Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 27

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Eppie toont power

Gepost door:Remy // 2006-08-21 00:00:00 // 3562 keer bekeken

Arjan Ebbinge wordt geboren op 6 december 1974 in Veendam. In het seizoen 1993/1994 begint zijn profloopbaan bij FC Groningen, via BV Veendam, SC Heerenveen, Helmond Sport en NEC komt hij medio 2005 terecht bij RBC. Overal waar de verdediger onder contract staat groeit hij uit tot publiekslieveling. Bij NEC wordt zelfs een fanclub voor hem opgericht en een sjaal gemaakt met daarop Eppie Powerrr. Op de Open Dag van RBC worden de supporters verrast met de presentatie van Eppie, die even daarvoor een contract heeft getekend. Een echte verrassing is het echter niet, aangezien Ebbinge zijn trouwste fans de nacht ervoor nog even opbelt om het nieuws door te geven, waardoor de transfer al uitlekt op internet.

Negen competitieduels voor RBC heeft Ebbinge erop zitten, voordat het noodlot toeslaat. Op zondag 30 oktober speelt RBC de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Al in de vijfde minuut komen Arjan Ebbinge en Tim Cornelisse ongelukkig met elkaar in botsing. De RBCer wordt geraakt in zijn buik en moet meteen worden afgevoerd naar het Utrechts Medisch Centrum. Daar blijkt hij een scheurtje in zijn dunne darm te hebben opgelopen en daarnaast bloedingen bij nieren en milt. Een tijdje later komt ook een gekneusde alvleesklier aan het licht. Het gaat helemaal niet goed. Ik krijg het ene onderzoek na het andere. De situatie is, denk ik, vrij ernstig. Morgen beslissen ze of ik onder het mes ga. Ik voel me beroerd genoeg, heb ook moeite met praten. De artsen achten een operatie noodzakelijk. Ebbinge ligt op de intensive care en wordt kunstmatig in een coma gehouden. Het blijft niet bij n operatie, het worden er zes. Keer op keer wordt de wond gespoeld en men vreest voor zijn leven. In totaal wordt hij vier weken lang in een diepe slaap gehouden. Op 10 december mag hij eindelijk naar huis. Een lange revalidatie volgt.

Supporters van RBC en zijn vroegere clubs steunen hem met spandoeken, spreekkoren, kaartjes en mailtjes. De wedstrijd tussen RBC en NEC wordt door beide supportersgroepen aangegrepen voor een gezamenlijke actie. Voorafgaand aan het duel krijgt Ebbinge een shirt overhandigd dat voor de ene helft uit een NEC-shirt bestaat en voor de andere helft uit een RBC-shirt. Verder is er een collage gemaakt met fotos van verschillende spandoeken die voor Arjan Ebbinge zijn gemaakt. De NEC supporters houden in het uitvak een groot doek omhoog met een afbeelding van Eppie, aan de overkant wordt een spandoek getoond waarop zijn vrouw Claudia te zien is.








Ondertussen werkt Ebbinge aan zijn herstel. Eerst in Nijmegen in een revalidatiecentrum, vervolgens in Roosendaal op het trainingsveld. Het gaat goed en op 3 juli, de eerste groepstraining van RBC, is hij er gewoon weer bij. Op 18 augustus is het moment daar: Arjan Ebbinge uit Veendam maakt zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden, als hij in het veld komt voor de geblesseerde Paul de Lange. RBC geeft een 0-2 voorsprong uit handen tegen FC Eindhoven, het wordt 2-2. Dus wat zegt deze op en top profvoetballer dan: Leuk dat ik weer speel, maar de teleurstelling overheerst, omdat we niet de drie punten mee naar huis kunnen nemen.

Fotos: Legio-Noviomagum.nl




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd