Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC doet zijn plicht en wint eerste bekerwedstrijd

Gepost door:ForzaRbc // 2017-09-03 00:00:00 // 1930 keer bekeken

RBC heeft haar eerste officile wedstrijd gewonnen in het bekertoernooi. VIVOO werd met 5-1 verslagen in het Herstaco Stadion. De Roosendalers kwamen wel eerst op achterstand.


De spelers van het eerste elftal van RBC werkten voorafgaand aan het duel nog een training af. Daarnaast begonnen onder andere Anwar Tarfit, Lars de Voogd en Huub Schuit vanaf de bank. Muijb Yaqoubi zat zijn wedstrijd schorsing uit, die hij opliep vorig seizoen bij BSC. 

De Roosendalers leken al vroeg in het duel op voorsprong te komen. Jovanni van Nijnatten kopte een hoekschop goed in, maar de keeper van de bezoekers kon redding brengen. Hierna verslapten RBC. VIVOO kwam er steeds gemakkelijker uit, door de vele wisselingen achterin kon de ploeg uit Huijbergen soms vrij gemakkelijk door de laatste linie heen breken. Het leverde uiteindelijk de openingstreffer op.

Veel beter ging RBC niet spelen. Dat duurde tot de 40ste minuut. Ondertussen was hoofdcoach Danny Mathijssen ook Wesley van Zundert kwijtgeraakt die halverwege de eerste helft door zijn enkel ging. Niet veel later moest hij noodgedwongen gewisseld worden voor Anwar Tarfit. VIVOO kreeg tussendoor nog enkele kansen. Een lage voorzet vanaf links ging net langs het doel en het raakten ook nog de lat via een afstandsschot.

Tegen het einde van de eerste helft kwam RBC op gelijke hoogte. Kevin van Andel verhuisde door de komst van Tarfit naar de rechterkant. Zijn eerste voorzet vanaf zijn vaste positie leverde meteen een goal op. De lage voorzet werd niet goed weggewerkt, waardoor Van Nijnatten de rebound binnen kon schieten. Daarna waren Gino Pieter en Randy Elst dicht bij een treffer maar beide spelers schoten voorlangs.

In de tweede helft bracht Mathijssen Schuit in het veld voor Maarten Schipper en niet veel later kwam ook aanvoerder De Voogd in het veld. Van Nijnatten was na zeven minuten in de tweede helft opnieuw trefzeker. De spits liep goed door en strafte een fout van de keeper af, 2-1. Daarna ging het snel. Binnen zeven minuten trof RBC drie maal doel. Eerst knalde Pieter van afstand de bal in de kruising, daarna was het de beurt aan Elst die een prachtig lobje promoveerde tot goal en het slotstuk was voor Jari Voeten die met een goede bal van Elst vrij voor de keeper kwam en vakkundig de bal achter de goalie werkte, 5-1.

RBC had in de tweede helft weinig te duchten van VIVOO, dat conditioneel helemaal op was. De Roosendalers kwamen nog enkele keren gevaarlijk voor het doel, maar meer doelpunten vielen niet meer.

Aanstaande dinsdag speelt RBC haar volgende wedstrijd. Dan is tweedeklasser sv MOC'17 de tegenstander. Op Sportpark Rozenoord wordt om 20.00 uur afgetrapt.

RBC - VIVOO 5-1 (1-1)
0-1
1-1 Van Nijnatten
2-1 Van Nijnatten
3-1 Pieter
4-1 Elst
5-1 Voeten

Opstelling RBC: Szymczyszyn, Schipper (Schuit), Schalk, Vromans, Kuipers; Pieter (c), Voeten, Elst; Van Nijnatten, Van Zundert (Tarfit), Van Andel 




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd