Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Glenn van Meer: "Ik zal er alles aan doen om een basisplek te veroveren"

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-18 00:00:00 // 2867 keer bekeken

Dit seizoen kwamen er zes nieuwelingen naar RBC toe. Die van Glenn van Meer was het opmerkelijkst. De Belgische linksback kwam over van de beloften van Verbroedering Geel.

De verdediger is dagelijks met voetbal bezig. In juni hoopt hij af te studeren als sportbegeleider/voetbal aan een voetbalschool die onderdeel is van de Belgische voetbalbond. In combinatie met andere vakken krijgt hij elke dag theorielessen die zijn gerelateerd aan voetbal. Tijdens zijn jeugdopleiding heeft hij samengespeeld met jongens die nu actief zijn voor onder andere Racing Genk en PSV, zo valt te lezen in het programmaboekje voorafgaand aan de wedstrijd RBC Barca.

Van Meer kwam in de jeugd uit voor de Belgische profclubs KV Mechelen en FC Antwerp, de stad waar hij geboren is. Mijn hoogtepunt in het Belgische voetbal is een wedstrijd met het team KV Mechelen (onder de 16 jaar) geweest tegen RSC Anderlecht. Die dag moest ik Lukaku afstoppen. Een hele klus. Maar in die wedstrijd zag ik ook nog kans het winnende doelpunt te maken. Dat gaf me natuurlijk helemaal een enorm voldaan gevoel, zo vertelt Van Meer.

De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor het beloftenelftal van Verbroedering Geel. Toen die club lucht kreeg van de overgang naar RBC hoefde hij niet meer op het trainingsveld te komen. Hierdoor kon Van Meer een aantal wedstrijden gaan kijken bij zijn nieuwe club RBC. Met alle ervaringen op zak ging de 19-jarige speler vol vertrouwen het nieuwe seizoen bij RBC in. Met Eric Lankers en trainer Erwin van der Woerdt heb ik eerst enkele diepgaande gesprekken gehad. Van nature ben ik een nogal stille jongen, maar door de goede sfeer in de groep voelde ik me al heel snel thuis bij deze club.

De voorbereiding opende RBC uiterst zwak. Ook Van Meer deelde mee in de malaise. Na een zwak optreden tegen SSV65 kwam hij tegen RSV in de beker opnieuw niet goed uit de verf. Daarna werd Van Meer eigenlijk alleen als linksbuiten gebruikt. Pas in de wedstrijd tegen SV Advendo mocht hij weer op de linksbackpositie spelen, gevolgd door de wedstrijd tegen Viola, waarna hij weer op de linksbuitenpositie werd geposteerd. Daarna verdween hij weer naar de bank.Afgelopen zondag tegen Barca mocht hij weer starten, maar werd als enige weer gewisseld. Het is niet negatief bedoeld, maar nadat ik in Belgi altijd op het hoogste niveau heb gespeeld, had ik verwacht dat het me bij RBC ook zou lukken. Het is frustrerend dat de realiteit anders is, maar met mijn professionele instelling zal ik er alles aan doen om die vast plek te veroveren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd