Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Opnieuw winst RBC A1

Gepost door:Werner // 2010-03-14 00:00:00 // 2734 keer bekeken

Waar het aan ligt, wie zal het zeggen: maar de teammanager van A1 is 2 weken afwezig en het elftal pakt 6 punten uit 2 wedstrijden, de teammanager van B1 is afwezig en ook dat team pakt 6 punten uit 2 wedstrijden! Toch een item waaraan ze bij RBC eens aandacht moeten gaan besteden... de rol van teammanagers! (geintje)

RBC A1 pakte dus afgelopen zaterdag de 2e opeenvolgende overwinning van het seizoen door in de thuiswedstrijd Quick uit Den Haag met 2-1 te verslaan, een zeer belangrijke overwinning weer voor het team van Harrie Biemans. Op het knollengrasveld op Meilust, waar zelfs een dikbil stier spontaan zijn poten zou breken, probeerden beide ploegen er het beste van te maken. De uitwedstrijd in Den Haag werd nog met ruime cijfers gewonnen door RBC (1-4), maar al snel werd duidelijk dat Quick geen elftal is waar je zo overheen loopt, de amateurs hebben nog maar een paar puntjes nodig om veilig te zijn wat op zich al knap is in een competitie met voornamelijk BVO's. Voor RBC daarentegen is elk punt wat in deze fase van de competitie wordt gepakt een must wil het volgend seizoen nog actief zijnin een acceptabele competitie. Degradatie betekent meteen 2 divisies naar beneden vanwege de herstructurering binnen de diverse divisies n.a.v. de vele fusies tussen BVO verenigingen.

Voor de rust wisten beide ploegen niet tot scoren te komen, maarvlak na de hervatting was het Pepijn Veerman die de ban wist te breken. RBC, dat noodgedwongen weer met vele aanpassingen speelde doordat bijne de gehele achterhoede in de lappenmand zit (Bert den Ridder, Sven Damen en Danny van Nijnatten), moest alert blijven op de vlijmscherpe counters van de gasten uit de residentiestad. Zelf kreeg het ook een aantal mogelijkheden maar onzorgvuldigheid, of botte pech omdat de bal weer eens capriolen uithaalde op het hobbelige veld voorkwamen een veiligere voorsprong voor de thuisclub. Toch leek RBC zich een kwartier voor tijd in veilige haven te wanen toen wederom Pepijn Veerman zich weergaloos vrijspeelde door op een bal door te jagen die bijna onbereikbaar was, de doelman omspeelde en de 2-0 binnenschoof. RBC kreeg daarna nog meer mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar zoals als eerder gemeld lukte het de Roosendalers niet om de deur definitief in het slot te gooien en schrok het zelfs vlak voor tijd weer wakker toen door een schitterend doelpunt de gasten weer terug in de wedstrijd kwamen. Daarna was het even alle hens aan dek voor de thuisclub, ook in de terechte toegevoegde tijd door scheidsrechter van Delft vanwege de vele onderbrekingen na de rust, maar uiteindelijk wist het de 2e opeenvolgende overwinning binnen te slepen tegen een goede ploeg. Chapeau jongens trek deze lijn nog even door en jullie zijn er.

RBC B1 wist zich voor aanvang van de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam B1 gesteund doordat ze uit de laatste 2 wedstrijden 6 punten had gehaald en dat bij een overwinning op de ploeg uit Kralingen het deze zelfs zou passeren in de stand echter het zou niet helemaal volgens plan gaan verlopen. Vanaf het begin signaal zag het publiek een wedstrijd die nauwelijks iets met 1e divisie voetbal temaken had. Natuurlijk was het speelveld zoals ik al aangaf bij de A1 voor een groot gedeelte hier verantwoordelijk voor, maar er werd ook veel te gehaast en nerveus gevoetbald door de thuisploeg. Voor de rust kreeg het een aantal 100% kansen en als er die niet ingaan kun je wachten op het moment dat je de rekening gepresenteerd krijgt en zowaar het geschiedde dus. Excelsior kwam na rust op een 0-1 voorsprong zonder dat die ploeg daar echt aanspraak op maakte want beide ploegen bakten er weinig van maar goed RBC was nu aangewezen op achtervolgen want puntverlies in deze fase van de competitie zoufunest kunnenzijn gezien de onoverzichtelijke situatie op de ranglijst vanwege de vele afgelastingen deze winter. Kort voor tijd wist RBC de stand gelijk te trekken middels een strafschop zodat er uiteindelijk een 1-1 op het wedstrijdformulier kwam te staan, een stand waar beide ploegen vrede mee kon hebben gezien de reacties na afloop in de bestuurskamer.

RBC C2 verloor met 1-2 van Dordrecht C2. Doelpuntenmaker bij RBC was Jeroen Beerendonk, hij verzilverde een strafschop.

RBC D1 speelde zijn wedstrijd op de velden van SVC in Standdaarbuiten tegen FC Dordrecht D1 en wist na de ferme nederlaag van vorige week de draad weer op te pakken. Het werd 1-0 voor het team van Gijs van de Bom.

RBC D2 tenslotte moest in Den Bosch het onderspit delven tegen de plaatselijke FC D2. Het werd 2-1 voor de thuisploeg. Jammer jongens volgende ronde nieuwe kansen.

Uitslagen:
RBC A1 - Quick A1, 2-1
RBC B1 - Excelsior B2, 1-1
RBC C1, Vrij
RBC C2 - FC Dordrecht C2, 1-2
RBC D1 - FC Dordrecht D1. 1-0
FC Den Bosch D2 - RBC D2, 2-1




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd