Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Open brief aan alle Roosendalers

Gepost door:Remy // 2008-09-14 00:00:00 // 3158 keer bekeken

Het voetbal leeft als nooit tevoren. Stadions puilen uit, tribunes worden bijgebouwd, geheel nieuwe onderkomens worden uit de grond gestampt. En bij RBC? Bij RBC was het stadion een jaar of vijf geleden nog te klein en nu is het veel te groot. En dat komt omdat wij Roosendalers n gemeenschappelijke kwaliteit hebben: azijnzeiken.

Toen het huidige stadion gebouwd werd, ging men er bij RBC vanuit dat het voorlopig een eerste divisieclubje zou blijven. Na de promotie, die minder of meer per ongeluk tot stand kwam, was het nieuwe, vijfduizend stoelen tellende bouwsel meteen veel te klein. Iedereen wilde erbij horen. Zon drie jaar later was het nieuwe eraf en hadden we Ajax en Feyenoord ook wel gezien. De eerste groep haakte af.

Nu speelt RBC niet zelden haar thuiswedstrijden in een slechts voor de helft gevuld stadion. Dat de club weer is afgezakt naar de middenmoot in de eerste divisie is het gevolg van fouten die al vanaf de vette eredivisiejaren gemaakt zijn. Hoewel ik vind dat omkijken weinig zin heeft en we de situatie moeten nemen zoals die is, zal ik toch een paar keer het verleden erbij halen, omdat ik gemerkt heb dat wij Roosendalers dat graag doen.

Vorig seizoen was niet goed, dat valt niet te ontkennen. Enige moraal was vaak niet te ontdekken en dat moest sowieso anders. Liever jongens uit de regio die werken, dan luie voetballers met naam. En die zijn er nu. Na enkele tegenvallende resultaten lees ik alweer dat dit elftal niets uitstraalt. En ding kun je het huidige RBC niet ontzeggen en dat is inzet! Wekenlang wordt geroepen dat Frits Paap niet op dit niveau thuishoort en dat Tim Peters als een luie donder op het veld staat. In voorbereiding op de wedstrijd tegen MVV wordt duidelijk dat Rob Meppelink zijn ploeg drastisch gaat wijzigen. Onder anderen de genoemde twee worden geslachtofferd. De reactie is veelzeggend: hoe haalt dat trainertje het in zijn hoofd?!

John Schot, zon jongen uit de regio, werkte zich het snot voor de ogen, maar ook hij kreeg na afloop kritiek te verwerken. De Tholenaar had Sasa Stojanovic voor de voeten gelopen. Ook Sjoerd Ars, RBCs topscorer die n op twee loopt, bakt er volgens sommigen niets van. De spits mist kansen en dat kan natuurlijk niet op eerste divisieniveau. (Iemand Ajax-Roda JC gezien, toevallig?) Daarbij zou op de instelling van Ars het nodige zijn aan te merken. Hij moest eens een voorbeeld nemen aan Sammy Youssouf. Waarschijnlijk even vergeten dat de Deense antiheld ook is uitgefloten door het immer positieve Roosendaalse publiek.

Wat het duel tegen MVV betreft was ook het wisselbeleid een stok om mee te slaan. Toegegeven, de wissel Heije-Paap begreep ik ook niet, al weten wij niet wat de eventuele achterliggende reden (vermoeidheid, blessure) is. De andere twee wissels waren volkomen logisch en bovendien stonden daarmee de drie afgevallen spelers (Paap, Peters, Delanoy) weer op het veld. Wederom was het niet goed. Overigens werden de wissels van de bewierookte Robert Maaskant in het verleden ook veelvuldig bekritiseerd Na afloop van een spannende wedstrijd met veel strijd hoorde ik zelfs voorzichtig gefluit. Deze mensen geloven blijkbaar nog steeds dat RBC iedere wedstrijd moet winnen en zijn niet tevreden met de inzet waar een jaar eerder nog zo hard om werd geschreeuwd.

Tot mijn grote verbazing hoor ik zelfs mensen die hopen dat RBC verliest, zodat het moment dat Meppelink eruit vliegt niet ver weg meer kan zijn. Als een nederlaag er inderdaad komt, vieren ze geen feestje, maar vechten ze om voorrang om te verkondigen hoe slecht het weer was. De Roosendalers roepen elkaar na en laten onze club in de steek. Een krappe 2500 zijn er nog over. De geringe nieuwe aanwas komt vooral uit de omliggende gemeenten en Zeeland. De komst van deze mensen juich ik ten zeerste toe, maar wij Roosendalers verliezen de overhand op de tribunes in onze eigen stad! Een hele club verhuizen is onmogelijk, maar als het zou kunnen Het Roosendaalse volk is RBC onwaardig.

Deze column is geschreven door Zijlijn




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd