Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Wernhout in blessuretijd naast RBC

Gepost door:Remy // 2014-02-16 00:00:00 // 2734 keer bekeken

RBC heeft in en tegen Wernhout een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Ver in blessuretijd viel de onterechte gelijkmaker. De Roosendalers verloren bovendien Anouar el Khassim en Nick Smit met directe rode kaarten, in een tumultueus duel dat ontsierd werd door opstootjes binnen en buiten de lijnen.

Wernhout maakte nog een theoretische kans op de tweede periodetitel, maar het was een raadsel hoe de rood-witten de afgelopen wedstrijden zoveel punten hebben gepakt. RBC had vanaf het begin de controle en zorgde over de vleugels geregeld voor gevaar. De verdedigers van Wernhout hadden geen grip op Anouar el Khassim en Jajaj Memisi en ook de doelman oogde niet zeker.

Het overwicht leverde RBC voldoende kansen op. Een schot van Memisi was echter niet krachtig genoeg en El Khassim maakte twee keer een verkeerde keuze. Eerst probeerde hij de bal af te geven aan een medespeler waar hij wellicht beter zelf had kunnen afronden en even daarna ging hij wel voor eigen succes terwijl Memisi er beter voor stond. De paniek achterin bij Wernhout resulteerde in een aantal hoekschoppen voor de Roosendalers, maar daar werd geen rendement uit behaald.

RBC ging wel met een voorsprong de rust in. Redouane el Allaoui bediende met een keurige voorzet aanvoerder Ivo Vergouwen, de de doelman kansloos liet. Vlak voor de pauze claimde Wernhout nog een strafschop na een overtreding van Jesse Verbraak, maar de scheidsrechter gaf een vrije trap buiten het zestienmetergebied. Daarmee haalde de fluitist zich de woede van de Wernhoutse bank op de hals, nadat hij eerder al voor onvrede aan RBC-zijde had gezorgd door meermaals een dubieus vlagsignaal van de grensrechter over te nemen. Ook werd het spel veelvuldig stilgelegd voor vermeende overtredingen.

De ploeg van Erwin van der Woerdt startte goed aan de tweede helft en verdubbelde binnen een mum van tijd de score door een goal van El Khassim. Daarna begon het echter onvriendelijk te worden in Wernhout. Er ontstond een opstootje voor de dugout van de thuisploeg, waarna El Khassim en een speler van Wernhout even apart werden genomen door de scheidsrechter. Kort daarna ging El Khassim op ongeveer dezelfde plek stevig het duel in, wat veel misbaar vanaf de Wernhout-bank tot gevolg had. Niet erg verstandig van de trefzekere RBC'er, want de arbiter, die de situatie vanaf een grote afstand beoordeelde, trok direct rood.

De uitsluiting van El Khassim zorgde voor nieuw geloof bij Wernhout en al snel werden zij daarin gesterkt. Bij een uitbraak van de thuisploeg kwam Arthur van den Broek ver zijn doel uit, waarop hij simpel werd omspeeld en de 1-2 aangetekend kon worden. Wernhout zette daarna wel aan, maar was erg slordig. In kansrijke positie werd hoog over het doel geschoten.

Aan de andere kant probeerde RBC het duel in het slot te gooien. El Allaoui maakte het zijn tegenstanders lastig, de ingevallen Nick Smit stuitte op de doelman en Nicky Duyvelaar schoot net voorlangs. De minuten tikten weg en RBC leek de overwinning over de streep te gaan trekken. Smit kreeg nog wel een gele kaart omdat hij de bal opraapte bij een vrije trap voor Wernhout.

De extra tijd was inmiddels ingegaan toen RBC zelfs met negen man verder moest. Smit werd aangevallen nadat hij over een op de grond liggende speler van Wernhout heenstapte. De aanvaller gaf zijn belager vervolgens een duwtje tegen het hoofd. Niet hard, maar wel erg dom, want ook Smit kon met rood vertrekken.

Het gebeuren paste wel in het beeld van de wedstrijd, dat steeds gekker en gekker werd. Het liep inmiddels tegen half vijf en nog steeds liet de scheidsrechter doorspelen. Bij een hoekschop voor Wernhout nam de leidsman, die daarvoor al drie keer per ongeluk een pass had onderschept, zelfs plaats bij de tweede paal. Bij de volgende corner, waarvan het de vraag was of het erberhauptn was, gebeurde waar eigenlijk het wachten op was. De 2-2 werd tegen de touwen gewerkt.

De gang van zaken zorgde voor heel wat onvriendelijkheden binnen en buiten de lijnen. Belangrijker is dat RBC een goede kans is misgelopen om dichterbij de gewenste top-vier klassering te komen, ondanks puntenverlies van zowel Viola als Advendo.

Wernhout - RBC 2-2 (0-1)
0-1 Ivo Vergouwen
0-2 Anouar el Khassim
1-2
2-2

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Nicky Maas, Dennis Voermans, Jesse Verbraak, Glenn van Meer (Eric Lankers); Mike Magielse, Redouane el Allaoui, Nicky Duyvelaar; Anouar el Khassim, Ivo Vergouwen en Jajaj Memisi (Nick Smit).

Overige uitslagen:
Schijf - Zundert 0-2
Bavel - WDS'19 3-4
Barca - Sprundel 2-1
Chaam - SAB 3-2
Viola - Gloria UC 0-0
VVR - Advendo 2-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd