RBC wordt genaaid in Steenbergen
Gepost door:Dennis // 2017-10-08 // 2454 keer bekeken

RBC heeft de 4-0 overwinning van vorige week tegen FC Bergen geen goed gevolg kunnen geven. De Roosendaalse ploeg kwam in de tweede helft tegen Steenbergen op voorsprong, maar na een rode kaart van Anwar Tarfit werd de wedstrijd volledig uit handen gegeven: 3-2.

RBC had alle reden tot klagen na afloop. Eerst werd de gelijkmaker van Steenbergen goedgekeurd, terwijl grensrechter Steve Verhulst het doelpunt afvlagde vanwege buitenspel. Het vlagsignaal werd afgewezen. "Hij stond echt zeker anderhalve meter buitenspel," zo verklaarde Verhulst na afloop. Daaropvolgend werden de zorgen voor hoofdcoach Danny Mathijssen alleen maar groter. Tarfit ging verhaal halen en binnen tien seconden kon hij inrukken na twee keer geel. Steenbergen liep snel uit naar 3-1, maar onder aanvoering van Randy Elst kwamen de oranje-witten terug in de wedstrijd. Het leverde zelfs de gelijkmaker op via Gino Pieter, maar dit doelpunt werd wel afgekeurd vanwege buitenspel. Het doelpunt was echter loepzuiver. 

RBC had tot aan de rode kaart het duel in handen, al moest het vlak voor de rust twee grote kansen van Steenbergen toestaan. Eerst werd voorlangs geschoten en doelman Jeremy Troost kon vlak voor rust redding brengen op een inzet. De Roosendalers creerden niet heel veel, wat vooral te wijten was aan de eindpass die constant niet goed was. Wesley van Zundert was de gevaarlijkste man aan RBC-zijde. Een goede pass van Elst bereikte Van Zundert die zijn inzet gekeerd zag worden. Een schot uit de tweede lijn werd verwerkt tot hoekschop en vlak voor rust schoot Van Zundert in de draai tegen een speler van Steenbergen aan. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. RBC drukte Steenbergen letterlijk naar achteren. De openingsgoal kon daardoor niet lang uitblijven. Jari Voeten was er het dichtstbij, maar zijn inzet werd goed gekeerd door de keeper. Even daarvoor zag Tarfit zijn inzet tot corner verwerkt worden. Uit een vrije trap kwam RBC wel op voorsprong. Op randje zestien schoot Elst de bal in de hoek van de blunderende doelman. 

Na de openingstreffer kwam Steenbergen echter snel weer op gelijke hoogte. Door het hart van de verdediging kwam een speler van de thuisploeg voor doelman Troost en faalde niet, 1-0. Het vlagsignaal van Verhulst werd afgewezen. De uitleg van de scheidsrechter na afloop was dat het vlagsignaal niet overtuigend was en dat er niet goed meegelopen werd. 

Na de 1-0 ging Tarfit in conclaaf met de scheidsrechter. De woordenwisseling leverde hem twee keer geel en dus rood op. RBC moest verder met tien man, maar kreeg de ultieme mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Van Zundert. Oog in oog met de doelman knalde hij de bal keihard tegen de goalie aan. Door de man meer situatie kwam Steenbergen steeds vaker voor het doel van Troost. Een schot kon hij keren en de simpele rebound werd tegen de paal gewerkt. twintig minuten voor tijd moest de doelman van RBC echter alsnog capituleren. Vlak daarna werd het ook 3-1 door miscommunicatie tussen Joey Tak en Troost. 

Ondanks de 3-1 kwam RBC terug in de wedstrijd. Elst slalomde langs meerdere spelers van Steenbergen, kwam vrij voor de keeper en schoot beheerst binnen, 3-2. Het leek de middag van Elst te worden toen hij een gegeven vrije trap slecht verwerkt zag worden door de keeper en de inlopende Pieter zijn genomen vrije trap alsnog leek te verzilveren. Het vlagsignaal werd nu wel overgenomen. Kansen kreeg RBC niet meer. Wel verloor het nog Elst met een blessure die ernstig lijkt te zijn.

Volgende week ontvangt RBC in het Herstaco Stadion Groen Wit uit Breda.
 
vv Steenbergen - RBC 3-2 (0-0)
0-1 Elst
1-1
2-1
3-1
3-2 Elst

Bijz: Tarfit pakt rode kaart

Opstelling RBC: Troost; Tak, Schuit, Pieter, Vromans (Schipper); De Voogd (c), Yaqoubi (Verhulst), Elst; Tarfit, Voeten, Van Zundert (Van Nijnatten)

Reageer op dit artikel Delen


Reacties
Hussie

2017-10-08 19:22:59
Hoop dat blessure meevalt.
Volgende week scoren word lastig.
Effe doorzetten rbc seizoen moet nog beginnen in pipi de clown klasse.
Jove28

2017-10-08 19:29:12
WAT EEN WAARDELOZE SCHEIDSRECHTER
Ivo

2017-10-08 19:46:22
Lekker dan. Kevin en Randy geblesseerd en Anwar geschorst.

Je kan de scheidsrechter de schuld geven, maar waarom is het zo lastig om een voorsprong vast te houden? Tegen Gastel ging dit ook 2x mis. RBC moet leren om de bus te parkeren als het voorstaat.

En 2x geel wegens protesteren is ook niet echt slim. We zullen nog wel meer thuisfluiters tegenkomen. Laat de aanvoerder zijn werk doen.

Op dit niveau moet je slimmer worden, gehaaider. Gastel en Steenbergen beheersen dit al beter dan RBC. Dit wordt voor veel jongens een leerjaar. Er waren mensen die hoopten op een stuntje, ik zie dat niet gebeuren. RBC speelde hiervoor 3 seizoenen tegen veel zwakkere tegenstanders, dit is echt omschakelen.

Volgende week weer op het eigen kunstgras. Dat ligt RBC sowieso beter.
Vakkie ze

2017-10-08 19:46:55
Het kantelpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor Anwar. Als de deze zeer begaafde speler zijn mond eens leert houden. Met deze rode kaart naait hij het hele elftal. Rbc had nog 35 minuten om de 1-1 om te buigen Dit staat los van het feit dat de scheids natuurlijk een zeer negatieve hoofdrol speelde. Wat een dwaas was dat.
Ouwegetrouwe

2017-10-08 20:31:19
de fotos van de wedstrijd:
https://myalbum.com/album/1CNXMDggMokl
Hussie

2017-10-08 20:48:46
Potentieel is er.. tis nu echt aan Danny om alles te stroomlijnen.
Vind echt een goede trainer maar zal nu echt effe de rust moeten bewaken voordat elke tegenstander ons provoceer straks.
Open Deur intrappen misschien
Adje

2017-10-08 21:44:27
Over de wedstrijd kan ik niks zeggen want ik was er niet bij, maar wat dom om 2x geel te pakken wegens mekkeren tegen de scheids. Hoe slecht hij ook fluit, met ouwehoeren ga je echt niks bereiken. Enige wat je er nu mee bereikt hebt, is dat je je team maats een oor heb aangenaaid doordat ze daardoor in ondertal kwamen te staan. Niet erg slim van Anwar.

Remco

2017-10-08 21:48:42
Drama drama em wederom een kater
Op deze wijze wordt het een leurstellend jaar en is het ambitieuze rbc het lachertje ik de 3e klasse. Steenbergen is niet meer zo sterk als afgelopen jaren dus je mag van deze ploegen (Gastel) niet verliezen
Hoe vaak moet men nog zeggen niet reageren naar scheidsrechter
Kwalitatief heeft rbc geen slecht elftal, maar het is nog geen team, spelers veelal niet top fit en de wissels pakken vaak niet goed uit
Hopelijk snel verbetering want dit is slecht voor imago
Kito89

2017-10-08 23:11:33
Deze scheids gaf iedereen die hem tegen sprak een gele kaart. Anwar heeft inderdaad regelmatig een gele kaart gepakt vanwege praten maar om meteen 2 gele kaarten te geven vind ik nergens op slaan. Deze scheids heeft hele rare beslissingen gemaakt. Deze scheids kan beter stoppen met fluiten want dat is totaal niet zijn ding. Niemand hoeft hier de schuld aan Anwar te geven want die jongen heeft een hart voor het team
KimberlyH

2017-10-09 00:23:00
Ik ben het eens met Kito89, deze arbiter was allesbehalve betrouwbaar!
- Een, duidelijk, buitenspel goal wordt geaccepteerd
- Een, 100%, zuiver doelpunt (RBC) wordt afgekeurd?!?
De officile eindstand had 2-3 moeten zijn.

Daarom heb ik mn twijfels ook over Tarfit zn rode kaart. Ik heb de scheids niet vertrouwd (en terecht!), maar Tarfit vertouw ik wel!

Erg hatelijk dat de scheids, de man die de wedstrijd kan beslissen, wr duidelijk tegen RBC fluitte!

ZiggeZiggaZiggeZagge RBC! We gaan voor promotie; n scheidsrechters die hun vak verstaan!!!
Anti-Meppelink

2017-10-09 10:46:29
Ongeacht de arbitrale beslissingen en andere zaken is er een ander groot probleem, wat ik hier al eerder heb aangekaart. Deze spelersgroep is alles behalve fit en dat aan het begin van het seizoen. Dat kan je zonder enige twijfel maar 1 persoon aanrekenen.
Adje

2017-10-09 11:52:04
Vorige week speelde RBC n puike partij tegen fc Bergen en dan heb je niks te melden anti meppelink, alleen als er verloren wordt dan ligt het ineens aan de trainer. Wel makkelijk scoren op deze manier. Beetje kinderachtig om altijd het negatieve te gaan zoeken terwijl er ook veel dingen goed gaan.
Anti-Meppelink

2017-10-09 12:00:56
Inderdaad gewonnen van FC Bergen waar een veldspeler in de goal stond. Er gaat inderdaad genoeg goed maar mag dat ook als je ziet hoeveel spelers er zijn gehaald ??? Ik roep nergens dat Mathijsen een slechte trainer is maar dat de spelersgroep niet fit is dat is een feit en wel zijn verantwoordelijkheid.
Hussie

2017-10-09 14:29:44
Wat is definitie van niet fit.
Deze gasten moeten ook gewoon hun hypotheek betalen en naw gewoon werken.
Lekker makkelijk lullen als je in verleden leef.

Rbc moet gewoon nog veel leren in de 3e klasse.
Voetballen kunnen ze wel. Maar er kom meer bij kijken. Een wedstrijd controleren bvb. En soms dan maar een bal op de parkeerplaats schieten.(vaak genoeg zijn ballen op)
ik
Anti-Meppelink

2017-10-09 14:36:47
Wie leeft er in het verleden ?? Niet fit daar bedoel ik in dit geval mee dat er in de te lange voorbereiding sprake is geweest van overbelasting waardoor er nu veel te gemakkelijk blessures ontstaan. Dat heeft dus niks te maken met het moeten werken want dat moet iedere speler op dit niveau van welke club dan ook. Laat ik vooropstellen dat ik me geen illusies maak over de toekomst van RBC in de top van het voetbal hoor, het is juist RBC zelf dat torenhoge ambities uitspreekt.
Nieuwkomer

2017-10-09 16:00:11
De 1e helft ging redelijk gelijk op waarbij RBC het iets betere van het veldspel had. De 2e helft kwam RBC furieus uit de start blokken wat ook resulteerde in de 0-1. Doordat binnen een minuut een buitenspel doelpunt word toegekend en een rode kaart word getrokken kantelde de wedstrijd in het voordeel van Steenbergen. Met 11 man hadden we het nog zeker recht kunnen trekken, Anwar heeft het team benadeeld maar ik moet wel onderstrepen wat hierboven al gezegt is maar denk ook dat niemand daar aan twijfelde dat Anwar echt wel hart voor de club heeft.

We moeten ook niet vergeten dat RBC zich terug knokte met 10 man tot 3-3. De grensjager steekt zn vlag op en nu volgt de scheidsrechter wel het advies van zijn assistent op??? Hoe moeten wij als RBC nou punten scoren als de scheidsrechter en Steenbergen 1 blok vormen.

Buitenspel moet volledig afgeschaft worden in het amateurvoetbal want het is in elke klasse op elk willekeurig amateurveld hetzelfde waar je dit soort onrecht ziet gebeuren.

Ondanks dat we al 2 nederlagen hebben geleden zie je dat alle andere teams in de competitie ook al de nodige verliespunten hebben geleden. Volgende week winnen en je haakt weer aan. Nog een nederlaag kunnen we ons niet permiteren. Al moet ik zeggen dat ik mij de start van de competitie ook anders had voorgesteld.
Hussie

2017-10-09 16:16:38
Ten eerste blessures blijf je altijd houden fit of niet, en vorige week tegen Bergen gingen ze echt als de brandweer over het veld.
We hebben allemaal (ik ook) zand in ons ogen laten strooien met de voorbereiding.
En vanaf dat gedoe met Walcheren dat bijzaken zoals een verzopen veld een partijdige scheidsrechter (misschien kreeg hij nog pillen van Steenbergen )zal ook invloed hebben op het team.
https://www.bndestem.nl/nieuws/kantinebeheerder-krijgt-vier-jaar-cel-voor-drugs-bij-voetbalvereniging-steenbergen~ab2cec2a/
Ivo

2017-10-09 16:25:24
Ik denk dat de verschillen in deze competitie vrij klein zijn. FC Bergen pakt ook een punt tegen titelkandidaat Hoeven. Er kan nog veel gebeuren.

Blessures en schorsingen - daar krijgen andere clubs ook last van.

Belangrijk is wel dat je een manier vindt waarop je een voorsprong kan verdedigen. Misschien moet je dan van 4-3-3 terug naar bijvoorbeeld 4-4-2. RBC is gewend om vooruit te voetballen en veel doelpunten te maken, maar wat hier ook gezegd wordt, soms moet die bal gewoon weggeramd worden. Het hoeft niet altijd voetballend. Doen onze tegenstanders ook niet.

Dit wordt een leerjaar en of je nou 4e, 6e of 8e wordt maakt niet zoveel uit. Wel moet je zorgen dat je regelmatig punten pakt zodat je niet te laag in de stand komt. Maar uit tegen Gastel en Steenbergen waren we niet super en die potten hadden we gewoon kunnen winnen door slimmer te voetballen.

Nu 2 thuiswedstrijden op rij, tegen Groen Wit en Breskens. 2 heel verschillende tegenstanders. Nieuwe ronde nieuwe kansen!
Jove28

2017-10-09 16:43:12
Ik kijk al 45 jaar voetbal maar deze scheidsrechter staat bij mij in de top drie van waardeloze scheidsrechters wat een onbenul.
Nieuwkomer

2017-10-10 17:48:41
Wat mij overigens nog behoorlijk irriteerde was de suggestieve kop die BNdestem weer gebruikte ; 'RBC in de gevarenzone'. Ook de 1e alinea word geopend met de zin ; 'Ondanks het eerste puntenverlies van het seizoen blijft Hoeven koploper in de zondag derde klasse A. RBC verliest weer en staat nu al op vier punten achterstand van Hoeven'.

Die zijn nogal gefixeerd op ons is het niet? Na 3 wedstrijden staat geen 1 club in de gevarenzone zelfs FC Bergen niet. Het ligt nog allemaal zo dicht bij elkaar dat er geen pijl op te trekken valt.

Adje

2017-10-10 18:23:37
Keertje Jos Hack aanspreken, die werkt toch bij die krant. Op de een of andere manier blijven ze ook volharden in RBC Roosendaal zowel bij de uitslagen als de stand, terwijl het toch al jaren gewoon RBC is.

Blijft n Bredase krant die ze het liefst zouden willen vullen met nieuws over dat klote clubje daar. Je zou er maar werken.

Je niet druk over maken Nieuwkomer.
Ivo

2017-10-11 10:07:42
Het grappige is dat ze in Breda ook niks moeten hebben van de Stem. Vaak zure en negatieve artikelen, ook over NAC. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, hakt de Stem hem er wel af.
Hussie

2017-10-11 18:14:34
BN de stemmingmakerij.
Iemand wedstrijd verslag gelezen.
Wat een klucht
Hussie

2017-10-11 18:15:34
Bij bn de stem zelf.sport pagina