Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Strijdend RBC bindt kampioen Bavel aan zegekar

Gepost door:ForzaRbc // 2014-05-04 00:00:00 // 3228 keer bekeken

RBC heeft vandaag een knappe overwinning geboekt op Bavel. De Roosendaalse club won met 2-1 van de kampioen van de Vierde Klasse D.

Ondanks dat er voor beide clubs niets meer op het spel stond, immers RBC heeft zich veilig gespeeld en Bavel is al kampioen, waren er toch honderden supporters naar het Herstaco Stadion gekomen. Zij zagen dat RBC zonder topscorer Ivo Vergouwen aantrad, maar zagen na een kwartier wel Edgar Wong in het veld komen. Wong kwam door zijn medische opleiding al maanden niet meer in actie voor de formatie van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt, maar kwam na een kwartier voor Lankers in het veld.

RBC startte fel, maar het moest al heel snel zonder aanvoerder Eric Lankers verder. Lankers, die aan het eind van het seizoen stopt als voetballer wegens aanhoudende klachten in de kuit door een vorig seizoen opgelopen kruisband blessure, moest na een klein kwartier al van het veld gedragen worden. Alles wijst erop dat hij weer een (zware) knieblessure heeft opgelopen. "Het is nu mijn rechterknie. Het ziet er niet best uit, mogelijk weer de kruisband," zo liet een teleurgestelde Lankers tegenover RBCFans.nl weten.

Het veldoverwicht ging na een kwartier voetbal ook langzamerhand over naar Bavel, dat ook wel de terechte kampioen genoemd mag worden. Er zit ontzettend veel voetballend vermogen in die ploeg. Met de van NAC Breda overgekomen Glenn Kools heeft het op het middenveld een geweldige motor lopen en met Robin Adriaansen een speler die enorm veel energie in de wedstrijd legt, makkelijk passeert en overzicht behoudt.

Ondanks dat RBC er maar mondjesmaat uitkwam kreeg Bavel ook geen echte kansen. Dit was vooral te wijten aan de eindpass die steeds verkeerd of te hard werd gegeven. De ploeg van hoofdtrainer Van der Woerdt werd vooral via vrije trappen en corners gevaarlijk. Uit n van die vrije trappen kopte David van Kiel op de bovenkant van de lat.Het laatste wapenfeit in de eerste helft van RBC was nog een schot van Anouar el Khassim in de korte hoek.

In de tweede helft kwam RBC na ruim een uur spelen op voorsprong. Een voorzet vanaf links bereikte Nick Smit en via zijn inzet kwam de bal via de keeper van Bavel en een verdediger terecht bij Nicky Maas die de bal in het dak van het doel schoot, 1-0. Vlak na de aftrap kwam Bavel alweer gevaarlijk voor doelman Arthur van den Broek, maar de aanval kon op het laatste moment nog verhinderd worden. Vier minuten later was het echter wel raak. Een schot vanuit de tweede lijn werd diagonaal binnen geschoten, 1-1.

Niet lang daarna kwam RBC weer op voorsprong door een blunder van de doelman van de bezoekers. Nick Smit dribbelde naar binnen en schoot vanuit de tweede lijn in de korte hoek, waar de keeper er niet al te best uit zag, 2-1.

Door de voorsprong kreeg RBC ook weer wat meer ruimte, maar deed daar vervolgens niet al te veel mee. El Khassim zag zijn schot recht in de handen van de keeper belanden, waar Jahjah Memisi twee uitgelezen kansen kreeg om het duel definitief te beslissen. Maar in beide gevallen faalde hij. Bavel werd nog gevaarlijk met een bal op de lat, maar kwam niet meer tot scoren.

RBC - Bavel 2-1 (0-0)
1-0 Maas
1-1
2-1 Smit

Opstelling RBC: Van den Broek; Van Kiel, Lankers, (Wong/Schepers), Voermans, Verbraak; Maas, Duyvelaar, El Allaoui; Smit, Memisi, El Khassim (Van der Woerdt)

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd