Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC te laat wakker en verliest van Viola

Gepost door:ForzaRbc // 2013-10-20 00:00:00 // 2903 keer bekeken

RBC heeft vandaag in de topper tegen vv Viola, dat de indruk gaf een veredeld studententeam te zijn, dure punten laten liggen. De ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt ging pas in de tweede helft voetballen en keek toen al tegen een 0-2 achterstand aan. Mark van der Wegen maakte ruim twintig minuten voor tijd nog wel 1-2, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het bord.

Het is de vraag met welke instelling de spelers van RBC aan de wedstrijd zijn begonnen. Viola leek zich in ieder geval nergens druk om te maken. Waar normaal gesproken beide teams vanuit de catacomben het veld betreden met de opkomsttune van RBC, daar bleven de spelers van de club uit Alphen gewoon een balletje rond tikken op het veld; een pijnlijk gezicht om te zien. Viola wekte daarmee de indruk het allemaal niet zo serieus te nemen. Die indruk leken de RBC-spelers ook te krijgen.

Pas vlak voor het rustsignaal kreeg RBC zijn eerste kans. Mike Machielse zag zijn schot over het doel heen gaan. Viola probeerde de gehele eerste helft met counters tot scoren te komen, maar RBC hielp daarbij graag een handje mee. Vooral het tweede doelpunt was volkomen belachelijk te noemen. De spits van Viola kreeg de bal zo'n twintig meter voor het doel van Arthur van den Broek aangespeeld, met daar omheen de centrale verdedigers Dennis Voermans en Jesse Verbraak. Geen van de bovengenoemde zag de noodzaak erin om op de spits af te lopen. Het werd nog veel gekker, beide spelers liepen weg uit het centrum, waarmee de weg naar het doel helemaal open lag. De rode loper was nog net niet uitgerold voor de aanvaller, die gemakkelijk de 0-2 binnen schoot. Een kwartier eerder was RBC al op achterstand gekomen, toen van rechts de bal hard voor geschoten werd, de spits de bal keurig wist te controleren en in de hoek wist te schieten.

Het tweede doelpunt illustreerde hoe RBC aan de wedstrijd begonnen was. Iedereen deelde in de malaise, alleen Glenn van Meer wist enigszins zijn niveau te halen en te behouden, maar ging in de tweede helft ook in de fout door een bal boven zijn hoofd weg te slaan, wat hem gelukkig slechts geel opleverde.

In de tweede helft werden enkele tactische wijzigen toegepast, maar het is de vraag of dit verbeteringen waren. Zo kwam Nick Smit in het veld, maar kun je je afvragen of het niet beter was geweest om met Smit te beginnen in plaats van Edgar Wong op de rechtsbuiten positie. Verbraak werd overigens geslachtofferd ten faveure van Smit. RBC ging daarnaast met drie verdedigers spelen, maar de meest creatieve speler en topscorer van RBC, Ivo Vergouwen, werd zo ver mogelijk van het vijandelijke doel gehouden. Vergouwen werd linkshalf/linksback gezet.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en noteerde in de eerste minuten al een grote kans. Daarna kwamen nog een aantal grote kansen, en werd zelfs een bal van de lijn gehaald. Ruim twintig minuten voor tijd kwam dan toch de aansluitingstreffer op het bord. Mark van der Wegen wist uit een voorzet met een snoekduik er 1-2 van te maken. Hierna probeerde RBC snel de gelijkmaker te forceren, maar echt grote kansen bleven uit. Vergouwen zag, toen hij zich uiteindelijk toch met een aanval bemoeide, zijn schot via de keeper voorlangs gaan.

Het laatste kwartier wist RBC geen vuist meer te maken en verliest het voor de eerste keer in de Vierde Klasse D. De achterstand op koploper Bavel wordt hiermee zeven punten.

RBC - Viola 1-2 (0-2)
0-1
0-2
1-2 Van der Wegen

Opstelling RBC:Van den Broek; Maas; Voermans; Verbraak (Smit); G. van Meer; Lankers (Van Kiel), Machielse, Vergouwen; El Allaoui, Van der Wegen, Wong

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd