke keuzes van zijn hoofdtrainer te redden, maar de spelers van RBC hielpen vlak na de aftrap alsnog de winst om zeep. Een overtreding werd begaan zo'n tien meter buiten het eigen strafschopgebied. Aan de rechterkant stond een speler van RSV helemaal vrij, waar Smit en Van Kiel om heen stonden. Geen van beide zag de noodzaak erin dat deze man niet aan de bal mocht komen. Dit gebeurde echter wel, zodat een lage voorzet gegeven kon worden en bij de tweede paal alsnog de 3-3 op het bord verscheen.

Na de 3-3 trok RBC nog eenmaal ten aanval en scoorde De Kok nog na een prachtige pass. De buitenspeler stond absoluut niet buitenspel, maar werd daar wel voor afgevlagd. Hierdoor bleef het 3-3.


Met het grote aantal supporters op de tribunes leek het een uitstekende manier om aan klantenbinding te doen. Het is echter een grote deceptie geworden. Komende zondag moet er gewonnen worden bij HSC'28 om verder te gaan in de beker.

RBC - RSV 3-3 (1-2)
0-1
1-1 Eigen doelpunt
1-2
2-2 Van der Wegen
3-2 Van der Wegen
3-3

Opstelling RBC: Van den Broek; Ben Slimane (Voermans),Machielse, Van Kiel, G. van Meer (Smit); Wong, Duyvelaar, Klijn; El Allaoui, Van der Wegen, Grigorian ( De Kok).

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd