Braber: "We zijn klaar voor de tweede seizoenshelft"

Gepost door:Dennis // 2022-01-29 09:00:52 // 854 keer bekeken

RBC speelt morgenmiddag de eerste en tevens laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De Roosendalers komen dan in actie tegen het Rotterdamse COAL. zij komen momenteel uit in de zondag 2de klasse D in West II en bezetten de vijfde stek met een wedstrijd minder gespeeld.

COAL speelt tegen RBC haar tweede oefenduel. Eerder deze week speelde zij een oefenduel tegen derdeklasser Kethel Spaland. Er werd met 5-0 verloren. Bij De Rotterdammers speelt overigens een ex-RBC'er. Anes Beslija maakte zijn debuut in de dramatisch verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard op 15 april 2011. De dan 19-jarige Benslija mocht meteen in de basis starten, onder andere vanwege de vele blessures aan de kant van RBC. Die avond werd er met 2-0 verloren van mede-degradatiekandidaat Fortuna Sittard. Ook pakte doelman Arjan Christianen in de slotfase een rode kaart, waardoor RBC voor de derde wedstrijd achtereen met ondertal het duel eindigde. Aan de zijde van Fortuna speelde ook Fernando Ricksen toentertijd mee. Hij zou enkele jaren later overlijden aan de ziekte ALS.

Tegen COAL kwam RBC al eens eerder in actie. Twee jaar geleden werd onder leiding van hoofdtrainer Koos Waslander met 1-3 gewonnen. De afgelopen paar weken was RBC vooral bezig om de trainingsarbeid in groepsvorm weer op te pakken. "We kunnen zondag weer een fris en gretig RBC verwachten. Het plezier straalt er vanaf op de trainingen. De groep is fit en klaar voor de tweede seizoenshelft," zo laat trainer Braber weten. 

De Roosendaalse ploeg heeft weinig tijd om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft, en speelt daarom maar één oefenduel. "We spelen alleen tegen COAL. We hebben de afgelopen periode ook veel 11 tegen 11 op de training gespeeld, dus we hebben in die trainingen genoeg tactische accenten kunnen leggen. Ik verwacht dat de wedstrijd tegen COAL voldoende is om ons optimaal voor te bereiden op de competitie."

Morgen zijn er drie spelers afwezig, aangezien zij in quarantaine zitten. Vanwege de AVG kunnen de namen niet genoemd worden. Het duel begint om 14:30 uur in het Atik Stadion. 




Reacties

Willempie

2022-01-30 15:33:03

De KNVB heeft het programma opnieuw gemaakt. Eerst willen ze alles ' rechttrekken' in de competitie, voordat ze verder gaan met 'hele' rondes..

Dit betekent dat RBC op zondag 13-02 haar eerste officiele wedstrijd speelt, uit tegen FC Tilburg

Zondag 6 Februari

Beek Voorruit - RKSVV Roosendaal

Madese Boys - VV Rijen

VOAB - SC Kruisland

WSC - FC Tilburg

 

Zondag 13 Februari

TSC - WSC

FC Tilburg - RBC

Cluzona - SC Kruisland