Jaaroverzicht 2013

Gepost door:Remy // 2014-01-04 00:00:00 // 3471 keer bekeken

In 2013 keerde RBC definitief terug in de spotlights. De promotie, het feest na het kampioenschap en de terugkeer naar het stadion trokken veel aandacht. Het waren schitterende momenten, waardoor het eerste seizoen na de doorstart van de club, die toch met de nodige moeite tot stand was gekomen, een geweldig succes werd. Met hoge verwachtingen werd aan het nieuwe seizoen begonnen, maar het tweede deel van het jaar kenmerkte zich door sportieve tegenvallers en vooral veel, heel veel blessureleed. RBCfans.nl blikt met u terug op de belangrijkste gebeurtenissen van 2013.

Januari

Tot het einde van het seizoen gaat Eric Lankers de technische staf van RBC assisteren bij de doorontwikkeling van het eerste elftal, zo wordt door de club aangekondigd. Lankers heeft een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de doorstart van RBC en beschikt over een groot netwerk in het West-Brabantse amateurvoetbal. Met het oog op het volgende seizoen wil RBC de selectie bij elkaar houden en waar mogelijk versterken. Lankers revalideert ondertussen van een kruisbandoperatie en sluit niet uit dat hij zelf terugkeert op het veld, indien de artsen hem hiervoor toestemming geven.

Ivo Vergouwen, bij afwezigheid van Lankers aanvoerder, raakt op de training geblesseerd aan de enkel. Gevreesd wordt voor een gescheurde enkelband, waarbij RBC haar topscorer zon zes weken moet missen.

Wedstrijden
Vanwege winters weer besluit de KNVB tot een algehele afgelasting en kan de competitie nog niet worden hervat. RBC speelt wel twee oefenduels. Moerstraten, waar RBC het hele seizoen haar trainingen afwerkt, wordt eenvoudig aan de kant gezet en vierdeklasser Dubbeldam weet een gelijkspel over de streep te trekken, omdat RBC talloze kansen laat liggen. 

13 januari, FC Moerstraten RBC 1-6 (oefenwedstrijd)
27 januari, vv Dubbeldam RBC 3-3 (oefenwedstrijd)


Februari

De technische staf grijpt de lange winterstop aan om de eerste seizoenshelft te evalueren en met alle spelers individuele gesprekken te voeren. Daarin wordt tevens vooruit gekeken naar het volgende seizoen. We hebben aangegeven dat we niemand wegsturen, omdat RBC niet had bestaan als deze spelers niet de uitdaging waren aangegaan, zegt trainer/coach Erwin van der Woerdt. Zeker is wel dat Jelte van Son zal stoppen. De doelman ondervindt te veel last van een rugblessure, waardoor hij niet voluit kan trainen.

Daarnaast hebben besprekingen met nieuwe spelers voor het komende seizoen geleid tot drie toezeggingen. Namen worden niet genoemd, omdat deze spelers bij hun huidige vereniging nog kenbaar moeten maken dat ze overstappen naar RBC. Voor de tweede helft van het seizoen 2012/2013 kan Van der Woerdt n speler toevoegen aan zijn krappe selectie. Ruben Bus, trainer van het D1-team, is bij de hervatting van de competitie speelgerechtigd.

Wedstrijden
Veel velden blijven onbespeelbaar, waardoor RBC wedstrijden tegen DIOZ en SC Welberg afgelast ziet worden. Twee oefenpotjes gaan verloren, al maken de oranje-witten tegen derdeklasser Cluzona wel een goede indruk.

 7 februari, vv De Fendert RBC 4-1 (oefenwedstrijd)
17 februari, Cluzona RKSV RBC 2-0 (oefenwedstrijd)


Maart

Bij berichtgeving over de aan te leggen passerelle, een loop-/fietsbrug tussen de parkeerterreinen bij het voormalige RBC stadion en het treinstation, wordt en passant melding gemaakt van concrete belangstelling voor het voetbalstadion. Naar aanleiding van een 24-uursvraag van de Roosendaalse Lijst bevestigt wethouder Toine Theunis vervolgens dat met drie genteresseerde partijen wordt gesproken. Al snel gaan er geruchten dat minimaal n van deze partijen RBC een warm hart toedraagt. Geluiden dat de KNVB het stadion op het oog zou hebben als regionaal opleidingscentrum en vaste speellocatie voor Jong Oranje worden door Theunis ontkracht. Wel laat hij weten dat de drie gesprekspartners verschillende plannen hebben met het stadion en de omgeving.

Op 26 maart wordt bekend dat Paul Hermsen, directeur-grootaandeelhouder van Herstaco B.V. en broer van RBC-voorzitter Jos, medio februari een bod op het stadion heeft uitgebracht. De gemeente Roosendaal, dat het stadion in handen heeft, gaat niet akkoord, maar de Zeeuwse ondernemer overweegt een nieuw bod. Hermsen zegt RBC een terugkeer in haar voormalige thuishaven van harte te gunnen. Uiterlijk 31 maart moeten alle biedingen en businessplannen bij de gemeente worden aangeleverd. Middels een persbericht bevestigt RBC dat Hermsen zijn bod heeft verhoogd. De plannen zijn om in het stadion sport, horeca, kantoorfaciliteiten en overige evenementen te huisvesten, waarbij ook RBC tegen een marktconforme huurprijs gebruik zou kunnen gaan maken van het stadion.

Ondertussen wordt duidelijk dat RBC diverse clubs heeft aangeschreven in verband met interesse in n of meer van hun jeugdvoetballers. Hoewel de benaderingsbrieven volgens de richtlijnen van de KNVB zijn opgesteld, valt het niet altijd in goede aarde dat vijfdeklasser RBC actief scout in de regio. Jeugdcordinator Noud Bominaar benadrukt echter dat het niveau van het eerste elftal en de jeugdopleiding niet vergeleken kan worden. Vanwege de aanwezige ervaring uit de proftijd en de aanpak met onder meer drie tot vier trainingen per week is de opleiding van hoge kwaliteit. De twee jeugdteams laten inderdaad een mooie ontwikkeling zien. D1 klimt naar de top van de hoofdklasse, terwijl D2 zich in de tweede klasse stevig in de middenmoot positioneert. 

Wedstrijden
Dankzij de vele afgelastingen heeft Ivo Vergouwen voldoende tijd gehad om te herstellen van zijn blessure en draagt hij gewoon de aanvoerdersband als RBC de tweede seizoenshelft aanvangt. Deze maand worden liefst vijf van de resterende tien wedstrijden afgewerkt en de ploeg van Erwin van der Woerdt komt deze serie zonder kleerscheuren door. Een knappe prestatie, al komen de overwinningen op laagvliegers PCP en TPO met de nodige moeite tot stand. Dat concurrent OMC wel punten morst, is mooi meegenomen.

 3 maart, DEVO RBC 0-3
10 maart, RBC PCP 1-0
17 maart, TPO RBC 1-3
24 maart, ZBC97 RBC 0-6
30 maart, DIOZ RBC 1-2


April

Maarten Hack en Glenn van Meer komen RBC na de zomerstop versterken. Beiden zouden zich eigenlijk al een jaar eerder bij RBC aansluiten, maar zagen daarvan af toen de doorstart op losse schroeven kwam te staan. Doelman Hack besloot bij het naar de tweede klasse gepromoveerde Alliance te blijven. Hij kwam daar na een meningsverschil echter snel weer op terug en traint al bijna het gehele seizoen mee bij RBC. Van Meer is afkomstig van de jeugdopleiding van Verbroedering Geel en de linksback heeft in Belgi op hoog niveau gespeeld. Opvallend is dat de jonge Van Meer RBC verkiest boven Willem II, dat hem ook meerdere malen heeft benaderd.

Later bevestigt Eric Lankers de komst van nog twee spelers van Alliance: de controlerend ingestelde Mike Magielse en Nicky Duyvelaar. Laatstgenoemde speelde in het verleden in de jeugd bij RBC. Voormalig profspeler Danny Mathijssen wordt gestrikt als trainer voor het nieuw te vormen C1-team. RBC voegt hem ook graag toe aan de selectie voor het eerste elftal, maar Mathijssen ziet daar na enig twijfelen van af. Verder geeft Anouar el Khassim te kennen RBC te gaan verruilen voor DOSKO, dat dan nog in de race is voor een plaats in de hoofdklasse.

Ondertussen blijft het stadion de gemoederen flink bezighouden. Op Twitter plaatst politicus Ton Schijvenaars, die de biedingen heeft kunnen inzien, enkele cryptische berichten waaruit kan worden afgeleid dat Paul Hermsen goede papieren heeft. Daarnaast wordt opgemerkt dat de stadionlampen enkele uren branden en er duikt een foto op die is gemaakt vanuit het stadion.

Wedstrijden
Thuis tegen Rimboe verzekert RBC zich van een plaats bij de eerste drie in de rangschikking en dus van promotie naar de vierde klasse. Deze mijlpaal wordt extra glans gegeven met de grootste uitslag van het seizoen. Hoewel slechts n van de drie toegekende strafschoppen een goal oplevert, wint RBC met 10-1. Onder het ruim opgekomen publiek bevinden zich ook enkele journalisten. De KRO maakt een reportage die later op Radio 1 wordt uitgezonden en namens het Algemeen Dagblad is Sjoerd Mossou aanwezig, wat resulteert in een paginagroot artikel met de titel Er is leven na de dood. Na de promotie stromen felicitaties binnen uit het hele land en wordt #RBCleeft trending topic op Twitter.

Omdat eerste achtervolger OMC opnieuw tegen een zeperd aanloopt, heeft RBC een week later aan een punt genoeg om de kers op de taart te zetten en het kampioenschap in de vijfde klasse C binnen te slepen. In een matig duel bij SVC zorgt Ivo Vergouwen voor de enige treffer. Oranje vuurwerk, zingende supporters en een heuse kampioensschaal zorgen voor een mooie apotheose. Een feestje dat later op de Oude Markt wordt voortgezet, inclusief bordesscne. De winnende coach Erwin van der Woerdt: Ik heb er met beide promoties naar de eredivisie ook gestaan, maar deze keer stond ik met net zoveel blijdschap en trots op het bordes als dertien jaar geleden. Andere omstandigheden, andere gevoelens, maar wat ben ik trots dat we dit met zijn allen hebben bereikt.

De behaalde titel wordt extra cachet gegeven door revanche te nemen op runner-up OMC, dat RBC nog voor de winterstop de enige nederlaag van het seizoen had toegebracht. Vanwege vele blessures neemt trainer Van der Woerdt zichzelf in de startopstelling op. Het einde van de wedstrijd haalt hij echter niet. De verdediger wordt met tweemaal geel weggestuurd, al is de tweede kaart een dubieuze. Terwijl de arbiter doelman Arthur van den Broek maant tempo te maken, verzoekt Van der Woerdt zijn keeper juist de tijd te nemen, wat hem op zijn tweede prent komt te staan.

 1 april, RBC SC Welberg 1-0
 7 april, RBC Rimboe 10-1
14 april, SVC RBC 0-1
28 april, RBC OMC 2-1


Mei

Begin mei gaat de kogel door de kerk en wordt duidelijk dat Paul Hermsen overeenstemming heeft bereikt met de gemeente Roosendaal over de aankoop van het voormalige RBC stadion. In een raadsmededeling licht het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad in over de keuze voor het plan van Hermsen. Hij koopt het stadion voor 1,3 miljoen euro vrij op naam. Tevens huurt hij het omliggende parkeerterrein voor 25.000 euro per jaar. Daarnaast wordt meer inzicht gegeven in de biedingen van de twee andere partijen. Volgens het college past het businessmodel van n van hen niet goed binnen het nieuwe bestemmingsplan, terwijl het andere plan minder financile zekerheid zou bieden. Tevens zou voor dit plan aanvullend onderzoek benodigd zijn naar onder meer mogelijke geluidsoverlast.

Bij een persconferentie in het stadion op vrijdagochtend 3 mei ondertekenen Hermsen en wethouder Theunis het voorlopig koopcontract. De transactie moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad, die zon anderhalve week later unaniem akkoord gaat. Er wordt uitgesproken dat RBC de eerste gebruiker van het stadion zal worden, al moet het nog wel met Hermsen om tafel om de exacte voorwaarden te bespreken. Hermsen kondigt aan een kunstgrasmat te laten aanleggen, waardoor het veld optimaal kan worden gebruikt.

Wedstrijden
RBC boekt op de laatste speeldag de tiende overwinning op rij en eindigt met het onwaarschijnlijke aantal van 61 punten uit 22 duels en een doelsaldo van +58. Mark van der Wegen voegt tegen Val Aan twee goals toe aan zijn totaal, waarmee hij zich kroont tot RBCs topscorer in 5C (14 doelpunten). Verdediger Dennis Voermans wordt door de supportersvereniging uitgeroepen tot Speler van het Jaar en neemt de Wendel Frser Bokaal in ontvangst. Met twaalf punten achterstand op RBC eindigt OMC als tweede in de rangschikking, waardoor het eveneens direct promoveert. SVC wint een beslissingsduel met WDS19 om het derde promotieticket, maar WDS weet later (net als DIOZ) via de play-offs alsnog een plaats in de vierde klasse veilig te stellen.

In navolging van het eerste team wordt ook de D1 van RBC kampioen. Dankzij een 5-0 overwinning in de derby tegen Alliance en puntverlies van concurrent Kloetinge pakken de jonkies op de laatste speeldag de koppositie. De ploeg van trainer Ruben Bus levert daarmee een geweldige prestatie. Na enkele ruime zeges in de eerste klasse werd het team overgeheveld naar de hoofdklasse, maar daarin kende RBC D1 een stroeve start met n punt uit vijf wedstrijden. De pupillen ontwikkelden zich echter razendsnel en er volgde een gigantische zegereeks van zestien overwinningen, die slechts werd onderbroken door n gelijkspel. Een week later maken de jeugdige RBCers het feest compleet door ook de bekerfinale van sector 1 van district Zuid 1 (Zeeland/West-Brabant) te winnen. Na strafschoppen laten zij wederom Kloetinge teleurgesteld achter.

 5 mei, Val Aan RBC 2-9
14 mei, METO RBC 2-4 (oefenwedstrijd)


Juni

RBC presenteert de selectie voor het seizoen 2013/2014. Nadat eerder al de komst van Hack, Van Meer, Magielse en Duyvelaar was aangekondigd, blijkt de club nu ook aanvallende middenvelder Mitch Klijn en rechtsbuiten Mose Goncalves te hebben gestrikt. Klijn speelde in zijn jeugd voor RBC en FC Dordrecht en komt over van Oranje-Wit A1, terwijl Goncalves een deel van zijn opleiding genoot bij FC Omniworld. Zijn laatste club was het Rotterdamse Alexandria66. De technische staf is tevreden. We hebben vooral gezocht naar versterking waar we dit jaar kwetsbaar waren, aldus Eric Lankers. Trainer Erwin van der Woerdt: We hebben nu een veel bredere basis. Dit is goed nieuws, want we hebben iedereen nodig bij het behalen van onze doelstelling: het tweede kampioenschap op rij. Dat kampioenschap zal dan behaald moeten worden in de vierde klasse D. De KNVB deelt RBC in een competitie in waarbij Roosendaal de meest westelijk gelegen speellocatie is.

De voetbalopleiding krijgt steeds meer vorm en wordt uitgebreid met teams onder 15 jaar en onder 14 jaar (C-junioren) en een ploeg onder 11 jaar (E-pupillen die in een D-competitie gaan uitkomen). Voor U12 en U11 worden Leon Withagen en Agnita Nouwen als trainers aangetrokken. In totaal gaan bijna vijftig mensen de jeugdspelers begeleiden. Behalve trainers en teammanagers valt hierbij onder meer te denken aan verzorgers, videoanalisten, studiebegeleiders en een ditiste. Het streefaantal van honderd zogenaamde TAP-sponsoren (Talenten Adoptieplan) wordt ruimschoots overschreden.

Tot slot krijgt RBC er een tweede seniorenteam bij. Een groep van negentien spelers zal als RBC 2 gaan uitkomen in de reserve zesde klasse. Omdat er nu nog geen kwalitatief sterk tweede elftal nodig is om de aansluiting tussen de toekomstige A1 en het eerste elftal te vergemakkelijken heeft het bestuur gehoor gegeven aan het verzoek van een groep enthousiaste liefhebbers om lid te kunnen worden, zo motiveert RBC de keuzeom plaats te bieden voor recreatief voetbal.

Wedstrijden
Een toernooi bij vv De Fendert wordt gewonnen door een team van RBC, dat een mix van huidige en voormalige spelers op de been brengt. Onder anderen Martijn van Galen, John Lammers, John van Loenhout, Remco Heerkes, Damien Hertog, Marcel Cas, Jorg van Nieuwenhuizen en Jeffrey Kooistra zijn van de partij.


Juli

In het stadion, inmiddels Herstaco stadion geheten, wordt hard gewerkt om het opnieuw gebruiksklaar te maken. Er wordt trainingsverlichting op het tribunedak geplaatst, zodat niet elke avond de duurdere stadionlampen gebruikt hoeven te worden. Het spiksplinternieuwe kunstgrasveld wordt wederom aangelegd door de firma Nootenboom, waar inmiddels voormalig RBC-directeur Jeffrey Kooistra werkzaam is. Behalve een veld komt er wel wat meer bij kijken voordat het stadion opnieuw in gebruik kan worden genomen. De vergunningentrajecten nemen veel tijd in beslag. We hebben een horecavergunning nodig, de brandveiligheid moet zijn geregeld. Daarnaast bleek er legionella in het stadion aanwezig, legt bestuurslid algemene zaken Joost van Oosterhout uit. Vanwege de werkzaamheden moet RBC voor de eerste trainingen wederom uitwijken naar Moerstraten. Op zondag 28 juli gaat daar het seizoen van start.

Van Oosterhout licht tevens toe welke afspraken RBC heeft gemaakt met Paul Hermsen. Als RBC zijnde huren we het veld, de tribunes, de kleedkamers en de bijbehorende gang naar het veld en het supportershome. Vanaf de hoofdingang houdt het op. We zullen ook gewoon voor gas, water en licht moeten betalen. Overigens is de aantrekkingskracht van het stadion al te merken. De sponsorcommissie is inmiddels uitgebreid naar vier man. We zien zowel volledig nieuwe sponsoren als voormalige sponsoren interesse tonen.


Augustus

In het eerste oefenduel van het seizoen raakt Mose Goncalves al na enkele minuten geblesseerd. De aanvaller blijkt een middenvoetsbeentje te hebben gebroken. Omdat het een gecompliceerde breuk betreft, moet Goncalves worden geopereerd en zal hij maanden aan de kant staan.

Bij de eerste officile wedstrijd van het seizoen ontstaat ophef als een enkeling oerwoudgeluiden maakt in de richting van spelers van tegenstander Barca. RBC distantieert zich hier direct van en al tijdens de rust spreken trainer Erwin van der Woerdt en aanvoerder Ivo Vergouwen de toeschouwers aan op hun gedrag. Later volgen verklaringen van de club en de supportersvereniging waarin excuses worden gemaakt aan Barca. Hoewel het bestuur van Barca deze excuses aanvaardt, melden de Bredanaars later toch aangifte te willen doen bij de politie en een zaak aan te spannen bij de voetbalbond. RBC tracht de aanstichter(s) op te sporen, maar kan onvoldoende bewijs verzamelen.

Wedstrijden
De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat uiterst moeizaam van start. RBC mist weliswaar nog een hoop spelers in verband met vakanties, privomstandigheden en blessures, maar de Roosendalers laten een wel erg slappe indruk achter. Van der Woerdt wijst de fitheid van zijn ploeg aan als belangrijkste oorzaak. Er zijn spelers bij die te weinig hebben gedaan in de zomerstop en die moeten nu een inhaalslag maken. Als het er echt om gaat, in het bekerduel tegen Barca, staat RBC er wel en luistert het de terugkeer in het stadion op met een ruime overwinning. Wiebe de Kok produceert de eerste officile treffer en wordt daarmee de opvolger van Melvin de Leeuw, die op 6 mei 2011 vanaf de penaltystip de beslissende 3-2 scoorde tegen FC Dordrecht. Enkele dagen later volgt echter een teleurstellend gelijkspel tegen vijfdeklasser RSV, dat het laatste halfuur met tien man speelt.

 3 augustus, SSV65 RBC 5-0 (oefenwedstrijd)
11 augustus, Rood-Wit RBC 6-1 (oefenwedstrijd)
15 augustus, Rimboe RBC 0-0 (oefenwedstrijd)
15 augustus, HSC28 RBC 2-2 (oefenwedstrijd)
18 augustus, NSV RBC 0-2 (oefenwedstrijd)
24 augustus, RBC Barca (zat.) 7-2 (bekerwedstrijd)
27 augustus, RBC RSV 3-3 (bekerwedstrijd)


September

Het sponsorbestand van RBC blijft groeien. De opvallendste nieuwe naam is die van PLUS Gommers, een voormalig hoofdsponsor van de club. Ook Nootenboom, dat het kunstgras heeft aangelegd, gaat een sponsorovereenkomst aan.

Mogelijk gaat in delen van het stadion een nieuw voetbalmuseum gevestigd worden. Initiatiefnemers Hugo Borst en Matty Verkamman doen een bod van 225.000 euro op de inboedel van de Voetbal Experience in Middelburg (die gaat sluiten vanwege tegenvallende bezoekersaantallen) en willen hun idee in Roosendaal een nieuwe kans geven. Indien het bod wordt afgewezen is het tweetal van plan andere attracties in het Herstaco stadion onder te brengen. Ook PEC Zwolle onderzoekt de mogelijkheden de inventaris van de Voetbal Experience over te nemen.

Ondertussen krijgt RBC te maken met blessureleed. Wiebe de Kok blijft na de wedstrijd tegen HSC last houden van zijn enkel, Ivo Vergouwen kwakkelt met een liesblessure en het herstel van Mose Goncalves verloopt traag. Een lichtpuntje is de voorspoedige revalidatie van Eric Lankers, die hard werkt aan zijn rentree en in oktober weer minuten hoopt te maken.

Wedstrijden
RBC heeft tegen HSC een overwinning nodig om door te stoten naar de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker, maar blijft steken op een gelijkspel. Het eerste competitieduel wordt onder impulsen van de lichtgeblesseerde invaller Ivo Vergouwen winnend afgesloten, maar vervolgens laten de oranje-witten tweemaal onnodig punten liggen. In een matig duel tegen Wernhout wint RBC wel, waardoor het ongeslagen blijft. Wiebe de Kok maakt deze wedstrijd zijn rentree, maar moet zich al na enkele minuten weer laten vervangen wegens een kwetsuur.

 1 september, HSC28 RBC 2-2 (bekerwedstrijd)
 8 september, Schijf RBC 1-2
15 september, RBC Gloria UC 2-2
17 september, RBC Rimboe 5-2 (oefenwedstrijd)
22 september, VVR RBC 2-2
29 september, RBC Wernhout 2-0


Oktober

De personele problemen nemen in rap tempo toe. Spelverdeler Nicky Duyvelaar gaat een maand op vakantie en Arman Grigorian stopt zelfs helemaal bij RBC. De buitenspeler zegt het te druk te hebben met zijn studie en kan het daardoor niet langer opbrengen twee keer per week te trainen en elke zondag op te draven. Verder zit Mitch Klijn in de lappenmand en komt Wiebe de Kok voor de winterstop niet meer in actie. Op fotos van zijn enkel worden botsplinters waargenomen, waardoor een operatie noodzakelijk is. Mogelijk kan Anouar el Khassim de zorgen voor Van der Woerdt na de winterstop wat verlichten. De aanvaller komt niet aan spelen toe bij zijn nieuwe club DOSKO en wil graag terugkeren bij RBC.

Wedstrijden
RBC opent de maand met een oefennederlaag tegen Moerstraten, dat op dat moment in de vijfde klasse nog geen punt heeft gepakt. Een tumultueus duel tegen ADVENDO wordt wel gewonnen. Mark van der Wegen maakt in blessuretijd de winnende goal, terwijl hij tien minuten eerder nog knock-out was gegaan bij een kopduel. Op 13 oktober wordt het thuisduel tegen Viola afgelast. Door aanhoudende regenval vormen zich plassen op het kunstgras in het Herstaco stadion en kan er niet worden gevoetbald. Een week later wordt de wedstrijd ingehaald en verliest RBC, gevolgd door een nederlaag tegen Zundert. Na zeven wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper Bavel al tien punten en voorzitter Jos Hermsen laat weten dat RBC een kampioenschap uit het hoofd heeft gezet. Wel spreekt hij de hoop uit dat de club nog voor promotie kan gaan. In de eerste ronde om de Omroep Brabant Cup wordt RBC na strafschoppen uitgeschakeld door Raamsdonk, de hekkensluiter in 4C.

 1 oktober, RBC FC Moerstraten 2-3 (oefenwedstrijd)
 6 oktober, ADVENDO RBC 2-3
20 oktober, RBC Viola 1-2
27 oktober, Zundert RBC 4-0
29 oktober, RBC vv Raamsdonk (w.n.s.) 2-2 (Omroep Brabant Cup)


November

Ook Edgar Wong besluit te stoppen met voetballen, zij het tijdelijk. De middenvelder, vorig jaar afgestudeerd als arts, werkt in Maastricht en is druk bezig zijn doctoraat te behalen. Dat is voor Wong niet meer te combineren met voetballen bij RBC. Wong verwacht in februari of maart dichterbij te wonen en werken en weer aan te kunnen sluiten bij de selectie. Ook de op een zijspoor geraakte Jol van Meer geeft er de brui aan. Verder kan de rest van het seizoen geen beroep meer worden gedaan op Mark van der Wegen. De spits valt tegen WDS19 uit met een zware knieblessure. Uit een kijkoperatie blijkt dat de voorste kruisband van de rechterknie is gescheurd en dat beide menisci kapot zijn. Van der Wegen moet rekening houden met een herstel van negen tot veertien maanden.

Er gaat een streep door de komst van een voetbalmuseum in het Herstaco stadion. Eigenaar Paul Hermsen verwijt initiatiefnemer Matty Verkamman te weinig zakelijk te denken en beide partijen kunnen het niet eens worden over de organisatorische opzet. Een week later blijkt Hermsen echter besloten te hebben het plan alleen voort te zetten, dit tot grote woede van Verkamman. Hermsen neemt de inboedel van de inmiddels gesloten Voetbal Experience alsnog over en hoopt in mei 2014 het museum in Roosendaal te kunnen openen.

John Vette treedt toe tot het bestuur van RBC en wordt verantwoordelijk voor voetbaltechnische zaken. De voormalig speler van Goes en trainer van Yerseke heeft dan al gedurende twee maanden veel trainingen en wedstrijden bezocht en gesprekken gevoerd met verschillende mensen binnen de club.

Wedstrijden
De reeks nederlagen breidt zich uit, waardoor RBC wegzakt op de ranglijst. Met twee verdedigers in de voorste linie en spelers van het tweede elftal op de bank sleept het gehavende RBC tegen Barca wel drie punten uit het vuur. Vanwege de vele blessures worden oefenwedstrijden tegen Steenbergen en Unitas afgelast. Bij een wedstrijd buiten de lijnen, de verkiezing van de Leukste amateurclub van Nederland, bereikt RBC de laatste tien. De 866 stemmen die de club krijgt bij deze actie van ING en Radio 538 zijn echter niet genoeg voor n van de vier finaleplaatsen.

 3 november, RBC Chaam 1-2
10 november, WDS19 RBC 4-3
17 november, RBC Barca 2-1


December

De schade aan de enkel van Wiebe de Kok is groter dan verwacht. Tijdens de operatie waarbij botsplinters verwijderd worden, wordt tevens waargenomen dat het kraakbeen is versleten. De revalidatie zal minimaal een half jaar vergen. Enkele dagen later ondergaat Mitch Klijn een kijkoperatie aan zijn knie en ook voor hem is het verdict erg hard. Klijn heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en zal dit seizoen zeker niet meer in actie komen. Alsof RBC nog niet hard genoeg is getroffen wordt bij Nick Smit een breuk in zijn voet ontdekt, waardoor hij naar schatting twee maanden aan de kant staat.

Goed nieuws is de definitieve terugkeer van Anouar el Khassim, die trainer Erwin van der Woerdt meer mogelijkheden biedt in de voorste linie. RBC verwacht dat El Khassim vanaf 1 februari speelgerechtigd zal zijn.

Het jaar eindigt met het droevige bericht dat Frans Selbach is overleden. De pas 67-jarige Selbach heeft als trainer een belangrijke rol gespeeld bij de opstart van het tweede elftal.  

Wedstrijden
De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een serie doelpuntrijke wedstrijden. Bij koploper Bavel krijgt RBC een oorwassing, gevolgd door een ruime zege op hekkensluiter SAB. De Roosendalers gaan de winterstop in met 18 punten uit 13 duels, goed voor een zesde plaats.

 1 december, Sprundel RBC 3-3
 8 december, Bavel RBC 6-1
15 december, RBC SAB 4-0




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd