Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC houdt punten thuis

Gepost door:Remy // 2013-09-29 00:00:00 // 4626 keer bekeken

Na twee gelijke spelen heeft RBC weer eens de volle winst gepakt. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt brachtvv Wernhout de eerste nederlaag van het seizoen toe. Zelf wist RBC voor het eerst dit seizoen de nul te houden in een officile wedstrijd: 2-0.

Aanvoerder Ivo Vergouwen en Wiebe de Kok keerden terug in de basis bij RBC en ook de vorige week geblesseerd uitgevallen Redouane el Allaoui was fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen.

Na vijf minuten kwam El Allaoui vanaf de linkerflank naar binnen en loste hij een schot op doel. De keeper van Wernhout had de bal niet klemvast, maar in de rebound knalde Mike Magielse snoeihard op de lat. Kort daarna moest Van der Woerdt noodgedwongen zijn eerste wissel toepassen. De Kok ging in een duel vol voor de bal, maar raakte daarbij geblesseerd aan de voet. De rentree van de aanvaller was daarmee van korte duur. Hij werd vervangen door Edgar Wong.

RBC had in de eerste helft een licht veldoverwicht,maar het werdamper echt gevaarlijk. Hoewel zo nu en dan een hoekschop werd afgedwongen,werd het vijandige doel te weinig onder vuur genomen. De bezoekers slaagden er net als RBC niet in de bal lang in de ploeg te houden en maakten eveneens geen aanspraak op een doelpunt.

Tegen het half uur kreeg RBC een opleving en werden er enkele goede combinaties getoond, maar veel meer dan een schot op doel van Vergouwen leverde dat niet op. RBC's aanvoerder, die na een lieskwetsuur eerder dan werd gevreesd kon terugkeren op het veld, zette de oranje-witten kort voor rust alsnog op 1-0. Een blind naar voren geschoten bal van Wong viel goed voor Vergouwen, die zijn tegenstander van zich af hield, de rust bewaarde en koeltjes afrondde.

Enkele minuten na de hervatting kwam RBC goed weg, toen een afstandsschot van Wernhout op de kruising uiteen spatte. Later kwam een van de bezoekers vrij voor doelman Maarten Hack, maar rechtsback Nicky Maas wist met een ultieme ingreep erger te voorkomen.

Voordat Wernhout het idee kon krijgen dat er voor hen wat te halen viel in het Herstaco Stadion maakte RBC er 2-0 van. Uit een hoekschop van El Allaoui kopte Wong de bal keurig tegen de touwen. Vorige week had RBC nog ervaren dat de buit ondanks deze comfortabele stand nog niet binnen was. Toen had VVR, net als Wernhout vandaag, niet zoveel in te brengen, maar kreeg het de spirit nadat het uit het niets de aansluitingstreffer wist te produceren.

Zover liet RBC het nu niet komen. Sprankelend was het allerminst wat de thuisploeg liet zien, maar de 3-0 hing meer in de lucht dan de 2-1. Met de ingevallen Nick Smit in de ploeg en een tegenstander die wat meer ruimte ging weggeven ontstonden er nog wat kansjes voor RBC. Gescoord werd er echter niet meer.

Door deze overwinning is RBC na vier speelronden n van de twee ploegen die nog niet heeft verloren. Bavel liet echter nog geen punten liggen en gaat aan kop. RBC volgt op de tweede plaats met vier punten achterstand.

RBC - vv Wernhout 2-0 (1-0)
1-0 Ivo Vergouwen
2-0 Edgar Wong

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Nicky Duyvelaar (Arman Grigorian), Ivo Vergouwen, Mike Magielse; Wiebe de Kok (Edgar Wong), Mark van der Wegen en Redouane el Allaoui (Nick Smit).

Overige uitslagen:
Gloria UC - Viola 1-0
SAB - Chaam 1-0
Sprundel - Barca 0-2
WDS'19 - Bavel 1-4
Zundert - Schijf 4-1
Advendo - VVR 1-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd