Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Provocerend RBC breed lachend met drie punten naar huis

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-06 00:00:00 // 2929 keer bekeken

RBC heeft vanmiddag drie heel belangrijke punten weten te bemachtigen. Na zeventig minuten keek de ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt tegen een vrij uitzichtloze 2-1 achterstand aan, maar na het inbrengen van Eric Lankers, die als een provocateur te werk ging, werd de achterstand alsnog omgebogen in een 2-3 overwinning.

RBC begon goed aan de wedstrijd en wist in de eerste minuut al de eerste kans te noteren. Niet veel later was, na balverlies voorin bij RBC, Advendo dichtbij de openingsgoal. Aan de rechterkant ontsnapte een aanvaller, die de spits op maat bediende, maar de goed oplettende Arthur van den Broek wist met een katachtige redding de intikker te neutraliseren.

Achterin bij de oranje-witten was het in de eerste helft ook wat onwennig. Dennis Voermans kon niet spelen, waardoor linksachter Jesse Verbraak naast David van Kiel werd neergezet. Een aantal keer sneed Advendo er simpel doorheen bij de omschakeling, maar een goed oplettende Van den Broek belette het de thuisploeg om echt uitgespeelde kansen te creren.

Na een half uur kwam RBC uit een corner op voorsprong. Redouane el Allaoui bediende Ivo Vergouwen bij de eerste paal op maat en laatstgenoemde kopte raak. Vlak daarvoor had RBC al op voorsprong kunnen komen, na een goede voorzet van Nicky Maas kopte Mark van der Wegen echter op de handen van de keeper.

Vlak voor de rust werd het alsnog 1-1. Een corner werd door RBC afgeslagen, maar vanuit de tweede lijn werd alsnog de gelijkmaker erin geknald.Tussendoor moest hoofdcoach Van der Woerdt alweer een noodzakelijke wissel toepassen. Mitch Klijn, die eerder tegen VVR al geblesseerd raakte aan zijn hamstring, moest nu weer van het veld af door een blessure aan diezelfde hamstring. Hoelang hij uit de roulatie is, is nog moeilijk aan te geven.

In de tweede helft kon RBC geen vuist meer maken. Aanvallend was het onmachtig, maar het hield Advendo ook redelijk op afstand. Uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg niet, maar twintig minuten voor tijd kwam het dan toch op 2-1. De aanval verliep over rechts, waarna een meelopende speler van Advendo in de zestien werd aangespeeld die vrij kon uithalen. Van den Broek bracht redding, maar de rebound werd van zeven meter alsnog erin geschoten.

RBC wist in die tussenliggende periode ook geen uitgespeelde kansen te creren. Een afgeslagen schot van Redouane el Allaoui promoveerde nog bijna tot doelpunt en via een corner werd RBC nog gevaarlijk. De inzet van Van der Wegen werd echter van de lijn gehaald.

De laatste twintig minuten viel Eric Lankers nog in en de invaller ging als een provocateur te werk. Met irritant gedrag en lichte overtredingen probeerde hij Advendo-spits Halil Ozturk uit de tent te lokken. De thuisploeg reageerde als een angel gebeten en ging zich niet meer met de wedstrijd bezig houden. Glenn van Meer moest dat even later bekopen met een flinke en smerige overtreding van Ozturk. De bal was al weg en de nummer negen van Advendo ging vol met zijn voet op de knie van Van Meer staan. De scheidsrechter had het voorval echter niet gezien, net zoals het merendeel van de toeschouwers.

Van meer strompelde naar de kant, waarna een flink opstootje plaatsvond. "Ze spuugden Glenn in zijn gezicht. Dat is niet normaal," zo liet de vader van Van Meer weten. RBCFans.nl kreeg later te horen dat het hier om een Barca-'supporter' ging.

Na het opstootje stopte de thuisploeg echter met voetballen en kreeg RBC weer kans om alsnog een resultaat te halen. Vlak daarna kwam de Roosendaalse club alweer op gelijke hoogte. Ivo Vergouwen passeerde drie spelers van Advendo, waarna hij met een stiftje er 2-2 van maakte. Daarvoor was RBC al dichtbij de gelijkmaker geweest toen Eric Lankers zijn pegel van ruim twintig meter uit de kruising getikt zag worden.

De meegereisde aanhang van RBC ging de ploeg daarna flink aanmoedigen, waarna de RBC-spelerswederom een tandje harder gingen lopen. In de blessuretijd maakte Mark van der Wegen uit een goede voorzet van Nick Smit er 2-3 van.Diezelfde Van der Wegen was tien minuten eerder knock-out gegaan. De spits van RBC werd in een kopduel verkeerd geraakt en verloor het bewustzijn. De toegesnelde Jean Pierre Lankers riep snel de hulp in van Edgar Wong, die een medische opleiding heeft, om hem te ondersteunen. Niet veel later kwam Van der Wegen echter weer bij bewustzijn. "We vroegen hoeveel het stond. Hij zei 1-1, dat klopte niet," zo liet reservedoelman Maarten Hack weten. Van der Wegen speelde echter wel verder en pakte met zijn intikker alsnog de winst voor RBC.

Na afloop sprak RBCFans.nl de nog zichtbaar aangeslagen Glenn van Meer, die overigens een prima partij speelde. "Hij ging zomaar op mijn been staan. Ik moet nu rustig aan doen, dus ik train dinsdag niet. Maar we kijken donderdag weer hoe het gaat, en mogelijk dat ik zondag dan weer speel," zo liet de jonge Belg weten.

SV Advendo - RBC 2-3 (1-1)
0-1 Vergouwen
1-1
2-1
2-2 Vergouwen
2-3 Van der Wegen

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Verbraak, Van Kiel, G. van Meer (Ben Slimane); Magielse (Lankers), Vergouwen, Klijn (Smit); Wong, Van der Wegen, El Allaoui.

Overige uitslagen:
Schijf - WDS'19 5-3
Bavel - Sprundel 5-0
Barca - SAB 1-1
Chaam - Gloria UC 0-1
Viola - Wernhout 1-0
VVR - Zundert 2-0

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd