Van Andel voorlopig nog aan de kant
Gepost door:Dennis // 2017-10-05 // 608 keer bekeken

Kevin van Andel is voorlopig nog niet inzetbaar voor hoofdcoach Danny Mathijssen. De aanvaller van RBC heeft een gekneusde enkel opgelopen en kan daardoor minimaal een maand niet spelen voor het eerste elftal.

Van Andel liep zijn kwetsuur op in het oefenduel met vv Gesta. Een speler ging op zijn enkel staan en sindsdien heeft hij last met schieten. "Er komt dan een stekende pijn opzetten. Met lopen heb ik geen last," zo liet hij weten aan RBCFans.nl. Deze week stond er een MRI-scan gepland, maar meer als een foto is er niet gemaakt: "Op de foto was niet ernstigs te zien, alleen op een aanhechting zag hij iets. Hij heeft een aantal bewegingen gedaan en daarbij had ik geen last, daardoor vond hij een MRI-scan niet nodig. Als ik een scheurtje had opgelopen, dan had ik wel wat moeten voelen. Het is in ieder geval goed gekneusd en dat kan drie maanden duren voordat het hersteld is," zo stelde hij.

De aanvaller zal echter al snel het herstelproces gaan oppakken met verzorger Leen Boer. "Ik begin met wat loopoefeningen en zal samen met Leen het herstelproces gaan oppakken. De komende periode zal ik langzaam naar oefeningen met de bal gaan toewerken."

Hoelang het precies gaat duren is nog niet bekend. Van Andel hoopt binnen een maand weer op het veld te kunnen staan. Vorig seizoen was hij ook lange tijd geblesseerd. Toen was het zijn hamstring. Daar is hij echter volledig van genezen. Afgelopen seizoen was hij - ondanks blessureleed - toch nog goed voor zestien competitietreffers.  


Reageer op dit artikel Delen


Reacties
Nieuwkomer

2017-10-06 09:07:27
Nu maar hopen dat Anwar en Wesley fit blijven anders ben je vleugellam.

Adje

2017-10-06 17:56:52
Kevin beleeft weinig plezier aan het voetballen het laatste 1,5 jaar, zo vaak geblesseerd alsof de duivel ermee speelt. Dit gun je je ergste vijand nog niet.

Veel sukses met je herstel en ik hoop dat het daarbij blijft voor de rest van dit seizoen.
Nieuwkomer

2017-10-06 19:16:32
Heel jammer ja, wens hem ook veel succes met zijn herstel. Dit zal zeker frustrerend zijn voor Kevin want het leek er naar uit ziet te zien in de voorbereiding dat hij zich in de basis zou spelen. Tegen MOC viel hij 2e helft geweldig in en liep de linksback langs alle kanten voorbij. Ook jammer voor ons als supporters want buiten zn kwaliteiten is hij ook geliefd onder het publiek.

In zijn 1e seizoen stond hij er om bekend niet blessuregevoelig te zijn, wat kan het verkeren in korte tijd. Hij werd dat jaar ook nog 3e in het zilveren schoen klassement en vorig jaar ondanks al dat leed toch nog 16 goals.

Hopelijk lukt het om fit te worden voordat het winterstop is zodat hij nog enig ritme kan opdoen. Anders maar alle pijlen richten op de 1e wedstrijd na de winterstop want dan staat de grote Roosendaalse derby op de kalender.
Ivo

2017-10-06 21:32:56
Onze "man van glas". Veel blessures de laatste seizoenen, dat kan dikke pech zijn, in ieder geval deze laatste blessure wel. Eerst maar weer goed herstellen.

Als hij speelt, is het een topper. Ik hoop dat hij over een maandje gewoon weer lekker meedoet.
Hussie

2017-10-07 14:31:30
Is er al een Kevin van Andel bingoblessurekaart?

Effe zonder gekheid. Vind echt klote voor hem maar zulke periodes heeft natuurlijk elke sporter.
Voordeel is dat nu gewoon rustig kan revalideren en niet zoals vorig seizoen nog half geblesseerd op het veld staat omdat we moesten promoveren.
Misschien is het voor het begin van seizoen niet onverstandig omwat behoudender te voetballen. Als hij weer fit is kan Rbc weer volgas op de aanval.
Zoals het middenveld van ons tegen Gastel overlopen werd is hopelijk een pijnlijke les geweest.

Beterschap Kevin. Als we kampioen worden krijg je broodje frikadel !