Voorbeschouwing Telstar-RBC

Gepost door:Remy // 2010-09-22 00:00:00 // 2962 keer bekeken

Het voordeel van de vroege bekeruitschakeling is dat RBC zich volledig op de competitie kan richten. Vrijdag moeten de Roosendalers de draad weer oppakken in Velsen. In de Jupiler League heeft de ploeg van Eric Hellemons en Peter van Vossen namelijk een acceptabele start gemaakt. Hoewel het puntenaantal van zeven uit zes duels geen reden is voor veel enthousiasme, is het spel dat wel. Het trainersduo, dat vrijdag waarschijnlijk voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank zit, heeft duidelijk voetbal in het elftal gekregen. Daarnaast scoort dit RBC goed op belangrijke punten als strijdlust en spelvreugde. De uitglijder tegen Spakenburg, n van de kanshebbers om volgend seizoen ook in de eerste divisie te acteren, doet daar niets aan af.

De tegenstander van vrijdag, Telstar, wist vorig seizoen op het nippertje degradatie te voorkomen. Op doelsaldo hield de club FC Oss onder zich, waardoor de Ossenaren dit seizoen in de Topklasse uitkomen. Afgelopen zomer zag Telstar onder meer topscorer Glynor Plet naar Heracles Almelo vertrekken. In het nog prille seizoen lijkt de ploeg van trainer Jan Poortvliet (door AZ overgenomen van FC Eindhoven en bij Telstar gestald) wat moeite te hebben met scoren. Er werden pas zes goals gemaakt. Opvallend daarbij is dat zes verschillende spelers daarvoor verantwoordelijk zijn, waaruit duidelijk wordt dat er nog geen opvolger van Plet is opgestaan. RBC kampt overigens met een vergelijkbaar probleem na de transfer van Sjoerd Ars. Ook de zeven doelpunten van RBC staan op naam van zeven verschillende spelers.

Telstar verzamelde vijf punten tot dusver, middels gelijke spelen tegen BV Veendam en FC Volendam en een 3-0 overwinning op FC Den Bosch. Tegen RKC, FC Dordrecht en FC Zwolle trok de equipe van Poortvliet aan het kortste eind. Afgelopen dinsdag wist Telstar wl de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In het eigen TATA Steel Stadion werd Fortuna Sittard met 3-1 aan de kant gezet.

RBC moet het in Velsen stellen zonder Niek Ripson. De verdedigende middenvelder viel tegen Go Ahead Eagles uit met een hamstringblessure en is nog niet hersteld. Cees Toet is vermoedelijk wel weer inzetbaar en Cuco Martina keert terug van een schorsing.

Telstar-RBC Roosendaal
Datum: 24 september 2010
Tijd: 20:00 uur
Plaats: TATA Steel Stadion
Scheidsrechter: De Goeij
Assistent-scheidsrechters: Lapar en Schuitemaker
Vierde official: Oostrom




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd