Blessurenieuws RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2017-07-16 00:00:00 // 1988 keer bekeken

De afgelopen weken speelde RBC drie oefenduels. Tegen vv Kapelle werd met 1-5 gewonnen, SC Kruisland werd op 2-2 gehouden en tegen eersteklasser Rood Wit W werd met 0-4 verloren. In die periode stapelden de blessures zich echter ook op. 


Al voor dat de eerste training begon waren al drie spelers niet inzetbaar. Maarten Schipper was sinds het einde van de nacompetitie al herstellende van een hamstringblessure, Kevin van Andel was sinds het einde van de competitie ook al niet inzetbaar door een slepende blessure aan de hamstring. Daarnaast kon Jari Voeten ook niet in actie komen wegens een kwetsuur. Gedurende de duels kwamen daar nog blessures bij van Anwar Tarfit (knie), Wesley van Zundert (lies) en Nicky Vromans (hamstring). Al deze blessures werden opgelopen in het duel met SC kruisland.

"Het gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd," zo zei Tarfit na afloop van het duel met Rood Wit W. "Ik voelde wat aan de binnenkant van de knie. Maar over vier weken sta ik gewoon weer op het trainingsveld." Op 15 augustus lijkt de RBC-selectie ook compleet te zijn. "Zoals het er nu naar uitziet is iedereen fit op 15 augustus om de trainingen te hervatten," zo liet hoofdcoach Danny Mathijssen weten. 

Ook het herstel van Kevin van Andel loopt voorspoedig. De aanvaller deed bij de eerste training nog wel mee bij het inlopen, maar haakte daarna af. Inmiddels is hij met sprongen vooruit gegaan en kan inmiddels deelnemen aan verscheidende oefeningen met de bal. "Ik heb alleen nog geen sprintjes gedaan, dus dat zal zeker nog even wennen worden voor mij. Maar ik ben er zeker bij op 15 augustus," zo vertelde hij aan RBCFans.nl. Van Andel stapte in de tussentijd over naar een andere fysiotherapeut die hem vertelde dat de pijn niet vanuit de hamstring kwam, maar vanuit zijn rug. "De fysio heeft me overal goed nagekeken en ook vanuit mijn rug. Daarnaast liet hij mij de juiste oefeningen doen. Het voelt nu allemaal veel beter. Ik hoop daarom dat dit geen seizoen wordt zoals vorig jaar, maar zoals mijn eerste jaar bij RBC. Ik heb er weer zin in en me voeten kietelen als een gek," zo besloot hij.

Op 15 augustus begint RBC aan de tweede periode van de voorbereiding. Op 20 augustus staat de eerste oefenwedstrijd gepland. Vierdeklasser Gesta is dan de tegenstander. Het duel start om 13.00 uur in het Herstaco Stadion. 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd