RBC pakt eerste periode in Hoogerheide

Gepost door:ForzaRbc // 2016-10-30 00:00:00 // 3105 keer bekeken

RBC heeft de eerste periodetitel in de wacht gesleept. Op bezoek bij RKVV METO werd met 1-4 gewonnen. 


RBC trok meteen fel ten aanval. In de openingsfase werd de thuisploeg compleet overrompeld. Ramon Krijnen wist na een hoekschop in de scrimmage de bal tegen de touwen te werken. Niet veel later pakte Jovanni van Nijnatten na goed doorzetten de bal af van de laatste verdediger en schoot de 0-2 binnen. Er was toen amper een kwartier gespeeld.

De Roosendalers namen na de goede openingsfase gas terug. De thuisploeg kwam een aantal keer gevaarlijk door via het centrum van de verdediging. Doelman Thierry Aarts hoefde echter niet in te grijpen, omdat de aanvallers van METO vakkundig de ballen over de achterlijn schoten. Kevin van Andel schoot tussendoor nog een vrije trap hard op de lat. Voor de rust werd het nog wel 0-3 door een doelpunt van Anwar Tarfit. 

In de tweede helft daalde het niveau van RBC nog wat verder weg. Kevin van Andel kreeg nog wel twee goede kansen, maar twee keer was de doelman paraat om inzetten van de snelle buitenspeler te stoppen. Via een vrije trap aan de linkerkant van het veld deed de thuisploeg nog wat terug, maar echt in gevaar kwam de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen nooit. 

In de slotfase breidde RBC de score nog verder uit. Uit een voorzet van Krijnen kwam de bal bij Mike Schalk terecht die met een goed schot in de kruising zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen wist te noteren. 

Door de overwinning is De Stadionclub de winnaar van de eerste periode, waarmee het een ticket voor de nacompetitie heeft bemachtigd. De Roosendalers blijven ook koploper in de vierde klasse B. Naaste achtervolger RSC Alliance won gemakkelijk met 4-0 van HSC'28. De stadsgenoot volgt op twee punten van koploper RBC.

RKVV METO - RBC 1-4 (0-3)
0-1 Krijnen
0-2 Van Nijnatten
0-3 Tarfit
1-3
1-4 Schalk

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Tak, Wilting; De Voogd (c), Pieter, Krijnen, Van Unen; Van Andel (Amin Auolad Ali), Van Nijnatten (Skobalj), Tarfit




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd