Zwak RBC opent competitie in derde klasse met kater
Gepost door:Dennis // 2017-09-24 // 2590 keer bekeken

RBC is haar avontuur in de derde klasse begonnen met een nederlaag. Het is voor de vierde keer op rij dat de Roosendaalse club haar openingsduel niet weet te winnen. De oranje-witten hadden lange tijd de voorsprong in handen, maar in de laatste tien minuten werd die voorsprong compleet weggegeven. SC Gastel won uiteindelijk verdiend met 4-2.

In de opstelling was ten opzichte van het bekerduel tegen SV Walcheren een wijziging aangebracht. Aanvoerder Lars de Voogd kon vanwege vakantie niet deelnemen aan het duel. Sebastien Verhulst was zijn vervanger, maar hij kon De Voogd niet doen vergeten. Voor de rest waren het de gebruikelijke spelers die aan de aftrap verschenen.

De thuisploeg openden sterk. Achterin bij RBC was van enige stabiliteit geen enkele sprake, ook op het middenveld was het vooral in de tweede helft dweilen met de kraan open. De rood-zwarten sneden enkele keren gevaarlijk door de verdediging van RBC heen in de eerste helft. De kansen van SC Gastel werden in de eerste helft echter niet verzilverd. Een grote kans van de thuisploeg ging voorlangs en een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarvoor leek de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen op voorsprong te komen toen de mee opgekomen Gino Pieter de bal hard op het doel schoot. De keeper zat mis, maar kon nog net voor de doellijn redding brengen.

Ondanks dat RBC allesbehalve goed speelde kwam het wel op voorsprong. Een schitterende pass van Randy Elst bereikte Anwar Tarfit, die naar binnen kwam en met een diagonaal schot prachtig in de kruising raak schoot, 0-1. Daarvoor kon Tarfit RBC ook al op voorsprong zetten. De linksbuiten werd gelanceerd en kon in het centrum recht op de keeper af. Zijn inzet werd echter gekeerd. Lang kon RBC echter niet genieten van de voorsprong. Bij een vrije trap van ruim dertig meter zag doelman Jeremy Troost er niet goed uit, 1-1.  Vlak voor rust kwamen de Roosendalers door middel van een prachtige treffer weer op voorsprong. Elst bediende de goede loopactie van Mujib Yaqoubi op maat, die op zijn beurt met een kopbal Wesley van Zundert wist te bereiken die hard binnen schoot, 1-2.

In de tweede helft riep RBC echter het onheil over zich af. De verdediging moest steeds meer kansen toestaan en ook het middenveld werd compleet overlopen. De kansen van de thuisploeg werden echter lange tijd niet verzilverd. Drie maal kreeg SC Gastel een uitgelezen mogelijkheid, maar drie keer belandde de bal hoog over het doel. De ploeg van Mathijssen wist echter op een schot van Yaqoubi na, geen enkele kans meer te creren.

Tien minuten voor tijd werd het harde werk van SC Gastel beloond. Doelman Troost liet een bal recht op hem af los, waarna de spits van de rood-zwarten de geboden rebound binnen wist te schieten, 2-2. Niet veel later werd een vrije trap gepromoveerd tot doelpunt en in de absolute slotfase werd de definitieve nekslag gegeven, 4-2.

Aankomende zaterdag kan RBC revanche nemen op de nederlaag in de seizoensopening. Dan is FC Bergen de tegenstander, dat thuis met 1-3 verloor van UVV'40.

SC Gastel - RBC 4-2 (1-2)
0-1 Tarfit
1-1
1-2 Van Zundert
2-2
3-2
4-2

Opstelling RBC: Troost; Pieter, Schuit, Tak, Vromans; Verhulst, Yaqoubi (Schalk), Elst (c); Van Zundert, Voeten (Van Nijnatten), Tarfit

Reageer op dit artikel Delen


Reacties
Ouwegetrouwe

2017-09-24 17:36:02
de fotos van de valse start:

https://myalbum.com/album/dpEcgKUmffY3
Hussie

2017-09-24 17:45:08
Echt bagger
Peultjes

2017-09-24 17:47:06
1/2 Wat een deceptie , het juiste woord voor deze middag. Je mist al 1 van je dragende spelers zoals Lars die normaal al het vuile werk op het middenveld op knapt. Zo n speler miste je vandaag. Het spijtig om te zeggen maar zoals Vromans 3 jaar geleden weg is gegaan , in een bloedvorm heb ik hem tot nu toe niet gezien. Zn acties lopen spaak , zijn primaire taak verdedigen lukt niet en hij lijkt wel op een roltrap te staan. Van zijn snelheid is niks meer over.
Peultjes

2017-09-24 17:48:49
2/2 En dan nog het gemis van thierry. Thierry had nog gewoon een jaar door moeten gaan. Hij is topfit en kun je zelden op een fout bettappen. Het is niet alleen deze wedstrijd dat ik veel dingen fout zie gaan bij Troost. Ik heb het in de voorbereiding aangekeken en de beker en mijn mond gehouden in de hoop dat hij zou verbeteren. Jammer genoeg niet. Hij is wijfelend in zn uitkomen. Communiceren hoor je hem niet. Vandaag had die vrije trap er nooit ingemogen. Eentje van 30 meter. Een hele trage bal en onze keeper stond vast gepint aan de grond. Een houdbare bal als je het mij vraagt. Bij de 2-2 zag hij er ook niet goed uit. Mijn hoop is dat danny thierry op de goal durft te zetten. De tijd van het aankijken is voorbij.
Promovendus

2017-09-24 17:53:46
Oei. Dat is even schrikken.
Ik vond dat de openingswedstrijd werd gespeeld alsof het mei was in een laatste competitieronde waarin niets meer op het spel staat.
Uiterst zwakke wedstrijd, niet aan voetballen toegekomen.
Keeper oogt erg zwak.

Hopelijk een incident.
Ivo

2017-09-24 18:17:59
De tijd dat je met technisch vaardige spelers de tegenstander kan overklassen is voorbij. In de 3e klasse wordt beter verdedigd, positiespel wordt belangrijker dan individuele kwaliteit. RBC heeft zwaar ingezet op 4-3-3 met Tarfit en van Andel als sterkhouders op de vleugels. Maar ondertussen kom je tekort op het middenveld.

We gaan nog heel wat tegenstanders krijgen die met 4 of 5 middenvelders spelen, dat gaat lastig worden.

Ik was er al een beetje bang voor, in de oefencampagne waren er ook teveel tegengoals. We weten nu waar we staan. Werk aan de winkel voor het team na 2 zware en gevoelige nederlagen.
Adje

2017-09-24 18:18:34
Natuurlijk zag onze keeper er niet goed uit bij de 1e 2 goals, maar niet alleen hij is schuldig aan deze onnodige maar verdiende nederlaag.

Je mist verdorie 1 man vanwege vakantie, en wat blijkt: het totale middenveld wordt overspeeld gedurende de gehele wedstrijd, het deed zeer aan de ogen om te zien hoe gemakkelijk Gastel de wedstrijd naar zich toe trok. Ik denk dat iedereen die er nog aan twijfelde een diepe buiging moet maken voor Lars de Voogd. Vandaag bleek eens te meer hoe belangrijk hij op het middenveld is en wat hij daar verzet.

Voor aanvang van dit seizoen had ik er de volste vertrouwen in dat we n leuk jaar tegemoet zouden gaan, maar na wat ik vandaag heb gezien ben ik enorm geschrokken. Als dit het niveau is wat wij kunnen brengen dan wordt het nog een flinke kluif om door deze competitie te komen. Gastel was qua spel niet echt beter dan RBC maar zij konden naar hartenlust de bal opbrengen en voor de goal jagen, niemand maar ook niemand van RBC die op wat voor manier ook het voortouw nam om het tij te keren.

Wat mij het meest verbaasde was dat Mathijssen het maar aan liet modderen alsof hij het zelf ook niet wist. Geen beste beurt van de trainer. Voor rust werd de linkerkant totaal overlopen, na rust bijna iedereen vanaf het middenveld tot aan de keeper en de trainer greep niet taktisch in, wat ik wel verwacht had van iemand met zoveel voetbal ervaring.

We weten nu waar we staan, volgende week moet het dan maar gebeuren tegen FC Bergen, maar dan zal het toch anders moeten gaan dan vandaag. SC Gastel is echt geen hoogvlieger in de 3e klasse, maar dat kunnen we van ons team ook niet zeggen. Dik verdiende nederlaag totaal aan onszelf te danken. Het complete collectief faalde vandaag op n gigantische manier.

En voor de duidelijkheid: Lars is er zaterdag ook nog niet bij Danny !!!
Jove28

2017-09-24 18:31:49
na de 1-2 zag je de twijfel al komen gaan we terug of zetten we druk naar voren het werd terug en daar werd je ook voor afgestraft de beste wedstrijden speelt Rbc als ze druk naar voren zetten
Nieuwkomer

2017-09-24 18:40:59
De 1e helft kom je 2 keer op voorsprong door de individuele klasse van bepaalde spelers want ook toen al was het spel vanuit RBC kant erg slordig. De 2e helft was zelfs zo dramatisch dat er niks valt af te dingen op de overwinning van Gastel. Deze nederlaag was compleet terecht en niet eens zo zeer dat Gastel nou zo geweldig voetbal op de mat bracht, maar blijkbaar nog wel goed genoeg om ons totaal te overklassen. We verloren elk duel op het middenveld in de 2e helft, alle afvallende ballen waar ook voor Gastel.

Zonder Lars is dit gewoon een ander elftal. Zijn loopvermogen en inzicht op de 6 is door geen andere speler binnen onze selectie op te vangen. Maar ondanks dat zakte we vandaag in de 2e helft wel ff door een ondergrensje heen hoor.. dit had ik nooit zien aankomen dat het zo desastreus zou zijn.

We speelde zo slecht dat je de nederlaag niet op de keeper kunt schuiven maar hij had hier wel degelijke een grote rol in. De 1-1 was geen blunder maar het zag er ook niet lekker uit en de 2-2 kun je volledig op zijn conto schrijven. Persoonlijk heb ik ook liever Thierry. Hij heeft in de voorbereiding met regelmaat moeten keepen en het is nu best pijnlijk voor ons dat degene die er van de 3 met kop en schouders bovenuit stak niet onder de lat staat nu. Ik had al niet verwacht dat Danny het zou doen maar stiekem wel gehoopt. Thierry is topfit heeft hij laten zien dus ga gewoon nog lekker een jaartje door zou ik zeggen.


Hussie

2017-09-24 18:46:18
Hopelijk heeft Danny een plan B.
Met dit hiep hiep hoera voetbal kom je er niet.
Waar is de spirit tegen SC Kruisland gebleven.
Vorig seizoen verloren we ook de eerste wedstrijd. .
Adje

2017-09-24 18:54:27
Wat voor plan B. Ik vond het al raar dat Yaqoubi eruit gehaald werd, dat was nou net 1 van de weinige spelers die boven de misere uitstak vandaag.

Randy, aanvallend sterke middenvelder, verdedigend zie je hem bijna niet, althans niet vandaag.

Voor de rust, hoevaak hebben we Anwar niet aan onze achterlijn gezien, veelt e vaak. Wij hebben toch ook n middenveld met 3/4 spelers als je Jari als hangende middenvelder erbij rekent. Waar waren ze vandaag ????

Plan B..... klinkt leuk.
Dennis

2017-09-24 19:06:47
Yaqoubi heeft nog last van zijn hamstring. Pieter kon er in de tweede helft niet meer overheen door een kuitblessure. Elst en Van Zundert lopen ook met klachten rond.

Slechte start, zaterdagavond een nieuwe kans.
Hussie

2017-09-24 19:14:32
Haha plan B
4 4 2.
5 3 2
6 2 2
8 1 1
4 3 2 1 0
Keuze genoeg
Kevin1980

2017-09-24 20:36:08
Met alle respect heb sc Gastel al een paar jaar gezien maar voetballend niet bijzonder...wel een ploeg die altijd 120% geeft !Deze wedstrijden moet je gewoon winnen dit jaar, anders maak je het jezelf heel moeilijk !Ik hoop een Off Day dan volgende week zaterdag een nieuwe kans !!Zware tegenvaller voor mij dit weekend...
Remco

2017-09-24 21:55:55
Misschien moet er 1 goed in de spiegel kijken ...
Leuk hoor al die oefenpotjes in de voorbereiding (teveel) en zodra start blessures of maken uitgebluste indruk met een collectief falen
Rbc mag nooit van Gastel verliezen gezien de kwaliteit
Anti-Meppelink

2017-09-25 08:44:08
Dennis stipt het net weer aan: pijntje hier, pijntje daar...

Beste Danny, om nog populairder te doen zou ik komend seizoen nog eerder aan de voorbereiding beginnen. Sterker nog, ik zou meteen na afloop van het seizoen beginnen. Daarnaast zou ik nog veel meer oefenwedstrijden inplannen want we hebben gister kunnen zien dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Je bent trainer van een derdeklasser waar je buiten een aantal uitschieters te maken hebt met middelmatige amateurspelers die een full time baan hebben. Het is niet zoals in jouw tijd dat je te maken hebt met een groep broodvoetballers.

Alle gekheid op een stokje, het voorgaande was natuurlijk een beetje cynisch bedoeld maar het stipt wel de kern van het probleem aan. Deze trainer krijgt het echt elke keer voor elkaar dat er constant spelers met blessures en pijntjes zijn. Hoe kan dat nou? Het is de eerste wedstrijd van het seizoen, dan moet iedereen topfit zijn!

Ik vraag me echt af of deze trainer wel goed op de hoogte is van periodisering, arbeids-rust-verhouding en intensiviteit. Als je in die ellenlange voorbereiding met vele oefenwedstrijden en ook nog eens bekerwedstrijden ziet dat er steeds meer spelers pijntjes of blessures krijgen dan moet er toch een belletje gaan rinkelen?

Nu begin je de competitie met een selectie die alles behalve fit is en oogt en dat gaat je meteen weer punten kosten. Buiten dat ben ik het volkomen eens met de opmerkingen wat betreft het 433 systeem. Is dat heilig of zo? Je moet spelen naar de kwaliteiten die je hebt en buiten een aantal spelers die er echt met kop en schouders bovenuit steken heb je voor de rest gewoon spelers die altijd top moeten zijn om mee te kunnen op dit niveau.

Ik wijt deze nederlaag dan ook volkomen aan de trainer en vrees voor een teleurstellend seizoen maar de weg is uiteraard nog lang en er is pas 1 wedstrijd gespeeld. Ik laat me graag positief verrassen
Ivo

2017-09-25 11:03:49
De opmerkingen over overbelasting en het spelsysteem vind ik ook terecht.

Toch wil ik de trainer niet afvallen. Hij is ontzettend betrokken bij RBC en werkt er keihard voor. 2 mindere wedstrijden, so be it.
In het jaar na de promotie uit de 5e klasse hadden we het ook moeilijk en moesten we wennen aan de 4e klasse. Nu zitten we in eenzelfde situatie.

De afgelopen seizoenen wonnen we 8 van 10 wedstrijden zonder moeite, omdat we zoveel beter waren dan de tegenstander. Nu gaat dat niet meer op. Er moet gebuffeld worden voor iedere bal. Dit seizoen zal blijken welke spelers op dit niveau nog meekunnen en welke niet. Daarna moet je doorselecteren.

Vanaf augustus hebben we 2 wedstrijden per week gespeeld, vanaf nu gewoon 1 per week dat zal al veel schelen qua fitheid. Zaterdag kunnen we gewoon weer winnen.
Remco

2017-09-25 13:11:21
Ik zou morgen maar een oefenwedstrijd inplannen
Adje

2017-09-26 18:23:05
Wij hebben ook n goeie trainer maar zondag wist ie gewoon niet meer en dat verbaasde mij. Ik heb bijna de hele wedstrijd naast de dug out gestaan, maar niks leek erop dat de trainer een oplissing had voor het middenveld probleem. Dat viel me ontzettend tegen te meer omdat we enkel de aanvoerder moesten missen.
Danix73

2017-09-26 22:47:23
Het was inderdaad verre van goed afgelopen zondag. Maar je kan het troost moeilijk aanrekenen. Denk dat maar weinig mensen door hebben gehad dat onze doelman bij het eerste doelpunt nog zijn mensen aan het wegzetten was op de zestien en de vrije trap zomaar genomen mocht worden zonder te fluiten van te voren.. 2e doelpunt gaat hij natuurlijk niet vrijuit maar dat weet hij ook wel. Je staat met 7 nieuwe jongens in het veld en er is natuurlijk een voorbereiding van te voren maar het eerste duel in de competitie is voor elke speler een zenuwslopend moment. Geef de jongens, en vooral de nieuwe jongens even de tijd om zichzelf te bewijzen ipv van gelijk met de grond gelijk te maken zoals de meeste hier doen want eerlijk is eerlijk, als ze de komende 3 wedstrijden winnen hoor je niemand meer hier. Erover