Interviews
Meest recente interviews

RBC A1 kan degradatie bijna niet meer ontlopen

Gepost door:Werner // 2010-04-11 00:00:00 // 2716 keer bekeken

RBC A1 heeft zich in een praktischuitzichtloze situatie gemanouvreerd, door de uitwedstrijd tegen mede degradatiekandidaat Excelsior Maassluis A1 met 3-1 te verliezen. Voor RBC A1 dreigt straks het spelen in de 3e(!) divisie, dit vanwege een nieuwe competitie opzet van de KNVB ingaande seizoen 2010/2011.

RBC wist dat het voor aanvang van deze cruciale wedstrijd 1 punt achterstand had op de tegenstander maar met een wedstrijd minder gespeeld, dus bij een overwinning zou het team van Frans Vermeulen en de toegevoegde assistent Henk Vos zeer goede zaken doen. RBC begon goed aan de wedstrijd maar keek bij de rust wel tegen een 1-0 achterstand aan toen knullig balverlies keihard door de gastheren werd afgestraft. Het duurde daarna tot de 75e minuut vooraleer RBC iets terug kon doen door een goal van Pepijn Veerman en iedereen dacht dat de geplaagde club uit Roosendaal door zou gaan drukken maar amper 1 minuut later keek het weer tegen een achterstand aan. Ook nu ging er weer een flinke fout aan vooraf, iets wat veel te vaak het geval is geweest dit seizoen. Kort voor tijd gooide Excelsior Maassluis de wedstrijd definitief in het slot toen een counter koelbloedig werd afgerond, uitslag 3-1.

Voor RBC breken nu nog 3 zware wedstrijden aan, wedstrijden die het in feite alle 3 moet gaan winnen maar ook dan is het afhankelijk van wat de naaste belagers doen. Natuurlijk is in voetbal alles mogelijk maar gezien het verloop van dit seizoen moeten we vrezen voor het ergste en dat RBC A1 na 3 seizoenen 1e divisie deze nu vaarwel moet gaan zeggen. Alleen 'n wonder kan dit team nog helpen, maar bestaan er wel wonderen... ?

RBC B1 heeft zich weer verzekerd van nog 'n jaar 1e divisie voetbal en dat is waar dit team gewoon in thuishoort. Ook dit team speelde bij Excelsior Maassluis de nummer voorlaatst en wist de wedstrijd met 0-3 te winnen waardoor het onbereikbaar is geworden voor de onderste 2 teams. Na wat aanpassingsproblemen begin deze competitie heeft dit elftal juist op tijd de goede balans gevonden waardoor het steeds beter ging presteren met deze verdiende handhaving als beloning. Knap gedaan jongens.

RBC C1 had 'n hele kluif aan degradatiekandidaat Roda JC C1. De Limburgers waren deze middag alleen gebaat bij een overwinning elk ander resultaat zou degradatie tot gevolg hebben, en zij begonnen goed aan de wedstrijd. Halverwege de 1e helft kwam het op voorsprong tegen 'n elftal wat flink zoekende was op het veld. Toch zou de voorsprong van de gasten niet van lange duur zijn. Een gemakkelijk gegeven strafschop van scheidsrechter Gilis aan RBC werd feilloos ingeschoten. Even later kwamen de Roosendalers zelfs op voorsprong door een droge knal van Randy Elst wat tevens de ruststand werd. In het 2e bedrijf gooide Roda alles op alles om naderend onheil te voorkomen maar kreeg de thuisploeg de beste kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Omdat dat niet gebeurde bleef het spannend tot het eind maar uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met 'n 2-1 overwinning voor de jongens van Marco Jalink. Voor Roda JC was degradatie 'n feit.

RBC C2 ontving RVO FC Groningen C2. De Groningers die na 'n lange reis via Vierhoeven in Roosendaal pas om kwart voor 12 aankwamen in Bergen op Zoom namen brutaal de leiding in deze leuke wedstrijd. Doch de mooiste goal van de middag zou op naam komen van Jeroen Beerendonk. Hij luidde deze zelf in met een goed lopende aanval over diverse schijven en rondde het daarna meer dan bekwaam af met een schitterend doelpunt in de linkerkruising. Na de rust zouden de gasten wederom op voorsprong komen maar Hakan Patan voorkwam met de gelijkmaker dat de punten mee terug naar het noorden genomen zouden worden.

RBC D1 verloor van het sterke VVV Venlo D1, na 'n 0-2 achterstand bij de rust werd het uiteindelijk 2-3 voor de gasten uit Limburg.

RBC D1 wat vorige week nog knap Desk D1 in Kaatsheuvel opzij zette middels een klinkende 0-6 overwinning had tegen FC Den Bosch D2 weinig in te brengen in de wedstrijd. Op alle fronten waren de Oost Brabanders sterker dan de Roosendalers wat uiteindelijk resulteerde in een 0-4 overwinning. Door de winst promoveert FC Den Bosch D2 naar de 1e divisie.