Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

RBC speelt gelijk tegen Tholense Boys

Gepost door:ForzaRbc // 2017-09-12 00:00:00 // 2295 keer bekeken

RBC heeft haar laatste oefenduel met een gelijkspel afgesloten. Tegen Tholense Boys gaf RBC een 1-4 voorsprong weg, maar wist in de laatste secondes alsnog gelijk te maken: 5-5.

RBC begon zonder Huub Schuit en Kevin van Andel aan het duel. Schuit zal aankomende donderdag weer meetrainen, net zoals Van Andel. Achterin begon daardoor Sebastien Verhulst in de verdediging naast Joey Tak. Nicky Vromans startte als linksback. 

Al vrij vroeg kwam de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen op voorsprong. De als rechtsback acterende Gino Pieter werd vrij voor de keeper gezet die de 0-1 tegen de touwen werkte. De thuisploeg kwam niet veel later op gelijke hoogte. Een aanvaller van Tholense Boys kon vrij door het hart van de verdediging lopen, omspeelde doelman Jeremy Troost, en tikte de bal binnen, 1-1. RBC nam na de gelijkmaker meteen het heft weer in handen. Een ingooi van Pieter werd door Wesley van Zundert binnen gekopt. Hoofdcoach Mathijssen moest daarna noodgedwongen wisselen. Jari Voeten kon niet verder na een grove charge en moest vervangen worden door Jovanni van Nijnatten.

Vlak voor rust scoorde aanvoerder Lars de Voogd een prachtige treffer. Vanaf ruim twintig meter zag hij de keeper te ver voor zijn goal staan en wist met een lob de keeper te verschalken. 

In de tweede helft leek RBC het duel naar zich toe te trekken. De Roosendalers overliepen de thuisploeg, al werden de eerste kansen niet benut. Onder andere Van Zundert schoot op de lat. De ingevallen Van Nijnatten was wel trefzeker, 1-4. Daarna werd derde doelman Alan Szymczyszyn gebracht als vervanger van Anwar Tarfit en leek er meer een kamikaze elftal te staan. In tien minuten tijd verdampte de voorsprong naar een 5-4 achterstand. De verdediging was een volledige gatenkaas geworden na een aantal wissels. In de slotseconden schoot Van Nijnatten RBC nog naar een gelijkspel.

Tholense Boys - RBC 5-5 (1-3)
0-1 Pieter
1-1
1-2 Van Zundert
1-3 De Voogd
1-4 Van Nijnatten
2-4
3-4
4-4
5-4
5-5 Van Nijnatten

Opstelling RBC: Troost; Pieter, Verhulst, Tak (Schipper), Vromans; De Voogd (c), Yaqoubi, Elst (Schalk); Tarfit (Szymczyszyn), Voeten (Van Nijnatten), Van Zundert




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd