Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt eerste driepunter

Gepost door:ForzaRbc // 2016-09-11 00:00:00 // 2875 keer bekeken

RBC heeft de nederlaag van vorig week goed verwerkt. In eigen huis werd Noordhoek met 2-1 verslagen. Door de overwinning hebben de Roosendalers al een betere start dan afgelopen seizoen. Toen pakte RBC pas bij het vijfde duel de eerste overwinning.


In tegenstelling tot vorige week begon Jovanni van Nijnatten in de punt van de aanval en mocht Dennis Wilting starten als linksback ten faveure van Ramon Krijnen. Jari Voeten nam de positie over van Grigor Sahakjan. 

RBC liet in de openingsfase van het duel Noordhoek komen, om zo met de snelheid van Kevin van Andel en Anwar Tarfit achter de laatste linie te komen. Die opzet slaagde niet, omdat de club uit het gelijknamige dorp al snel op 0-1 kwam. Wilting werd aan de linkerkant voorbij gesneld, waarna de lage voorzet gepromoveerd werd tot de openingstreffer. De linksback van RBC had last van zijn lies en moest daardoor na twintig minuten gewisseld worden.

De Roosendalers waren gevaarlijk via de zijkanten, maar Van Nijnatten zat goed in de tang van de verdediging van de bezoekers. Van Andel schoot voorlangs en een kopbal kon net voor de doellijn gered worden.

In de tweede helft kwam Skender Memisi in het veld voor Van Nijnatten en schoof in eerste instantie Voeten door naar de spitspositie, omdat hij wel een bal kan vasthouden. Niet lang daarna moest toch Gino Pieter naar voren gestuurd worden om het tij te keren. De Tank bewees andermaal zijn status als speler van het eerste elftal. RBC drukte Noordhoek steeds verder naar achteren en Tarfit kon een aantal maal vanuit de tweede lijn schieten en Memisi zag zijn inzet gered worden na een doorgeschoten vrije trap.

Het was na ruim een uur spelen Tarfit die de gelijkmaker op het scorebord bracht. Na drie afstandsschoten die niets opleverde, was hij bij de vierde wel trefzeker. Met een prachtige knal net buiten de zestien schoot hij RBC naast Noordhoek. Een kwartier voor tijd liet Van Andel zich ook gelden. De rappe speler werd net buiten de zestien aangespeeld, draaide richting het doel en schoot prachtig raak. Het was voor hoofdcoach Danny Mathijssen het sein om Pieter weer naar achteren de dirigeren.

RBC leek de wedstrijd na de 2-1 ook meteen te beslissen via Van Andel, maar de topschutter zag zijn de rebound na een schot van RBC O17-speler Ali Boukayouht in het zijnet eindigen. Boukayouht viel overigens goed in. De thuisploeg had, zeker met de geboden ruimte, naar een hogere score kunnen uitlopen. 

Door de overwinning blijft RBC in het spoor van RSC Alliance en DEVO. De oranje-witten krijgen volgende week koploper DEVO op bezoek.

RBC - Noordhoek 2-1 (0-1)
0-1
1-1 Tarfit
2-1 Van Andel

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Pieter, Tak, Wilting (Krijnen); De Voogd (c), Van Unen (Boukayouht), Voeten; Van Andel, Van Nijnatten (Memisi), Tarfit




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd