RBC uit het bekertoernooi
Gepost door:Dennis // 2017-09-19 // 1198 keer bekeken

RBC is er niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Op bezoek bij SV Walcheren verloor de Roosendaalse club met 3-0. De laatste tien minuten moest RBC noodgedwongen met tien man verder, aangezien Randy Elst geblesseerd uitviel. Hoofdcoach Danny Mathijssen kon niet beschikken over Sebastien Verhulst en Kevin van Andel.

Het bekerduel werd afgewerkt op het kunstgrasveld dat in zeer slechte conditie was. Ondanks de nederlaag kreeg RBC genoeg mogelijkheden om de winst naar zich toe trekken. Drie maal werd de keeper gepasseerd, maar even zo vaak werd de bal van de doellijn gered.

De Roosendalers openden sterk. Anwar Tarfit zag een schot voorlangs gaan en niet veel later leek Mujib Yaqoubi RBC op voorsprong te zetten. De goed spelende middenvelder zag zijn lob echter van de doellijn gehaald worden. De thuisploeg moest het vooral van tegenaanvallen hebben. In de counter kregen zij gedurende de eerste helft twee goede kansen. Eenmaal ging een schot voorlangs en de tweede counter eindigde met een schot hoog over het doel. RBC was in de eerste helft nog gevaarlijk met een kopbal van Huub Schuit die net over zeilde, Randy Elst zag zijn schot uit het doel getikt worden en Jari Voeten omspeelde de doelman, maar zijn schuiver werd ook van de lijn gehaald. Daarvoor zag de ingevallen Jovanni van Nijnatten zijn schot van de lijn gehaald worden.

Vlak voor rust moest RBC wel een tegentreffer slikken. De Roosendalers verloren veelvuldig de tweede bal bij een corner, wat net voor het rustsignaal fataal werd. De meeste spelers bleven hangen en een opkomende speler van SV Walcheren kon vanaf links op doelman Jeremy Troost af. Zijn schot ging in de korte hoek in het doel, 1-0.

In de tweede helft voerde RBC het tempo op. Tarfit zag opnieuw een schot voorlangs gaan. Een fout in de verdediging zorgde er echter voor dat de Roosendalers tegen een 2-0 achterstand aan moesten kijken. Gino Pieter wilde met de bal aan de voet het middenveld inlopen, maar liep tegen een tegenstander op die meteen een medespeler vrij voor Troost kon zetten, 2-0.

RBC voerde de druk nog verder op, maar er werden spelers gedurende de tweede helft naar de kant gehaald uit voorzorg. Wesley van Zundert moest al vroeg in de eerste helft van het veld af, aangezien hij door zijn enkel ging na een charge van een Zeeuwse speler. Yaqoubi werd ook uit voorzorg naar de kant gehaald. "Ik had al last van mijn hamstring, dus ik ging er voor de zekerheid uit." Joey Tak was in de rust ook al gewisseld. Tien minuten voor tijd moest ook Elst vervangen worden, maar aangezien hoofdcoach Mathijssen al door zijn wissels heen was speelde RBC verder met tien man.

Uit een vrije trap schoot Voeten nog op de paal, maar het was Walcheren dat de voorsprong verder uitbreidde. Vanuit een hoekschop werd raak geknikt, 3-0. Door de nederlaag is RBC uit het bekertoernooi en kan het zich gaan opmaken voor de competitiestart.

SV Walcheren - RBC 3-0 (1-0)
1-0
2-0
3-0

Opstelling RBC: Troost; Pieter, Schuit, Tak (Schalk), Vromans; De Voogd (c), Yaqoubi (Kuipers), Elst; Van Zundert (Van Nijnatten), Voeten, Tarfit


Reageer op dit artikel Delen


Reacties
Ivo

2017-09-19 23:14:13
Heel jammer, ik vind het onduidelijk waar we nu precies staan. Het veldspel is goed, als ik de verslagen mag geloven, maar achterin en voorin staat het af en toe niet op scherp. Zeker niet tegen de wat lastigere tegenstanders. Daar kan een foutje meteen funest zijn.

Ook de blessures zijn zorgwekkend. Het seizoen moet nog beginnen. Doordat we uit de beker zijn hebben we in ieder geval minder wedstrijden te spelen. Ik zou ook niet teveel extra oefenwedstrijden meer plannen de komende weken.
Hussie

2017-09-19 23:19:50
Niks aan de hand.
Gewoon niet te doen logistiek.
Werken.eten. uur in auto en dan voetballen.
Goede les voor uitwedstrijden.
Zondag knallen. ..
Michael van der Aa

2017-09-19 23:47:10
Graag wil ik de scheidsrechter van dienst bedanken. Silco Saamem , trouw lid van SV Walcheren om 90 minuten lang de rode loper voor zijn mede Walcheriaanen uit te rollen. Tevens wil ik ook de grensrechter bedanken voor het 21 (!!!) Keer afvlaggen van onze grote mogelijkheden. De KNVB heeft weer uiterste zijn best gedaan om deze wedstrijd kapot
Ivo

2017-09-20 10:41:53
Vind ik niet echt een excuus. Je speelt met nagenoeg je beste opstelling.
Als iedereen op scherp staat ga je er niet met 3-0 af. Dit was een motivatie/inzet dingetje.

Vanaf zondag gaat het er echt om. En Gastel zal tot op het bot gemotiveerd zijn. Ik ben benieuwd.
Dennis

2017-09-20 11:07:41
zo n pot zit er een keertje tussen. Als RBC met 0-3 gaat rusten lopen ze gewoon uit naar 1-5/1-6. Maar ze hadden tot de kerst kunnen spelen, gescoord had RBC toch niet in dit duel.

Persoonlijke fouten werden afgestraft. Snel vergeten en op naar zondag.
Adje

2017-09-20 12:32:33
Helemaal mee eens Dennis. We gaan ons nu richten op de competitie, vele malen belangrijker en deze nederlaag nemen voor wat het is.
Pl

2017-09-20 12:49:51
Als ik zeg dat de selectie weer niet breed genoeg is en de bekerwedstrijden niet belangrijk.....dan heb ik geen punt schijnbaar
Nieuwkomer

2017-09-20 15:09:21
Ik heb de wedstrijd niet gezien dus kan geen oordeel vellen over deze pot. Wel kunnen we deze nederlaag wellicht als iets positiefs zien ipv negatiefs. Buiten Rood Wit (ook een incompleet elftal vanuit RBC kant) zijn we ook nog niet op ons bek gegaan. Misschien daarom ook goed dat dit vlak voor de competitie wel gebeurt zodat we weten dat we er hard voor moeten blijven werken en het zeker niet komt aanwaaien. Ik schat ons elftal ook in om bij de 1e 5 te eindigen met hopelijk een periodetitel. Wanneer alles mee zit en op zijn plaats valt (weinig blessures e.d) zit een kampioenschap erin, maar we zijn zeker niet de uitgesproken favoriet zoals we dat voorgaande jaren wel waren in de 4e klasse. Alles valt of staat ook bij een goede seizoensstart, iets wat ons de laatste jaren niet gelukt is. Heb het even opgezocht.. ons laatste goede start met een 3 punter dateerd alweer vanuit het seizoen 2013/2014, het 2e jaar onder Van der Woerdt met een 1-2 overwinning op Schijf. Dit lijkt ondertussen al een mensen leven geleden.. hopelijk starten we eindelijk weer is met 3 punten zodat we niet vanaf dag 1 achter de feiten aanlopen.

Hopelijk vallen de pijntjes van Randy, Mujib en Wesley mee. Kevin staat ook alweer 2 wedstrijden aan de kant hopelijk is hij ook weer fris tegen Gastel. In de voorbereiding heeft hij aardige dingen laten zien en het is te hopen dat hij de lijn van zijn debuut seizoen weer kan voortzetten.

De voorbereding heeft laten zien dat we een middenveld/aanval hebben met veel scorend vermogen, zowel uit mooie aanvallen als individuele klasse. Ook heeft de voorbereiding laten zien dat zowel de 2e helft MOC als 1e helft Walcheren dat de bal er niet in wilt. Dit zijn nogal tegenstrijdigheden al ben ik van mening wanneer je goed speelt en niet wint de resultaten vanzelf komen.

Zondag moet het gaan gebeuren. Ondanks een redelijke voorbereiding en een selectie met potentie ben ik er toch niet 100% gerust op doordat we al jaren aan een stuk de 1e wedstrijd niet onszelf zijn en door de zenuwen onszelf stuk lopen op de tegenstander. Ik hoop echt dat het dit seizoen anders zal zijn en dat we zondag positief verrast worden!

Adje

2017-09-20 19:19:28
Ze hadden nog graag Peter Beense erbij gehaald PL om de selectie breder te maken, maar dat is niet gelukt.

We hebben een goed elftal met genoeg spelers. Je kan onmogelijk 11 man op de bank gaan zetten, moet je eens proberen in het amateurvoetbal dan zijn ze zo weer weg. Je kunt winnen of verliezen, hoort er allemaal bij, alleen zijn wij niet gewend om te verliezen, zal heus wel vaker gebeuren in het nieuwe seizoen misschien.

Ik denk dat we ons niet teveel zorgen hoeven te maken over het komende seizoen. Ik ervaar deze nederlaag eerder als n zegen, staat iedereen weer met beiden beentjes op de grond, het ging te gemakkelijk allemaal tot nu toe, nu weten we weer dat het niet allemaal komt aanwaaien.

En wat de start aangaat Nieuwkomer, de laatste jaren lag de druk enorm op het elftal, we zouden en moesten kampioen worden in de 4e klasse. Deze druk hebben we dit seizoen niet, we moeten niks dus alles wat we pakken is meegenomen. Zo ga ik het seizoen in en zie het met vertrouwen tegemoet.
Ivo

2017-09-20 20:59:28
Daar komt bij dat dankzij de instroom van belofteteams in het amateurvoetbal dit seizoen alleen de kampioen promoveert en slechts 1 van de 6 of 8 clubs die de nacompetitie ingaan. Er is dit seizoen sowieso minder te halen. Er degraderen ook minder clubs. Voor veel clubs wordt dit een saai seizoen waar niks te halen valt.

Ik denk dat als je echt een stap wil maken naar de 2e klasse, dat je dan nog een jaar moet doorselecteren. Ook denk ik dat je het met een 4-3-3 met 3 pure aanvallers het lastig gaat krijgen tegen clubs met 4 of 5 middenvelders. Je ziet bij veel teams het traditionele 4-3-3 systeem verdwijnen, ik ben benieuwd of RBC al een alternatief heeft.