Interviews
Meest recente interviews

RBC A1 op valreep naast Feyenoord

Gepost door:Rbcfan // 2009-10-18 00:00:00 // 3267 keer bekeken

Het lukt RBC A1 blijkbaar niet om thuis te winnen. Ook gisteren bleven de oranje hemden steken op 1-1 tegen Feyenoord A2 een stand die pas in blessuretijd op het scorebord kwam nadat het er lang naar uit zag dat de Rotterdammers de 3 punten mee naar huis zou nemen.

RBC A1 speelde een puike partij, waren grotendeels de bovenliggende partij maar het ontbreekt het team momenteel aan scorend vermogen. Het had daarbij de pech dat Bert den Ridder tot 2x toe zijn inzet uiteen zag spatten op de lat waardoor beide ploegen gingen rusten met een blaco stand. Vlak na rust sloeg het noodlot dan toe voor RBC. Een indraaiende vrije trap belandde in het Roosendaalse doel. RBC probeerde daarna gedurende de gehele 2e helft om de stand gelijk te trekken maar de Rotterdammers trokken zich massaal terug loerend op de counter wat ze uiteindelijk de onverdiende overwinning zou gaan opleveren ware het niet dat in de blessuretijd Dilhian van Beele zich goed vrijspeelde op rechts waardoor Ilyas Chouaibi alsnog de verdiende gelijkmaker kon binnen tikken.

Door dit gelijkspel blijft RBC op een 10e plaats op de ranglijst hangen met 5 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar hekkensluiter VVV Venlo A1 (3 pnt uit 6), een overwinning zouden de jongens van Harrie Biemans goed kunnen gebruiken om wat afstand te nemen van de onderste regionen. Het spel wordt steeds beter nu de goals nog, wie weet krijgen ze in Venlo de beloning die ze al een paar weken verdienen.

RBC B1 lijkt door de moeilijke periode heen te zitten. Uit de laatste 3 wedstrijden werden 6 punten behaald terwijl het er 7 hadden moeten zijn, ware het niet dat het team van Frans Vermeulen vorige week duidelijk genaaid is bij koploper Roda JC waar het in de 13e minuut van de blessuretijd de 4-3 rond de oren kreeg, dik en dik onverdiend dus. Gisteren werd dit smetje weggepoetst in de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss B1. Het werd 2-0 voor de thuisclub waardoor RBC zich een beetje losmaakt van de onderste regionen. RBC staat op een 10e plaats met 7 uit 7.

RBC D1 haalde een knappe overwinning bij FC Den Bosch D1. In de Brabantse hoofdstad werd het liefst 2-5 voor het team van Gijs v/d Bom waardoor het zijn gram haalde na de onverdiende nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Willem II/RKC D1.RBC D1 staat na 7 wedstrijden op een verdienstelijke 6e plaats met 9 punten. Volgende week ontvangt het MVV D1 wat met 3 punten uit 7 wedstrijden in de onderste regionen vertoeft dus een uitgelezen kans voor RBC om verder aan het zelfvertouwen te werken.

RBC D2 leed zijn 2e nederlaag van het seizoen. In Breda werd het op de Blauwe Kei, de thuishaven van Baronie 3-0 voor de gastheren. Bij de rust keek RBC al tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks deze nederlaag blijft RBC D2 op een mooie 3e plaats staan met 15 pnt uit 7 wedstrijden.

RBC C1 en RBC C2 waren competitievrij. RBC C2 oefende in Den Haag tegen Ado den Haag C2 en speelde daar met 4-4 gelijk. Voor RBC waren Bart Nieuwkoop en Jeroen Beerendonk trefzeker.