Tevreden met de nieuwe selectie?

Ja, Absoluut!

65%
Ik had er meer van verwacht

35%

Stemmen: 94

Speler van de week

Naam:
Adnane Samra
Leeftijd
18
Positie:
Vleugelaanvaller

Interviews
Meest recente interviews

Zwak RBC opent competitie in derde klasse met kater

Gepost door:ForzaRbc // 2017-09-24 00:00:00 // 3109 keer bekeken

RBC is haar avontuur in de derde klasse begonnen met een nederlaag. Het is voor de vierde keer op rij dat de Roosendaalse club haar openingsduel niet weet te winnen. De oranje-witten hadden lange tijd de voorsprong in handen, maar in de laatste tien minuten werd die voorsprong compleet weggegeven. SC Gastel won uiteindelijk verdiend met 4-2.


In de opstelling was ten opzichte van het bekerduel tegen SV Walcheren een wijziging aangebracht. Aanvoerder Lars de Voogd kon vanwege vakantie niet deelnemen aan het duel. Sebastien Verhulst was zijn vervanger, maar hij kon De Voogd niet doen vergeten. Voor de rest waren het de gebruikelijke spelers die aan de aftrap verschenen.

De thuisploeg openden sterk. Achterin bij RBC was van enige stabiliteit geen enkele sprake, ook op het middenveld was het vooral in de tweede helft dweilen met de kraan open. De rood-zwarten sneden enkele keren gevaarlijk door de verdediging van RBC heen in de eerste helft. De kansen van SC Gastel werden in de eerste helft echter niet verzilverd. Een grote kans van de thuisploeg ging voorlangs en een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarvoor leek de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen op voorsprong te komen toen de mee opgekomen Gino Pieter de bal hard op het doel schoot. De keeper zat mis, maar kon nog net voor de doellijn redding brengen.

Ondanks dat RBC allesbehalve goed speelde kwam het wel op voorsprong. Een schitterende pass van Randy Elst bereikte Anwar Tarfit, die naar binnen kwam en met een diagonaal schot prachtig in de kruising raak schoot, 0-1. Daarvoor kon Tarfit RBC ook al op voorsprong zetten. De linksbuiten werd gelanceerd en kon in het centrum recht op de keeper af. Zijn inzet werd echter gekeerd. Lang kon RBC echter niet genieten van de voorsprong. Bij een vrije trap van ruim dertig meter zag doelman Jeremy Troost er niet goed uit, 1-1.  Vlak voor rust kwamen de Roosendalers door middel van een prachtige treffer weer op voorsprong. Elst bediende de goede loopactie van Mujib Yaqoubi op maat, die op zijn beurt met een kopbal Wesley van Zundert wist te bereiken die hard binnen schoot, 1-2.

In de tweede helft riep RBC echter het onheil over zich af. De verdediging moest steeds meer kansen toestaan en ook het middenveld werd compleet overlopen. De kansen van de thuisploeg werden echter lange tijd niet verzilverd. Drie maal kreeg SC Gastel een uitgelezen mogelijkheid, maar drie keer belandde de bal hoog over het doel. De ploeg van Mathijssen wist echter op een schot van Yaqoubi na, geen enkele kans meer te creŽren.

Tien minuten voor tijd werd het harde werk van SC Gastel beloond. Doelman Troost liet een bal recht op hem af los, waarna de spits van de rood-zwarten de geboden rebound binnen wist te schieten, 2-2. Niet veel later werd een vrije trap gepromoveerd tot doelpunt en in de absolute slotfase werd de definitieve nekslag gegeven, 4-2.

Aankomende zaterdag kan RBC revanche nemen op de nederlaag in de seizoensopening. Dan is FC Bergen de tegenstander, dat thuis met 1-3 verloor van UVV'40.

SC Gastel - RBC 4-2 (1-2)
0-1 Tarfit
1-1
1-2 Van Zundert
2-2
3-2
4-2

Opstelling RBC: Troost; Pieter, Schuit, Tak, Vromans; Verhulst, Yaqoubi (Schalk), Elst (c); Van Zundert, Voeten (Van Nijnatten), Tarfit

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd