RBC pakt eerste driepunter
Gepost door:Dennis // 2017-10-01 // 1929 keer bekeken

RBC heeft haar eerste overwinning behaald in de derde klasse. Na de nederlaag van vorige week zat er flink wat druk op het eerste elftal, maar een overwinning kwam zaterdagavond nooit in gevaar. FC Bergen werd met 4-0 verslagen in het Herstaco Stadion.

Ten opzichte van vorige week had trainer-coach Danny Mathijssen wel enkele wijzigingen aangebracht. Maarten Schipper begon als rechtsback en Gino Pieter werd een linie naar voren gezet. Hij vormde samen met Sebastien verhulst een koppel dat net voor de verdediging speelde. Jari Voeten begon weer als spits geflankeerd door Anwar Tarfit en Wesley van Zundert.

FC Bergen, dat net als RBC met een nederlaag aan de competitie was begonnen, trok fel van leer vanaf het begin. Het drukte de thuisploeg in de eerste minuten naar achteren, maar al snel nam de ploeg van Mathijssen het initiatief over. Het duurde vlak voor de rust dat RBC op voorsprong kwam. Tarfit soleerde langs diverse tegenstanders in het strafschopgebied en schoot raak. Voor de openingsgoal zag de Roosendaalse club al twee goals afgekeurd worden. Daarnaast kreeg Van Zundert een goede kans toen hij vanaf de rechterkant vrij voor de doelman kwam, maar de aanvaller zag zijn schot uit het doel geranseld worden.

Voor de rust verdubbelde RBC nog de score. Pieter stoomde op vanuit het middenveld en wist met lage harde pass Voeten te bereiken die de bal fantastisch aannam en bekwaam afrondde, 2-0. In de tweede helft besliste de ploeg van Mathijssen snel het duel. Elst wist Tarfit een niet te missen kans te geven, 3-0. 

Na de ruime voorsprong liet RBC de teugels wat vieren, waardoor FC Bergen ook wat meer van de eigen helft af kwam. Doelman Jeremy Troost moest twee maal redding bieden op afstandsschoten, maar uitgespeelde kansen werden er niet gecreerd door de ploeg uit Bergen op Zoom. 

RBC daarentegen kreeg in de counter wel twee goede mogelijkheden. Van Zundert werd twee maal gelanceerd, maar twee keer kon hij het net niet laten bollen. Zijn eerste poging ging net voorlangs en bij zijn tweede kans schoot hij hard op de vuisten van de keeper. Vlak voor het einde kwam de goed spelende Van Zundert wel op het scorebord. Tarfit bediende de van sv DOSKO overgekomen aanvaller op maat die nu wel raak schoot, 4-0.

Door de overwinning is RBC van de nul af. Aankomend weekend gaat de Roosendaalse ploeg op bezoek bij vv Steenbergen.

RBC - FC Bergen 4-0 (2-0)
1-0 Tarfit
2-0 Voeten
3-0 Tarfit
4-0 Van Zundert

Opstelling RBC: Troost; Schipper, (Kuipers) Schuit (Yaqoubi), Tak, Vromans; Verhulst, Pieter, Elst (c); Tarfit, Voeten (Van Nijnatten), Van Zundert

Reageer op dit artikel Delen


Reacties
Ouwegetrouwe

2017-10-01 01:42:46
fotos van de wedstrijd:

https://myalbum.com/album/uwqwlJF33QX5
Adje

2017-10-01 08:50:16
Kijkend naar deze wedstrijd bekruipt je toch het gevoel, waarom kon dit niet vorige week. Het was genieten vanaf het 1e fluitsignaal. RBC liet de bal snel rond gaan hanteerde een zodanig hoog tempo dat Bergen nauwelijks de illusie heeft gekregen dat er wat te halen viel in Roosendaal. Was tegen sc Gastel het middenveld nog het probleem, gister heerste het onder aanvoering van Elst die zich opwierp als de absolute leider. Hij was overal te zien en stuurde het elftal.


Het was mede door het dubieuze vlaggen van de grensrechter van Bergen dat het lang duurde alvorens de 1-0 op het scorebord kwam anders zou een rusttand van 3-0 een normale stand zijn geweest. Zeker 1 van de 2 afgekeurde goals was loepzuiver, maar de pietlut van n scheids die zich constant druk maakte om niks am 2x zijn signaal over.

Dik verdiende overwinning gen moment in gevaar geweest en wat ik leuk vond om te zien was dat Jeremy zich prima revanceerde tov vorige week, vooral die schuiver in de linkerhoek pakte hij netjes.

Dit RBC was onherkenbaar tov vorige week, dit was het RBC waarvoor je naar het stadion komt
Promovendus

2017-10-01 09:39:43
Eens met Ad.
Al schat ik zo in dat FC Bergen geen hoge ogen gaat gooien dit seizoen, en zeker niet het niveau haalde en het geloof had van Gastel vorige week.

Maar naar onszelf gekeken: prima wedstrijd, nu de bevestiging volgende week in Steenbergen!
Jove28

2017-10-01 10:05:41
een prima resultaat en een leuke wedstrijd toch weet ik dat Rbc nog een tempo hoger kan spelen dan speel je zo een tegenstander helemaal kapot toch ben ik blij ,dat onze aanvoerder Lars weer terug is dan word het rendement van Randy nog hoger en het middenveld nog stabieler ik heb er volop vertrouwen in
Nieuwkomer

2017-10-01 13:42:05
Geen moment het gevoel gehad dat het niet goed zou komen tegen Fc Bergen. RBC was vanaf het begin overduidelijk de betere partij en liet zien dat het uit was op eerherstel.

Anwar vervulde een hoofdrol samen met de andere aanvallers. Wesley van Zundert zie je ook met de wedstrijd fitter worden, hij kan zn hoge niveau weer steeds langer volhouden en zijn kwaliteiten geeft het team een extra inpuls. Met een beetje meer geluk had hij er meer als n kunnen maken ook. Volgende week Lars gelukkig terug dit zal het team ook alleen maar ten goede komen.

Verder sluit ik me aan bij Promovendus, nu volgende week deze lijn zien door te trekken tegen Steenbergen. Het team heeft genoeg kwaliteiten om een leuk seizoen te draaien.
Adje

2017-10-01 13:59:58
@Nieuwkomer: Anwar was bijna niet af te stoppen gister, maar niet alleen hij vervulde n hoofdrol, ik vond Verhulst ook sterk spelen en achterin blijkt het duo Tak, Schuit ook steeds meer aan elkaar vertrouwd te raken.

Ik kan eigenlijk niemand opnoemen die buiten de boot viel, en met Wesley heb je wel aan kwaliteit gewonnen voorin, zijn goal illustreerde zijn gedrevenheid om te scoren gister. Die bal ging bijna dwars door het net, zo hard was die.

Met Lars erbij volgende week krijg je nog meer kwaliteit op het middenveld, probleem ligt dan weer bij de trainer, n luxe probleem want dan moet hij keuzes gaan maken, liever hij dan ik.

De wereld ziet er echt meteen anders uit na vorige week, nu zaak om tegen Steenbergen deze lijn door te zetten, beetje dubbel, want eigenlijk hadden we gewoon na 2 wedstrijden fier bovenaan moeten staan met 6 punten, zeker met dit materiaal.
Ivo

2017-10-01 20:35:28
Mooi resultaat! Een middenveld met Gino, Lars en Randy is zeer sterk. Je kan dan iets beter controleren, denk ik. Verhulst en Schipper kunnen ook rechtsback spelen.

Hoe is het met Kevin van Andel?
Nieuwkomer

2017-10-01 20:42:18
Die is nog steeds geblesseerd. Hoop wel dat die jongen een keer fit gaat worden. In de voorbereiding was hij weer ouderwets goed. Het is ook fijn om een speler achter de hand te hebben van zijn kaliber want hij doet niet veel onder van die andere 2 vleugelspelers die er nu staan.

Ivo

2017-10-01 21:34:02
Kevin was zowat het hele vorige seizoen aan het kwakkelen, hij zou vanaf mei rust nemen maar na een vrij korte periode van belasting is het alweer mis. Echt heel jammer, want met zijn snelheid is hij een hele goede vleugelspeler.

Zuur voor hemzelf vooral, misschien moet hij echt een langere periode rust nemen om goed te herstellen maar dat is natuurlijk erg zonde.
Dennis

2017-10-01 22:09:29
@Ivo,

Schipper is ook gehaald voor de rechtsbackpositie. Ik vond hem gisteren erg goed spelen.

Van Andel heeft een andere blessure op dit moment. Hij ondergaat een MRI scan voor zijn enkel. Bij het schieten heeft hij last. Hij heeft een tik gehad in het duel met GESTA. Het is nu wachten wat de scan zegt.
Willempie

2017-10-04 11:49:07
FC Bergen is/was geen goede graadmeter, van waar RBC nu echt staat.
Opvallend is overigens wel dat RBC in de laatste 6 seizoenen, 5x moest beginnen met een uitwedstrijd en hierin niet echt succesvol was, maar daarna kwam het toch aardig op de rit. Laten we hopen dat dit nu ook het geval is.
Steenbergen lijkt wat zwakker dan de voorgaande seizoenen toen ze 3de en 5de werden.