Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Het regent buitenkansjes

Gepost door:Remy // 2007-07-24 00:00:00 // 2971 keer bekeken

We hadden vier middenvelders. En van hen was stagiair Frits Paap. Van Paul de Lange en Jorge Acua was bekend dat ze wat wedstrijdjes zouden moeten gaan missen door pijntjes of schorsingen. Dat was dus duidelijk: er moest een middenvelder bij. De zoektocht draaide op volle toeren. Maar toen kwam Paul Kpaka, de spits die van Racing Genk gehuurd kon worden. Een buitenkansje. Het kostte een paar centen, maar dan had je ook wat. Vijf doelpuntjes om precies te zijn. En een lege spaarpot.

De Graafschap werd vorig seizoen kampioen met een spitsenduo dat goed was voor vijftig competitiegoals. Een doelpuntenmachine zoals De Graafschap die had, ontbrak bij RBC. De club stelde zich een jaar geleden ten doel om binnen twee jaar te promoveren. Nu moet het dus gaan gebeuren.

Henk Vos kan ondanks zijn leeftijd echt nog wel van waarde zijn, maar krijgt het telkens weer voor elkaar het middelpunt van incidenten te worden. Hij werd geschorst in verband met vermeend spugen en mist de eerste zes wedstrijden van het nieuwe seizoen omdat hij scheidsrechter Bjorn Kuipers zou hebben bedreigd.

Onze andere spits, Laurens ten Heuvel, scoorde elf keer in zijn eerste jaar als RBCer en gaf daarnaast acht assists. Ongeveer hetzelfde rendement als in de jaren bij zijn vorige club, Haarlem. Toch werd er meer van hem verwacht in een beter team. En natuurlijk was er die levensgrote kans tegen Excelsior. Laurens ten Heuvel had promotie op zijn schoen. De grens tussen held en schlemiel is flinterdun. Ik hoop dat die ene gemiste kans hem niet te lang blijft achtervolgen. Ten Heuvel heeft zeker kwaliteiten, maar is geen Berry Powel.

Ten Heuvel met een afmaker ernaast en Vos als breekijzer. Ideaal. De prioriteit lag volgens Meppelink bij een rechter centrale verdediger. Vervolgens zou er bekeken worden wat er nog overbleef voor een scorende spits. Ok. Totdat daar Lasanne Sidibe opdook. Niets ten nadele van deze jongen (hij heeft mij nog niet kunnen overtuigen, maar doet aandoenlijk zijn best), maar de 19-jarige Fransman is een vleugelaanvaller! Daar hebben we er gelukkig pas vier van. Meppelink is wel gecharmeerd van Sidibe en biedt hem een contract aan. Buitenkansje? Waarschijnlijk zal deze jongeling, die blij is dat hij een club gevonden heeft, niet bijster veel kosten. Maar misschien blijft er nu toch nt te weinig geld over voor een serieuze spits?

Meppelink vindt namelijk ineens dat we geen goalgetter meer nodig hebben. Vos en Ten Heuvel kunnen een bal vasthouden, terwijl Guijt en Stojanovic goals maken. En dat konden ze twee maanden geleden nog niet? Het kan ook niet zo zijn dat de spelers hun trainer positief hebben verrast tijdens de oefencampagne tot nu toe. Zo geweldig loopt het allemaal niet. Rob Meppelink is een rasoptimist. Ik ook, meestal. Maar nu heeft mijn optimisme toch een deuk opgelopen. Nou vooruit, zolang er niet gesproken wordt over lichtpuntjes is er nog hoop.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd