Jaaroverzicht 2007

Gepost door:Remy // 2007-12-27 00:00:00 // 4462 keer bekeken

Een aantal dingen zijn door de jaren heen zowat traditie geworden bij RBC. Zo werd er ook in 2007 een trainer ontslagen, was erweer iets vreemds aan de hand met de lichtinstallatie en moest Henk Vos zich opnieuw verantwoorden in Zeist.En verder draaide het jaar voor RBC vooral om geld. Geld dat er niet was, geld dat de club nog tegoed had van een oud-sponsor, geld dat werd beloofd door een opmerkelijke kandidaat-hoofdsponsor, geld dat werd verdiend aan een transfer engeld voor een gewonnen wedstrijd. RBCfans.nl zette alles voor u op een rij. Laat ook dat maar een traditie worden.

Januari

Per 1 januari wordt de organisatie van RBC versterkt door Manfred Laros, die als algemeen directeur aan de slag gaat. Bij zijn presentatie mag Laros direct aankondigen dat de financile situatie van de club zorgelijk blijft. RBC is door de KNVB ingedeeld in de zogenaamde 'categorie 1', wat inhoudt dat er een plan van aanpak moet worden ingediend, waarin staat omschreven hoe de club weer financieel gezond gaat worden. Daarnaast benadrukt Laros het belang van promotie.

In het vorige seizoen is een verlies van 60.000 euro geleden en dit jaar dreigt zelfs een gat van vier ton op de commercile begroting. Laros laat dan ook doorschemeren dat Hans van der Ende min of meer weg moest bij RBC. De commercieel manager diende eind 2006 zijn ontslag in bij RBC en zei destijds: 'Ik heb het op dit terrein wel een beetje gehad. Ik ga iets anders doen.' Op 1 januari treedt hij echter in dienst van NAC.

De problemen stapelen zich op, want er komt naar buiten dat de club een schuld heeft van 275.000 euro bij de gemeente Roosendaal. De BVO kan een lening niet op tijd afbetalen. Wethouder Jan Pelle verscherpt het toezicht; RBC moet uitgaven boven de duizend euro laten goedkeuren door een toetsingscommissie. D66 zegt alvast niet mee te werken als er opnieuw wordt gevraagd om een garantstelling. Bovendien beweert de partij dat Pelle al langer van de kritieke situatie op de hoogte was en dat hij de raad verkeerd heeft ingelicht.

RBC zoekt naar oplossingen en probeert daarbij het trainingscomplex op sportpark Vierhoeven aan de gemeente te verkopen. Het college van B&W accepteert het voorstel echter niet. Verder wordt gedacht aan een muziekspektakel in het stadion. De club hoopt dat een driedaags evenement dertigduizend bezoekers naar het stadion lokt en zon 100.000 euro gaat opbrengen.

Na de wedstrijd tegen De Graafschap maakt trainer Robert Maaskant tijdens de persconferentie bekend dat hij RBC in de zomer zal verlaten. De clubleiding is verrast, omdat de oefenmeester zijn besluit daarvoor niet kenbaar heeft gemaakt bij het bestuur. Maaskant zou boos hebben gereageerd op de contractverlenging die manager voetbalzaken Rob Meppelink in het vooruitzicht is gesteld. De trainer ontkent echter dat hij ruzie heeft met Meppelink. RBC plaatst een verklaring op haar website, waarin gesteld wordt dat een verschil van inzicht over het te voeren technische beleid ten grondslag ligt aan de beslissing van Maaskant.

De transfermarkt is weer geopend en onder andere Edouard Duplan, Danny Guijt en Peter Jungschlger zijn gewild. Desondanks houdt RBC de selectie bijeen.

Wedstrijden
Even is het de vraag of de topper tussen RBC en De Graafschap kan doorgaan. Er zijn twintig koperen kabels van elk anderhalve meter uit een lichtmast gestolen. De mast wordt op tijd gerepareerd, maar de financile schade bedraagt enkele duizenden euro's. Door het verlies tegen de Doetinchemmers raakt RBC de koppositie in de Jupiler League kwijt. Bovendien wordt de ploeg van Maaskant door FC Utrecht uitgeschakeld in het bekertoernooi.

5 januari, KRC Mechelen RBC Roosendaal 1-1 (oefenwedstrijd)
6 januari, HSV Hoek RBC Roosendaal 1-5 (oefenwedstrijd)
12 januari, RBC Roosendaal De Graafschap 1-3
19 januari, HFC Haarlem RBC Roosendaal 1-1
24 januari, FC Utrecht RBC Roosendaal 1-0 (bekerwedstrijd)
27 januari, RBC Roosendaal FC Emmen 5-0


Februari

RBC's plan van aanpak wordt goedgekeurd door de KNVB. Daarnaast gaat de club zo snel mogelijk sponsorgelden opeisen waar het recht op meent te hebben. Op 1 maart staat een rechtszaak gepland tussen RBC en oud-sponsor Vast & Goed. Het nieuwe stadion werd vijf jaar naar het makelaarsbedrijf vernoemd, maar de laatste twee jaar zou Vast & Goed niet aan de verplichtingen hebben voldaan. De Roosendalers zeggen nog zo'n tachtigduizend euro te moeten krijgen. Beide partijen komen door de gesprekken in februari echter dichter tot elkaar en hopen onderling een oplossing te vinden. De rechtszaak wordt vier weken opgeschort.

Manager voetbalzaken Rob Meppelink en RBC blijven met elkaar in gesprek. Beide willen graag door met elkaar. Als de onderhandelingen zijn afgerond, zal de nieuwe hoofdtrainer snel bekend worden gemaakt, zo melden verschillende websites. Frans Adelaar is volgens de geruchten een voorname kandidaat. Robert Maaskant zou in de belangstelling staan van het Belgische Cercle Brugge. De Braziliaanse linksback Antonio traint een aantal dagen op proef mee, maar hij hoeft niet meer terug te komen.

Wedstrijden
RBC herovert de leiding na de winst op Omniworld, maar geeft die een week later alweer weg. De Roosendalers raken steeds verder achterop en De Graafschap staat de eerste plaats vervolgens niet meer af.

2 februari, RBC Roosendaal FC Omniworld 2-0
9 februari, VVV-Venlo RBC Roosendaal 3-1
16 februari, RBC Roosendaal BV Veendam 1-1
23 februari, Fortuna Sittard RBC Roosendaal 2-2


Maart

Rob Meppelink zegt ambities als hoofdtrainer te hebben en algemeen directeur Manfred Laros sluit niet uit dat de manager voetbalzaken de opvolger van Maaskant wordt. De zittende trainer is verbaasd over een mogelijke dubbelfunctie voor Meppelink. 'Ik heb daar ook wel eens over gesproken met Pollemans, ambieerde die functie eveneens. Maar toen kon dat niet.'

RBC kan het kampioenschap ondertussen wel vergeten. Maaskant wil zijn selectie optimaal voorbereiden op de play-offs en geeft de spelers eerst een paar dagen vrij om 'de koppies fris te maken'. Later blijkt dat de trainer deze dagen in Oostenrijk is gaan skin. Hoewel Maaskant benadrukt dat de vakantie vooraf niet gepland was, valt het voorval verkeerd bij het RBC-bestuur.

Na zeven wedstrijden zonder winst wordt het vertrouwen in Maaskant opgezegd. De trainer/coach wordt op non-actief gesteld en vervangen door Rob Meppelink. Maaskant is verrast en kwaad. Hij is van mening dat RBC hem tot en met de play-offs de tijd had moeten geven. Daarnaast laat hij weten dat voorzitter Jan Pollemans heeft toegegeven dat hij hem eigenlijk al wilde ontslaan na de wedstrijd tegen De Graafschap, toen Maaskant zijn vertrek aankondigde. Kort voor het op non-actief stellen van Maaskant hebben Meppelink en RBC een akkoord bereikt over een tweejarig contract voor de dubbelfunctie trainer/coach en manager voetbalzaken. De Westlander zal tevens de resterende wedstrijden van het seizoen 2006/2007 als hoofdcoach op de bank plaatsnemen. Ook Peter den Otter verlengt zijn verbintenis met twee jaar. Den Otter blijft zowel assistent- en keeperstrainer als hoofd voetbalopleiding.

Op verzoek van de spelers worden in maart de eerste contractbesprekingen gehouden. RBC zit in een lastig parket, omdat nog niet duidelijk is op welk niveau de club het volgende seizoen uitkomt. Toch worden de opties in de contracten van Benjamin Martha, Danny Guijt en Sven Delanoy alvast gelicht. Arjan Ebbinge en Fouad Makhout krijgen geen nieuw contract aangeboden, terwijl Robert Molenaar aan het einde van het seizoen een punt achter zijn voetbalcarrire zal zetten. Verder wil RBC graag door met Sjoerd Schrier, Tyrone Loran, Paul de Lange en keeper Rodney Ubbergen. Algemeen directeur Manfred Laros geeft aan dat de begroting vier ton omlaag moet als de Roosendalers geen promotie weten af te dwingen. Toch zegt hij niet te willen korten op het spelersbudget van 1,9 miljoen euro.

Linksback Melvin Fleur raakt tijdens de training ernstig geblesseerd. Uiteen MRI-scan blijkt dat de aanvoerder de buitenmeniscus en binnenband van de linkerknie heeft ingescheurd. Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat Fleur met een dergelijke blessure te maken heeft.

Wedstrijden
Het duel tegen Helmond Sport is fataal voor Robert Maaskant. De eerste wedstrijd onder leiding van Rob Meppelink levert een ruime zege op. Overigens zonder dat de nieuwe trainer grote veranderingen heeft doorgevoerd. Het A1-elftal, dat wordt getraind door Eric Hellemons, behaald het kampioenschap in de tweede divisie B en promoveert naar de eerste divisie voor A-junioren.

2 maart, MVV RBC Roosendaal 2-1
9 maart, RBC Roosendaal Go Ahead Eagles 3-3
16 maart, FC Volendam RBC Roosendaal 1-1
23 maart, Helmond Sport RBC Roosendaal 2-0
30 maart, RBC Roosendaal FC Zwolle 3-0


April

Na de kijkoperatie die Melvin Fleur ondergaat, wordt duidelijk dat ook de kruisband van zijn linkerknie is ingescheurd. Bovendien komt er kraakbeenschade aan het licht. De linksback zal minimaal negen maanden moeten revalideren.

Verschillende clubs uit Nederland en Belgi hengelen naar de diensten van Robert Maaskant. De Schiedammer kiest uiteindelijk voor MVV. Bij RBC blijft men bezig met het team voor volgend seizoen. Een aantal amateurs spelen een proefwedstrijd. Het lijkt erop dat Tyrone Loran en Paul de Lange de club gaan verlaten. Voor beide spelers is concrete belangstelling. Spits Henk Vos zegt zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen als RBC promoveert.

Op de achtergrond spelen nog altijd financile perikelen. RBC gaat voormalig sponsor Vast & Goed alsnog voor de rechter dagen, omdat beide partijen er zelf niet uit kunnen komen. Manfred Laros sluit geen enkele optie uit om in financieel opzicht weer wat lucht te krijgen. RBC heeft de mogelijkheid om het stadion te verkopen in kaart gebracht, maar zal zelf geen actie ondernemen. Samen met AZ en PSV is de Roosendaalse BVO de enige die de thuishaven nog in eigen bezit heeft. In dat stadion zal RBC op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni het SummerTime Festival organiseren. Voor het evenement zijn onder andere I.O.S, Van Dik Hout, De Dijk, Gebroeders Ko en George Baker gecontracteerd.

Wedstrijden
RBC verliest zelfs van hekkensluiter FC Eindhoven en moet oppassen dat het niet buiten de eerste vijf op de ranglijst valt. De laatste twee wedstrijden worden wel gewonnen, waardoor de ploeg van Meppelink als derde eindigt. Dankzij die klassering mogen de Roosendalers de eerste ronde van de play-offs overslaan.

6 april, TOP Oss RBC Roosendaal 2-0
13 april, RBC Roosendaal FC Eindhoven 0-2
20 april, FC Dordrecht RBC Roosendaal 0-4
27 april, RBC Roosendaal Stormvogels Telstar 3-1


Mei

RBC maakt bekend dat het toch heeft moeten snijden in het spelersbudget. Voor spelerssalarissen is nog 1,5 miljoen beschikbaar. Desondanks wil men er in elke linie minimaal n speler bij. De eerste versterking die wordt vastgelegd is de 18-jarige vleugelaanvaller mer zpoyraz. De Turkse Belg tekent voor twee seizoenen met een optie op nog twee jaar. Daarnaast wordt overeenstemming bereikt met Sasa Stojanovic over een contract tot medio 2009. Tams Pet heeft aangegeven genteresseerd te zijn indien RBC promoveert.

Bij de Roosendalers is geen plaats meer voor Kevin Diaz en Richie Basoski. Laatstgenoemde speelt nog een testmatch bij Go Ahead Eagles, maar vertrekt uiteindelijk naar de amateurs van Baronie. De optie in het contract van Hans Denissen wordt niet gelicht. De van een zware blessure herstellende aanvaller wordt bij MVV herenigd met Robert Maaskant. Tyrone Loran is rond met NAC. Verder staan de clubs in de rij voor Kees Kwakman en Peter Jungschlger.

Henk Vos krijgt in het eerste duel tegen Excelsior binnen twee minuten twee keer een gele kaart. Volgens scheidsrechter Bjrn Kuipers heeft de spits hem bedreigd, maar dit wordt door de dan bijna 39-jarige Vos ontkend. Toch wordt hij voor zes wedstrijden geschorst. Daarbovenop komt automatisch nog n duel schorsing naar aanleiding van de twee gele kaarten tegen de Rotterdammers.

Wethouder Jan Pelle maakt bekend dat RBC in april tweemaal bij de gemeente heeft aangeklopt met leningsvoorstellen. RBCvraagt eersteen overbruggingskrediet van 900.000 euro en daarna een krediet van vier ton met een uitstel van betaling van 401.000 euro tot 1 juni 2009. Het college van B&W stelt vier mogelijkheden op die het voorlegt aan de gemeenteraad. Manfred Laros verkondigt dat uitbreiding van het stadion 'keihard nodig' is. Het gaat hierbij vooral over het vermeerderen van het aantal sponsorboxen. Het SummerTime Festival blijkt geen geschikt middel om inkomsten te genereren. De optredens worden geannuleerd, omdat een week van tevoren minder dan duizend kaarten zijn verkocht.

Wedstrijden
In Volendam legt RBC de basis voor het bereiken van de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie. In een knotsgek duel geeft scheidsrechter Van Boekel drie strafschoppen, waarvan twee aan RBC. De Roosendalers winnen met 3-5, Paul de Lange is met drie treffers de grote man. Als de Roosendalers op Woudestein winnen van Excelsior is promotie een feit en zal de carrire van Henk Vos voorbij zijn. De Rotterdammers zijn echter het meest gelukkig. RBC, gesteund door ruim 800 supporters, is veroordeeld tot minimaal nog een jaar Jupiler League.

9 mei, FC Volendam RBC Roosendaal 3-5 (play-offs)
12 mei, RBC Roosendaal FC Volendam 1-0 (play-offs)
20 mei, RBC Roosendaal Excelsior 1-1 (play-offs)
24 mei, Excelsior RBC Roosendaal 1-0 (play-offs)


Juni

RBC zit duidelijk in zwaar weer. De club vraagt de gemeente om garant te staan voor een lening, maar de politiek wil niet verder gaan dan een betalingsregeling voor de 401.000 euro die RBC nog schuldig is aan de gemeente. De Roosendaalse BVO kan ondertussen de loonbelasting niet op tijd afdragen en hoopt op het bedrijfsleven. Laros schat de overlevingskansen op fifty-fifty. Er komt een stroom van reacties uit het bedrijfsleven op gang, waardoor die overlevingskansen al snel wat stijgen. RBC kan het echter niet helemaal eens worden met de gemeente over een afbetalingsregeling en het uiteindelijke besluit van het college biedt financieel zeer weinig ruimte.

Een voorstel van de Woensdrechtse partij ABZ, om de gemeenten in West-Brabant samen garant te laten staan voor twee ton, wordt afgewezen door het Woensdrechtse college van B&W. Net als eerder in het jaar houdt Laros alle opties open om de club er weer bovenop te helpen. Zelfs verhuizen naar een andere stad is een mogelijkheid, al is dat niet concreet. Ook de verkoop van spelers kan verlichting brengen. RBC zou al met het Duitse Alemannia Aachen rond de tafel zitten over een transfer van Peter Jungschlger.

De zoektocht naar oplossingen krijgt plots een merkwaardige wending. Investeerder Stefan Wolvers ziet in RBC de ideale mogelijkheid om iT, de Amsterdamse disco die hij wil heropenen, te promoten. Wolvers wil de komende vijf jaar voor acht ton per jaar hoofdsponsor worden en hij is van plan de schulden aan de gemeente en de belastingdienst af te lossen. RBC is bereid te luisteren, maar staat zeer sceptisch tegenover de zakenman. Dat blijkt terecht, want ook FC Den Bosch en Stormvogels Telstar doen geen zaken met hem. De disco wordt niet heropend en op de website internetoplichting.nl wordt gewaarschuwd voor Wolvers, die mensen heeft opgelicht bij het huren van een villa in het Spaanse Lloret de Mar.

Niet veel later ondertekent RBC een njarige overeenkomst met het Zeeuwse bedrijf Roem van Yerseke, dat de nieuwe hoofdsponsor wordt. Met een naamgever voor het stadion wordt druk onderhandeld en een vennootschap moet binnen zon zes maanden eigenaar worden van het stadion. Bovendien schiet een viertal dat onbekend wil blijven RBC's schuld bij de belastingdienst voor. Rosada wordt de nieuwe broek- en mouwsponsor, terwijl vele sponsoren een obligatie hebben afgenomen. De acute liquiditeitsproblemen zijn opgelost!

Op transfergebied valt te melden dat Jonas van Landschoot en Jaimy Bakkenes worden aangetrokken. De contracten van Sjoerd Schrier en Rodney Ubbergen worden verlengd. Henk Vos en Sjack van Rijsbergen blijven nog een jaar op amateurbasis en Robin van Nijnatten komt met een opleidingsplaats bij de eerste selectie. Daarnaast wordtdoelman Arin Pietersma voor n jaar gehuurd van NAC. Kees Kwakman krijgt te horen dat hij niet te koop is. Ondertussen vindt Kevin Diaz onderdak bij FC Eindhoven en vervolgt Arjan Ebbinge zijn carrire bij FC Den Bosch. Een vertrek van Paul de Lange is nabij.

Wedstrijden
Het eerste oefenduel staat gepland op 4 juli. De competitie start vrijdag 10 augustus.


Juli

Op maandag 2 juli wordt op sportpark Vierhoeven de eerste training afgewerkt. RBC zegt nog op zoek te zijn naar een scorende spits en een rechter centrale verdediger en er komen de nodige spelers op proef. De Franse aanvaller Hamdi Razak wordt al na n duel afgetest, zijn landgenoten Madji Baidomti (een verdediger) en Lassana Sidibe (vleugelaanvaller) krijgen langer de tijd zich te bewijzen. Ook de verdedigers Petr Dragoun en Floribert N'Galula leggen testen af. Laatstgenoemde is afkomstig van Manchester United, maar de Belg valt als eerste af. Na lang wikken en wegen geeft Rob Meppelink de voorkeur aan de Tsjech Dragoun, die zich voor n seizoen aan de Roosendalers verbindt. Inhet contractis tevens een optie voor nog twee jaar opgenomen. De trainer wil ook Sidibe graag aan zijn selectie toevoegen. Er wordt echter niet meer actief gezocht naar een spits.

Voor Arin Pietersma begint het seizoen met een flinker tegenvaller. Tijdens de training breekt de 20-jarige doelman zijn kuitbeen en scheurt hij zijn mediale enkelbanden. De NAC-huurling wordt direct geopereerd en staat minimaal vier maanden buitenspel.

Wedstrijden
RBC wordt slechts derde op het Waaslandtoernooi. Het prolongeren van de titel van het Spanjaardsgattoernooi maakt echter veel goed!

4 juli, vv DIOZ RBC Roosendaal 0-8 (oefenwedstrijd)
7 juli, HSC28 RBC Roosendaal 0-8 (oefenwedstrijd)
11 juli, Terneuzense Boys RBC Roosendaal 1-11 (oefenwedstrijd)
14 juli, RBC Roosendaal FC Omniworld 1-0 (oefenwedstrijd)
21 juli, Red Star Waasland RBC Roosendaal 0-0 (oefenwedstrijd)
21 juli, TOP Oss RBC Roosendaal 2-2 (oefenwedstrijd)
27 juli, RKC Waalwijk RBC Roosendaal 0-0 (oefenwedstrijd)
29 juli, NAC Breda RBC Roosendaal 0-1 (oefenwedstrijd)


Augustus

De rechter geeft RBC gelijk in de zaak tegen oud-sponsor Vast & Goed. Het bedrag dat de club nog te goed heeft blijkt een stuk hoger te liggen dan de eerder genoemde tachtigduizend euro. RBC mag 135.000 euro opeisen, zo bepaalt de Bredase rechtbank. Overigens wordt Rosada Factory Outlet voor twee jaar naamgever van het stadion. Na 'Vast & Goed Stadion' en 'RBC Stadion' heet de Roosendaalse thuishaven aan de Borchwerf nu 'Rosada Stadion'.

Het ene conflict is dus opgelost, maar het volgende dient zich alweer aan. De clubleiding en de spelers kunnen niet tot een akkoord komen over een premiestelsel. Als gevolg daarvan is de spelersgroep nietpresent bij een sponsoravond. Met hulp van spelersvakbond VVCS en werkgeversorganisatie FBO wordt geprobeerd alsnog overeenstemming te bereiken. Er worden meerdere gesprekken gevoerd, maar de spelersgroep accepteert niet dat er ook wat is bezuinigd op de premies.

De komst van Lassana Sidibe loopt vertraging op, omdat de Franse amateurclubs waar hij heeft gespeeld een opleidingsvergoeding eisen. Kort voor het sluiten van de transfermarkt gaan de verenigingen echter overstag, waardoor RBC de 19-jarige Sidibe transfervrij kan overnemen. Later op de dag raken de Roosendalers alsnog sterspeler Edouard Duplan kwijt. Eredivisionist Sparta neemt hem over voor 'minder dan een miljoen, meer dan vier ton'. Jeffrey Vlug is in de deal betrokken. Hij wordt voor n seizoen gehuurd van de Kasteelclub. Middenvelder Paul de Lange gaat aan de slag bij de Griekse promovendus Veria.

Wedstrijden
Tijdens de jaarlijkse Open Dag wordt de voorbereiding afgesloten met een oefenduel tegen de amateurs van Kloetinge. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen in de Jupiler League wordt RBC door de trainers vooral gezien als 'kandidaat' of 'outsider' voor de titel. De competitiestart is ronduit dramatisch. De Roosendalers houden de absolute titelfavoriet ADO Den Haag tijdens de eerste officile wedstrijd in het nieuwe Haagse stadion op een gelijkspel, maar de drie daaropvolgende duels gaan verloren.

5 augustus, RBC Roosendaal vv Kloetinge 6-1 (oefenwedstrijd)
10 augustus, RBC Roosendaal Fortuna Sittard 1-0
19 augustus, ADO Den Haag RBC Roosendaal 0-0
24 augustus, AGOVV Apeldoorn RBC Roosendaal 2-1
27 augustus, RBC Roosendaal FC Den Bosch 0-1
31 augustus, FC Dordrecht RBC Roosendaal 1-0


September

Een dag na de verkoop van Duplan wordt bekend dat het bestuur van RBC gaat aftreden. Voorzitter Jan Pollemans, penningmeester Johan van Gils, secretaris Joop La Lau en Jan de Jongh, verantwoordelijk voor veiligheids- en supporterszaken, willen ruimte maken voor 'nieuw bloed'. Van spanningen is absoluut geen sprake, benadrukken de bestuurders. RBC ziet toekomst in een andere structuur. Voordat het bestuur kan vertrekken, moet eerst een Raad van Commissarissen worden gevormd.

De clubloze Hilmi Mihci traint enkele dagen op proef mee. RBC wil hem graag contracteren, maar kan niet aan de eisen van de spits voldoen. Mihci gaat daarop naar Helmond Sport.

De premiediscussie blijft voortduren. Rob Meppelink weigert zijn selectie te trainen totdat de spelers hebben ingestemd met de hoogte van de winstpremies. Tijdens het volgende overleg tussen de spelersraad en de clubleiding stelt directeur Manfred Laros de premieregeling definitief vast. De spelers vragen vakbond VVCS om advies en gaan later schoorvoetend akkoord.

Er ontstaat een rel rond Robert Maaskant. In De Telegraaf verschijnt een artikel waarin de oud-RBC-trainer vertelt over illegaal gokken door voetballers. RBC, ADO Den Haag en Edwin de Graaf worden daarmee in verband gebracht. De betrokkenen zijn woest en er wordt een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van de huidige MVV-trainer. Maaskant zegt geen namen genoemd te hebben en volgens hem is hij verkeerd geciteerd. De aanklager betaald voetbal seponeert de zaak.

Wedstrijden
Na liefst 364 minuten zonder doelpunt weet RBC tegen Cambuur eindelijk weer het net te vinden. Ondanks het gelijkspel in Leeuwarden, waar de 18-jarige linksback Robin van Nijnatten debuteert in het betaalde voetbal, daalt RBC naar de laatste plaats in de Jupiler League. De rode lantaarn wordt na n duel weer afgestaan, maar vervolgens verliezen de Roosendalers van het MVV van Robert Maaskant. Daarnaast is het bekertoernooi al na n wedstrijd afgelopen voor RBC. Rodney Ubbergen wordt voor drie duels geschorst, waarvan n voorwaardelijk, vanwege een rode kaart tegen Haarlem.

7 september, RBC Roosendaal Go Ahead Eagles 0-2
14 september, SC Cambuur-Leeuwarden RBC Roosendaal 2-2
17 september, RBC Roosendaal FC Zwolle 2-1
21 september, RBC Roosendaal MVV 1-2
25 september, RKC Waalwijk RBC Roosendaal 4-3 (bekerwedstrijd)
28 september, HFC Haarlem RBC Roosendaal 1-1


Oktober

Kees Kwakman levert plots zijn aanvoerdersband in. 'Er is iets gebeurd waardoor ik dit besluit heb genomen. Maar het is beter voor iedereen als ik dit voor me houd, het is iets persoonlijks', is het enige wat de Volendammer erover kwijt wil. Middenvelder Peter Jungschlger is de nieuwe captain en maakt meteen het winnende doelpunt tegen FC Omniworld.

Rob Meppelink wordt genoemd als kandidaat om de nieuwe manager voetbalzaken van Vitesse te worden. Bij de Arnhemmers is Paul van der Kraan algemeen directeur. Hij heeft eerder al met Meppelink samengewerkt bij RBC. De geruchten worden echter door beide partijen ontkend.

Wedstrijden
In Almere boekt RBC de enige uitzege tot nu toe. Op bezoek bij TOP Oss is de stand al na vier minuten 3-0, maar de ploeg van Rob Meppelink knokt nog voor rust terug tot 3-3. Het Rosada Stadion is het decor voor een duel van het Olympisch elftal. De ploeg van coach Foppe de Haan wint met 4-0 van de leeftijdsgenoten uit Schotland. RBC's assistent-trainer en 'Mister RBC' Eric Hellemons loopt zijn eigen wedstrijd. Hij werkt de Marathon Brabant af in drie uur, vijftien minuten en veertig seconden.

5 oktober, FC Omniworld RBC Roosendaal 2-3
12 oktober, RBC Roosendaal BV Veendam 4-1
19 oktober, TOP Oss RBC Roosendaal 3-3
26 oktober, RBC Roosendaal Stormvogels Telstar 2-0


November

Na een handvol maanden en slechts een paar wedstrijden gaan mer zpoyraz en RBC alweer uit elkaar. De jonge vleugelaanvaller heeft aanpassingsproblemen en laat zijn contract ontbinden.

Voormalig RBC-verdediger Kees Cools overlijdt op 75-jarige leeftijd. Hij stond tussen 1950 en 1966 in het eerste elftal van de Roosendalers. Als aanvoerder maakte Cools in 1957 mee dat RBC kampioen werd van de tweede divisie. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Helmond Sport wordt een minuut stilte in acht genomen.

Wedstrijden
Thuis tegen Emmen behaalt RBC een keurige overwinning en speelt het wellicht zijn beste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Het volgende duel in eigen huis is echter uitermate teleurstellend. Helmond Sport wint met maar liefst 1-4. Bij een 3-0 voorsprong tegen FC Eindhoven wordt invaller Benjamin Martha met een fluitconcert verwelkomd. Rob Meppelink neemt het op voor de aanvaller; hij noemt het gedrag van het publiek 'ongepast'.

4 november, RKC Waalwijk RBC Roosendaal 2-0
9 november, RBC Roosendaal FC Eindhoven 3-0
16 november, RBC Roosendaal FC Emmen 4-0
23 november, FC Volendam RBC Roosendaal 1-1
30 november, RBC Roosendaal Helmond Sport 1-4


December

RBC verliest een zeer gewaardeerde medewerker. Martin van Ham, die jarenlang het onderhoud aan het stadion en de trainingsaccommodatie heeft verzorgd, overlijdt op 58-jarige leeftijd. Bij de thuiswedstrijd tegen FC Omniworld wordt hij herdacht met een minuut stilte.

RBC en NAC kondigen aan een haalbaarheidsstudie te gaan uitvoeren naar een gezamenlijke (eu)regionale voetbalopleiding. Daarnaast wil men de optie bekijken om een Belgische club te laten deelnemen. De beide West-Brabantse clubs hopen met deze samenwerking op een jeugdopleiding met een hoger rendement. Half januari wordt een definitief besluit verwacht.

Wedstrijden
De laatste wedstrijd voor de winterstop wordt afgelast, omdat het speelveld in stadion De Langeleegte onbespeelbaar is geworden door de winterse omstandigheden. Trainer Rob Meppelink is boos op de KNVB. Hij heeft met zijn ploeg zeven uur voor niets in de bus gezeten, omdat het veld pas laat in de middag is afgekeurd.

7 december, Fortuna Sittard RBC Roosendaal 0-0
14 december, RBC Roosendaal FC Omniworld 2-1
21 december, BV Veendam RBC Roosendaal afgelast




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd