Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint oefenduel met Rimboe

Gepost door:ForzaRbc // 2013-09-17 00:00:00 // 2643 keer bekeken

RBC heeft dinsdagavond na het gelijke spel van afgelopen zondag een overwinning geboekt op Rimboe. De Roosendaalse club won in eigen stadion met 5-2, nadat het wel op een 0-1 achterstand kwam.

Bij RBC deden er een aantal spelers mee die de afgelopen wedstrijden op de bank zaten. Zo speelden Glenn van Meer, Maarten Hack, Zakaria Ben Slimane, Ruben Buse en Arman Grigorian mee. Het was daarom in het begin even aftasten voor RBC. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele afstandsschoten vanuit de tweede lijn.

Door een verdedigingsfout kwam Rimboe echter op voorsprong. Een boogbal werd over Van Meer heen gespeeld, en de aanvaller van de bezoekers wist David van Kiel door de benen te passeren en de bal langs Hack te werken.

Niet veel later was het weer gelijk. El Allaoui nam een vrije trap bliksem snel, waarna Mark van der Wegen de bal in het net kon koppen. Vlak na rust was het Van der Wegen die RBC op voorsprong bracht met een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied.

RBC nam het heft in handen en drukte door. Van der Wegen werd aangespeeld via de lucht, kapte een tegenstander uit, maar zag zijn poging gered worden. Uit de daaropvolgende corner wist Mike Magielse uit een scrimmage de 3-1 te maken. Daarna leek het 4-1 te worden toen Van der Wegen zijn voorzet via een kopbal van een Rimboe-verdediger in het doel zag belanden. Echter werd er gevlagd voor buitenspel voor Nick Smit.

Het werd echter wel 4-1 via Dennis Voermans die mee was opgekomen. Alleen voor de keeper rondde hij knap af. Rimboe kwam daarna weer terug in de wedstrijd, nadat een aanvaller van de bezoekers bereikt werd met een boogbal over centrale verdediger Jesse Verbraak heen en deze binnen schoot. Hierna kreeg Rimboe nog enkele kansen en verdedigend zag het er allemaal niet stabiel uit. Het slotakkoord was echter voor RBC, waar Redouane el Allaoui met een prachtig afstandsschot van ruim twintig meter diagonaal de kruising wist te bereiken, 5-2.

RBC - Rimboe 5-2 (1-1)
0-1
1-1 Van der Wegen
2-1 Van der Wegen
3-1 Machielse
4-1 Voermans
4-2
5-2 El Allaoui

Opstelling RBC: Hack; G. van Meer, Van Kiel (Verbraak), Voermans, Ben Slimane; Duyvelaar (Machielse), Buse, Klijn (Smit); El Allaoui, Van der Wegen, Grigorian

















Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd