Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

De ene RM is de andere niet

Gepost door:Remy // 2007-03-29 00:00:00 // 3025 keer bekeken

Het ging zo ongelooflijk goed. Na een rampseizoen had RBC de boel weer snel op de rails en leek het af te stevenen op het kampioenschap. De TGV ontspoorde echter na de winterstop, iets wat ik nog steeds niet kan verklaren. Natuurlijk waren er verschillende factoren die een rol speelden, maar de omslag was wel rg drastisch.

Vreemd is dat ik nog altijd geloofde in promotie via de play-offs. Of ik dat ook wilde, is een ander verhaal. Een kampioenschap is iets magisch, lijkt me geweldig om mee te maken. Promotie via een nacompetitie hebben we al mogen vieren, daar is het extra speciale tintje vanaf. Wetende dat het voor RBC in de eredivisie een moeilijk jaar wordt, zit ik er niet echt op te wachten.

Ik had verwacht dat Robert Maaskant wat meer krediet zou hebben bij RBC. Natuurlijk gaat het om de resultaten van dit moment, maar het blijft wel Robert Maaskant. De manier waarop club en trainer nu uit elkaar gaan is vooral jammer. Erg jammer. Ondanks de slechte reeks van de laatste weken is een bedankje denk ik wel op zijn plaats. Bedankt Robert, het ga je goed!

En dan de opvolger, Rob Meppelink. Ervaring is natuurlijk niet altijd van essentieel belang, (iedere trainer is immers 'onervaren' geweest), maar een pluspunt voor Meppelink, die nooit betaald voetbal heeft gespeeld, is het in ieder geval niet. Het seizoen 1999/2000 bij ADO Den Haag was geen succes, met een elfde plaats in de eerste divisie, en de resultaten als assistent van Dolf Roks zijn bekend.

Daarnaast mag Meppelink voor volgend seizoen de selectie weer helemaal zelf samenstellen. Dit jaar staat er een perfecte selectie, maar dat is voor een deel te danken aan Robert Maaskant. Alleen Edouard Duplan en Kevin Diaz werden gehaald zonder inspraak van de trainer. De keuze voor Duplan is natuurlijk een goede gebleken, Diaz is nog een twijfelgevalletje. Vorig seizoen moest Roks maar afwachten wie er ineens op het trainingsveld verschenen. Uit het debacle van toen was lering getrokken. RBC ging verder met een overwegend Nederlandssprekende selectie. Voor volgend seizoen hebben we alvast n proefspeler gezien, de Braziliaanse back Antonio. Dat belooft weer wat

De afgelopen jaren zijn er heel wat mensen opgestapt of buitengewerkt bij RBC. Rob Meppelink, die zelf medeverantwoordelijk is voor het ontslag van verschillende personen, wist zijn positie altijd te handhaven en ligt blijkbaar goed bij Jan Pollemans. Door de hele gang van zaken krijg ik de indruk dat Meppelink al langer aasde op de dubbelfunctie die hem nu ten deel valt. Ik houd er geen fijn gevoel aan over.

We moeten natuurlijk afwachten hoe het gaat lopen, maar voorlopig ben ik nogal sceptisch. Wat ik me ook afvraag is wat er gaat gebeuren als Meppelink niet voldoet, een trainer is immers een passant. Is het dan nog mogelijk dat hij teruggaat naar zijn oude functie? Of moet hij vertrekken? In het laatste geval moet RBC halsoverkop op zoek naar een nieuw technisch team. Nee, ik ben niet gelukkig met het nieuwe 'Engelse model'. RBC moest toe naar een sterkere organisatie en nu krijgt n man ng meer macht!?




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd