Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC hard onderuit bij Zundert

Gepost door:Remy // 2013-10-27 00:00:00 // 2816 keer bekeken

RBC heeft zich niet kunnen herpakken na de eerste competitienederlaag van het seizoen, vorige week tegen Viola. Sterker, opnieuw werd een bijzonder pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij Zundert, dat pas zes punten had gepakt in evenveel duels, werd het liefst 4-0.

Trainer Erwin van der Woerdt had op de rechterflank een basisplaats ingeruimd voor de van een hamstringblessure herstelde Mitch Klijn. Op de linksbuitenpositie startte linksback Glenn van Meer, linksback stond Jesse Verbraak.

RBC begon scherper dan tegen Viola. Dat uitte zich onder meer in enkele stevige ingrepen van aanvoerder Eric Lankers, die daarmee zijn team op sleeptouw probeerde te nemen. Al snel werd Zundert-RBC echter een duel met veel gerommel op het middenveld. Beide ploegen slaagden er zelden in een goede combinatie op de mat te leggen.

Kansen waren dan ook schaars. De oranje-witten werden wel gevaarlijk uit een vrije trap, maar Mark van der Wegen en Mike Magielse wisten de bal in de ontstane drukte niet in het doel te werken. Aan de andere kant hield doelman Maarten Hack zijn ploeg op de been toen David van Kiel de bal zomaar inleverde. Het dichtst bij een goal was Klijn, die kort voor rust vanuit een lastige hoek op de kruising schoot.

In de pauze bracht Van der Woerdt Nick Smit in de ploeg. Hij verving Verbraak, waardoor Van Meer twee linies terugzakte. Smit toonde al snel dat hij n van de gevaarlijkste RBCers is. De aanvaller heeft snelheid, duelkracht, een actie en is doelgericht. Dat laatste kon echter ook Smit nauwelijks tonen vandaag, want net als in de eerste helft kwam RBC amper tot kansen.

Ook de thuisploeg was nog niet echt gevaarlijk geworden, maar Zundert kwam halverwege het tweede bedrijf wel op voorsprong. Een hoge bal werd door Dennis Voermans op merkwaardige wijze gemist en de profiterende Zundert-speler kon de bal over doelman Hack heen tillen.

Even later ging Van der Wegen kermend naar de grond omdat hij in zijn gezicht zou zijn geraakt. Als gevolg hiervan ontstond een gespannen sfeertje op het veld en dat leek RBC nodig te hebben om een tandje bij te zetten. Eerder dit seizoen was ook tegen Advendo een opstootje een kantelpunt. Nu wisten de Roosendalers even wat meer druk uit te oefenen op het doel van Zundert. Smit leek met een stijlvolle en snoeiharde omhaal de gelijkmaker te scoren, maar de bal werd nog net onder de lat vandaag getikt.

Het offensief was van korte duur, want zon tien minuten voor tijd wist Zundert de 2-0 op het scorebord te brengen. Daarmee was het nog niet gedaan, want in het slot liet RBC zichzelf en haar supporters compleet voor schut zetten door ook een derde en vierde treffer toe te staan.

Na zeven wedstrijden staat RBC nu zesde met elf punten, tien punten achter koploper Bavel.  

Zundert - RBC 4-0 (0-0)

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak (Nick Smit); Eric Lankers, Ivo Vergouwen, Mike Magielse (Redouane el Allaoui); Mitch Klijn, Mark van der Wegen en Glenn van Meer.

Overige uitslagen:
Schijf - SAB 2-1
Bavel - Gloria UC 6-0
Barca Wernhout 3-0
Chaam Viola 1-2
Advendo WDS19 1-0
VVR Sprundel 4-0

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd