Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC speelt gelijk bij Sprundel

Gepost door:Remy // 2013-12-01 00:00:00 // 2866 keer bekeken

RBC heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan het duel in en tegen Sprundel. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt ging nog met een 1-2 voorsprong de rust in, maar mocht in de slotfase van geluk spreken dat het een gelijkspel uit het vuur kon slepen.

Ondanks het weekje rust zat de ziekenboeg bij RBC nog steeds overvol en had Van der Woerdt dezelfde smalle selectie tot zijn beschikking als tegen Barca twee weken geleden. De bezoekers startten nu met Maarten Hack in het doel, maar op de overige tien posities waren geen veranderingen doorgevoerd.

RBC creerde een eerste kans via Nick Smit, maar de linkerspits knalde de bal over het doel. Al vrij snel kwam het initiatief bij Sprundel te liggen. De thuisploeg, die uit de eerste tien duels evenveel punten had gehaald, speelde fel. RBC-aanvoerder Eric Lankers wilde aantonen dat zijn ploeg zich niet liet afbluffen en ging mee in het fysieke spel, maar moest dat na vier overtredingen in de eerste tien minuten bekopen met een gele kaart. Sprundel drong aan en hun spits schoot diagonaal de 1-0 tegen de touwen, wat op dat moment niet onverdiend was.

Direct na de aftrap scoorde RBC echter tegen. Een hoge bal ging richting Dennis Voermans, die wederom in de spits stond geposteerd. De nummer 3 controleerde de bal en schoot toen met links uit de draai raak. De stand was weer in evenwicht, maar het mentale voordeel lag plots bij RBC.

In het restant van de eerste helft waren de oranje-witten de bovenliggende partij. Met name over de linkerflank werd veel gevaar gesticht, waar Smit zijn tegenstanders telkens de baas was. De aanvaller ging op snelheid buitenom of sneed met fraaie acties naar binnen. Vlak voor het rustsignaal leverde zon moment een voorsprong op voor RBC. Mike Magielse gaf een mooie steekbal op Smit, die de keeper verschalkte.

Na de pauze leek er aanvankelijk nog weinig aan de hand. Met rechtsbuiten Jajaj Memisi in de ploeg voor Glenn van Meer, en Nicky Maas daardoor op de linksbackpositie, zette het spelbeeld zich voort. Gescoord werd er echter niet door RBC en Sprundel herpakte zich. Achterin sloop er paniek in bij RBC, wat vooral tot uitdrukking kwam in enkele missers van doelman Hack. Hij schoot ballen zo in de voeten bij een tegenstander en stompte een makkelijk te pakken bal maar half weg. Het was wachten op de 2-2 en die viel dan ook. David van Kiel liet zich simpel uitspelen en de bal werd vervolgens langs Hack geschoten.

Met een goede uitbraak kon RBC daarna toch weer de leiding nemen. Memisi werd weggestuurd aan de rechterkant en de speler van RBC 2 gaf voor op Redouane el Allaoui, die simpel kon binnentikken. Sprundel liet zich echter niet uit het veld slaan en gooide er nog een schepje bovenop. Dat terwijl aan de kant van RBC de vermoeidheid toenam.

De defensie van de Roosendalers stond op wankelen en Sprundel liep er steeds vaker doorheen, wat een kwartier voor tijd resulteerde in de 3-3. Bij RBC moesten Magielse en Nicky Duyvelaar vervolgens moegestreden en met pijntjes naar de kant. Ruben Bus en Van der Woerdt kwamen hen vervangen. Beide ploegen streden vol voor de winst. RBC hanteerde veel de lange bal en kwam er nog tweemaal gevaarlijk uit, maar het vijandige doel kon niet meer onder vuur worden genomen. Sprundel kreeg nog wel twee goede kansen, maar er werd in kansrijke positie naast geschoten en een bal belandde via de paal en Hack naast het doel.

Sprundel RBC 3-3 (1-2)
1-0
1-1 Voermans
1-2 Smit
2-2
2-3 El Allaoui
3-3

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Jesse Verbraak, Eric Lankers, David van Kiel, Glenn van Meer (Jajaj Memisi); Mike Magielse (Ruben Bus), Redouane el Allaoui, Nicky Duyvelaar (Erwin van der Woerdt); Nicky Maas, Dennis Voermans en Nick Smit.

Overige uitslagen:
Schijf Chaam 0-1
Bavel Barca 5-2
WDS19 SAB 4-0
Zundert Gloria UC 1-0
Advendo Wernhout 3-2
VVR Viola 1-4

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd