Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Beter RBC verliest van Virtus

Gepost door:ForzaRbc // 2014-05-23 00:00:00 // 2787 keer bekeken

RBC heeft vanavond het oefenduel met Derdeklasser Virtus met 1-3 verloren. De ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt speelde met een groot aantal nieuwe spelers, maar zag het veldoverwicht niet uitgedrukt worden in een overwinning.

In de beginopstelling was weer een plekje gereserveerd voor een nieuwe testspeler. Skender Memisi, de broer van Jaghjah Memisi en tevens al enkele jaren speler van het eerste elftal van BSC, mocht de gehele wedstrijd op het middenveld zijn kunsten vertonen. Hij pendelde tussen de verdediging en aanval en liet in beide opzichten aardige dingen zien.Doelman Thierry Aarts mocht in de tweede helft het doel verdedigen, maar had veelal niets te doen, maar moest uit twee counters toch twee goals in de slotfase toestaan. Nicky Vromans kwam in de tweede helft op de linksbackpositie ook in actie, en liet naast zijn verdedigende kwaliteiten ook aanvallend wat zien.

Virtus begon furieus aan de wedstrijd. Met snel drukzetten werd RBC het eerste kwartier compleet vastgezet en de thuisploeg kwam er niet meer uit. Dat resulteerde in enkele kansen voor de club uit Zevenbergen, maar de openingsgoal voor de bezoekers kwam uit een verdedigingsfout. Een bal uit een corner werd door drie spelers van RBC niet weggetrapt, waarna een speler van Virtus de bal in het dak van het doel schoot. Ook raakten zij later nog de paal en wist doelman Arthur van den Broek een simpele intikker toch nog uit het doel te houden.

Na het openingsdoelpunt trok RBC het initiatief wat meer naar zich toe, waardoor het duel wat meer in evenwicht kwam. De laatste tien minuten nam de ploeg van Van der Woerdt de regie compleet over. Mohamed el Moussaoui werd tweemaal via de rechterkant alleen voor de doelman gezet, maar tweemaal vond hij de doelman op zijn pad. Mohamed Boulahyan kon bij de tweede poging van El Moussaoui de rebound niet binnenwerken, aangezien de bal net achter hem kwam.

In de tweede helft zette RBC Virtus vast, en vooral Dennis Voermans viel op met goede lange passes richting El Moussaoui, die ook vanavond bewees de gevaarlijkste aanvaller te zijn. Ondanks dat er druk werd gehouden, werden openingen schaars gevonden, ook omdat Virtus zich steeds meer op de eigen zestien terug trok.El Moussaoui wist n keer dwars door het centrum met een steekpass Skender Memisi alleen voor de doelman te krijgen, die meteen raak schoot, 1-1.

Na de 1-1 zocht RBC meteen naar de voorsprong en een halve minuut na de gelijkmaker was het weer El Moussaoui die Jaghjah Memisi bereikte, maar uit de voorzet kwam niet meer dan een simpel kopballetje. De Roosendaalse club bleef druk op Virtus houden,maar via (harde) overtredingen werden hoopgevende aanvallen van RBC vakkundig om zeep geholpen.

Zo'n tien minuten voor tijd verloor RBC wat grip op het duel en er ontstonden gaten, waarna Virtus met snelle aanvallende combinaties aan de overkant kwam. Een van die counters werd succesvol afgerond, 1-2. Vlak voor tijd scoorde de ploeg uit Zevenbergen uit een afstandsschot nog de 1-3.

RBC - Virtus 1-3 (0-1)
0-1
1-1 S. Memisi
1-2
1-3

Opstelling RBC: Van den Broek (Aarts); Schalk (Ben Slimane/Schalk), Voermans, Magielse, Van Kiel (Vromans); S. Memisi, De Voogd, El Allaoui (Benjilali); El Moussaoui, Boulahyan (J. Memisi), Van der Kruyssen (Boulahyan)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd