Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 34

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt drie punten op knollenveld in Baarle-Nassau

Gepost door:ForzaRbc // 2014-01-26 00:00:00 // 2750 keer bekeken

RBC heeft op een erbarmelijk slecht veld drie punten weten toe te voegen aan het totaal. In Baarle-Nassau werd het 0-2 voor de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

In de opstelling waren een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zakaria Ben Slimane startte als rechtsback en Anouar el Khassim werd in de punt geposteerd. Achterin kwam een plekje vrij voor Dennis Voermans, omdat Eric Lankers last had van een blessure: "Hij heeft last van zijn kuit," zo legde broer Danny Lankers uit. Glenn van Meer, die afgelopen week een schorsing uitzat, kon helemaal niet spelen: "Ik heb de gehele week al last van een blessure," zo liet hij weten. Nicky Maas was gepasseerd: "Zakaria heeft het goed op de trainingen gedaan. Hij werkt keihard en verdiende het om in de basis te starten. Daarom deze keuze," zo liet assistent-trainer Gommy Nooijens na afloop weten.

In de eerste helft viel er weinig te genieten. RBC wist geen enkele kans te creren. Alleen een schot van Mike Machielse dat hoog over en naast ging. De spelers van RBC hadden zichtbaar moeite met het belabberde veld, dat meer aan een akker deed denken waar op elk moment aardappels gerooid konden worden. De thuisploeg, dat het gewend is om op dit veld te spelen, kreeg wel enkele kansen. Zo werd een afstandsschot door Arthur van den Broek uit de kruising getikt en werd een te korte terugspeelbal van Dennis Voermans bijna fataal, maar collega-centrumverdediger Jesse Verbraak wist met een sliding een doorgang naar het doel te voorkomen.

In de tweede helft leek hetzelfde spelbeeld te ontstaan. Eric Lankers was inmiddels in de ploeg gekomen voor Machielse, maar veel baat leek RBC er niet bij te hebben. Gloria UC kreeg enkele kansen, en was vooral gevaarlijk via de linkerkant en via corners. Zo leek de thuisploeg vlak na rust op voorsprong te komen, maar Van den broek redde op een inzet vanuit een corner. De rebound leek alsnog in het doel geschoten te worden. Het schot ging door de benen van Voermans die met zijn hak de bal over de achterlijn liet gaan in plaats van dat de bal over de doellijn heen ging.

Na een kwartier kreeg RBC dan toch de eerste kans van de wedstrijd. Een harde voorzet vanaf de linkerkant bereikte Redouan el Allaoui die op enkele meters van de goal de bal tegen de keeper aan kreeg in plaats van in het doel. Uit de daaropvolgende corner wist RBC alsnog op voorsprong te komen. De hoekschop zeilde aan iedereen voorbij, maar Jajaj Memisi wist met een hard schot diagonaal de 0-1 binnen te knallen.

Door de voorsprong kreeg RBC grip op de wedstrijd en werd er ook een stuk beter gevoetbald. Zo zag Memisi een inzet van hem op de paal eindigen, kwam de ingevallen Nick Smit alleen voor de keeper maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Met die 0-1 stand was het nog altijd billen knijpen, aangezien de thuisploeg steeds vaker over de linkerkant er voorbij kwam. Goed keeperswerk van Van den Broek zorgde er echter voor dat er geen treffer voor Gloria op het scorebord kwam.

Drie minuten voor tijd kwam de bevrijdende treffer voor RBC. Anouar el Khassim profiteerde van een fout achterin, waarna hij alleen voor de keeper kwam en zijn eerste treffer aantekende voor de oranje-witten. Daarvoor kreeg hij ook al een goede kans, maar zijn schot uit de tweede lijn werd uit het doel geranseld.

Door de overwinning stijgt RBC weer naar plaats zes. Door de nederlagen van nummer vijf Chaam en nummer vier Viola kruipt RBC steeds dichterbij. Het staat nu nog twee punten achter Chaam en vijf punten achter Viola.

Gloria UC - RBC 0-2 (0-0)
0-1 Memisi
0-2 El Khassim

Opstelling RBC: Van den Broek; Ben Slimane, Voermans, Verbraak, Van Kiel; Duyvelaar, Machielse (Lankers), Vergouwen; El Allaoui (Smit), El Khassim, Memisi

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Promovendus')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd