RBC in merkwaardig duel langs Schijf

Gepost door:ForzaRbc // 2016-12-04 00:00:00 // 2774 keer bekeken

RBC heeft de laatste thuiswedstrijd in 2016 winnend afgesloten. In het Herstaco Stadion werd het 6-3 voor de ploeg van hoofdcoach Danny Mathijssen. Door de overwinning blijft RBC koploper in de vierde klasse B.


In het elftal waren weer aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Ramon Krijnen begon nu vanaf het begin. Dennis Wilting kon door scheenbeenvliesontsteking niet spelen. Gino Pieter en Mike Schalk waren in de eerste helft van positie gewisseld. 

De Roosendalers leken al snel op rozen te zitten. Jari Voeten bracht zichzelf vlak achterelkaar twee maal op het scorebord. Schijf kwam echter terug in de wedstrijd, nadat doelman Thierry Aarts de bal plukte van de knie van Krijnen. Het leverde een indirecte vrije trap in het strafschopgebied op. De verdediging werd echter zo chaotisch geregeld dat niemand in de baan van het schot ging staan. Verdediger Joey Tak kreeg de bal tegen zijn borst en zag deze in het doel belanden, 2-1.

De thuisploeg zorgde echter snel na de aansluitingstreffer dat de marge weer naar twee werd getild. Voeten maakte zijn hattrick compleet na een bekeken schot, 3-1. Daarvoor had Jovanni van Nijnatten ook kunnen scoren, maar voor leeg goal schoot hij hoog over. Kevin van Andel wist na een fantastische steekpass van Anwar Tarfit wel de 4-1 te noteren. De Roosendalers leken nog voor rust naar 5-1 uit te lopen, maar de vrij gespeelde Lars de Voogd zag zijn schot gepakt worden.

In de tweede helft brachten de bezoekers de spanning weer ietwat terug door de 4-2 te maken, maar al snel kwam de 5-2 op het scorebord. Uit een corner kopte Mike Schalk goed raak. Van Andel schoot RBC naar 6-2, waar Schijf via een merkwaardig toegekende penalty nog wat terug deed.

Nummer twee RSC Alliance won vandaag met 2-6 van Lepelstraatse Boys en blijft daardoor in het spoor van RBC. 

Volgende week speelt RBC haar laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. De Roosendalers gaan dan op bezoek bij HSC'28.

RBC - Schijf 6-3 (4-1)
1-0 Voeten
2-0 Voeten
2-1
3-1 Voeten
4-1 Van Andel
4-2
5-2 Schalk
6-2 Van Andel
6-3

Opstelling RBC: Aartsc; Schalk, Pieter (Molenaar), Tak, Krijnen; De Voogd (c), Van Unen (Boukayouht), Voeten; Van Andel, Van Nijnatten (Skobalj), Tarfit 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd