Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Roosendaalse raad is RBC niet gunstig gezind

Gepost door:Remy // 2011-05-28 00:00:00 // 2881 keer bekeken

Het voortbestaan van RBC hangt af van de beslissing die de Roosendaalse gemeenteraad komende week neemt. Op voorhand ziet het er niet best uit.

Komende maandag is er op verzoek van de PvdA en de VLP een interpellatiedebat over RBC. CDA en VLP hopen zo alle feiten op een rij te krijgen. Ad Mol zegt namens het CDA vooral duidelijkheid te willenkrijgen over de schade voor de gemeente, zowel voorde gemeentekas als de maatschappelijke impact,als RBC failliet zou gaan. 'Een zakelijke benadering dus', zegt Mol in BN/DeStem. John Hertogh (VLP) en Jeroen van den Beemt (VVD)zijn het daarmee eens.'Dit is onthutsend nieuws. Eerst alle informatie op een rij', aldus Van den Beemt, die enkele weken geleden niet bereid was tot een raadsdebat over steunaan RBC.

Ondanks het interpellatieverzoek is Bernadette Zijp van de PvdA heel beslist. 'Qua geld kunnen we het ons niet permitteren. We krijgen dinsdag het bezuinigingspakket op tafel, dan is verhoging van de garantstelling echt niet op te brengen. Hoe belangrijk RBC ook is, niet alleen als voetbalclub, maar ook door de ligging van het stadion in het Spoorhavengebied.'

Martin van Osch (GroenLinks). 'Wij zijn niet bereid nog maar n cent extra te spenderen. Het is een gebed zonder end. RBC heeft genoeg kansen gehad, maar ze heeft categorisch verzaakt. Het is einde oefening.' Ton Schijvenaars begrijpt niet dat RBC een open brief in de krant plaatst. 'Willen ze de publieke opinie manipuleren om de politiek te gijzelen? Zolang ik in de raad zit, heeft RBC gezegd dat het wel goed komt. Ik ben zes jaar voor de gek gehouden.'

Ronald Niehot (Roosendaalse Lijst): 'Voor ons verandert dit niets. Die garantstelling komt er niet, onder geen enkele voorwaarde. Nu hebben we slechts drie ton aan sponsortoezeggingen. Een paar weken geleden was dat nog zes ton. Wat moet je nog geloven?' 'Je moet ergens een lijn trekken. Wij kiezen voor de breedtesport', aldus SP-leider Corn van Poppel.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd