Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint laatste oefenduel

Gepost door:ForzaRbc // 2016-08-14 00:00:00 // 2243 keer bekeken

RBC heeft het laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. Tegen derdeklasser SV Nevelo werd het in een gezapige pot 2-0.


RBC begon met een groot aantal spelers van het eerste elftal aan het duel. RBC U17-Keeper Youri van Ham stond het gehele duel in het doel. Het centrale duo bestond uit Joey Tak en Tijmen Bot. In de punt stond voor de eerste keer Mamadi Sidibe met vlak achter hem Grigor Sahakjan. Op de flanken begonnen Anwar Tarfit en Kevin van Andel.

De ploeg uit Oisterwijk was duidelijk niet gekomen om te voetballen. Al vanaf het begin zakte ze ver in en maakte geen aanstalten om er echt een wedstrijd van te maken. De Roosendalers kregen meerdere mogelijkheden op de openingstreffer. Bot kon na een goede een-twee alleen op de keeper af, maar zijn inzet werd gepareerd, Lars de Voogd schoot een afstandsschot op de lat en Sidibe kopte voorlangs. Het was Van Andel die met een mooie pass van Sahakjan vrij voor de keeper kwam. Hij faalde niet: 1-0.

Halverwege de eerste helft ging de leidende arbiter van het veld af en moest teammanager Corn Veraart diens plek overnemen. De scheidsrechter kreeg een harde bal van De Voogd op zijn achterhoofd en ging gestrekt. Na behandeling van verzorger Leen Boer probeerde hij het nog wel, maar moest na de drinkpauze toch vervangen worden. Het was overigens niet de eerste keer dat de aanvoerder van RBC een scheidsrechter knock-out schoot. Bij Grenswachters twee seizoenen geleden overkwam hem dit ook al een keer.

De bezoekers konden gedurende de eerste helft weinig uitrichten tegen RBC. Nevelo probeerde via countervoetbal RBC pijn te doen, maar deze tegenaanvallen werden al in een vroeg stadium onschadelijk gemaakt. Een keer moest Van Ham in de eerste helft ingrijpen op een inzet.

In de tweede helft bleef het elftal grotendeels staan. De 2-0 hing in de lucht. De Stadionclub voerde het tempo flink op en Tarfit kreeg twee grote kansen. De buitenspeler kon echter niet tot scoren komen. Na een kwartier kwamen er zeven U19-spelers in, aangevuld met Skender Memisi, Gino Pieter, Mike Schalk en Roel van der Veen.

Het verkapte RBC U19 bleef grotendeels op de been en kon zelfs enkele mogelijkheden creren. Amin Aoulad Ali was er dichtbij, maar zijn inzet van enkele meters trof geen doel. De ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen moest nu wel enkele kansen toestaan, maar Van Ham bleef de nul houden. Vlak voor het eindsignaal werd het nog 2-0 toen Aoulad Ali vanaf de eigen helft alleen op de keeper af kon, 2-0.

RBC - SV Nevelo 2-0 (1-0)
1-0 Van Andel
2-0 Aouad Ali

Opstelling RBC: Van Ham; Kuipers (Schalk), Bot(Van der Veen), Tak (Pieter), Krijnen(Molenaar); De Voogd (Verhulst) (c), Van Unen (Memisi), Sahakjan (Ajroud); Van Andel (Furkan), Sidibe (Aouad Ali), Tarfit (Van der Velden)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd