Trainerswissel bij RBC

Gepost door:Dennis // 2022-02-11 16:03:56 // 3003 keer bekeken

Na overleg met Robert Braber is besloten zijn activiteiten bij RBC per 10 februari te beëindigen, zo meldt RBCvoetbal.ni. Met ingang van 15 februari wordt Ruud Pennings aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Zondag tegen FC Tilburg zullen de honneurs nog worden waargenomen door assistent trainer Erik van Benthem. Binnen de Voetbal Academie zullen de taken van Braber worden waargenomen door Luke Ogbolu en Denise Versteeg.

De nieuwe trainer Ruud Pennings was zelf keeper en speelde voor RKVV Tongelre, De Noormannen, Oostkapelle, VCV Zeeland en Vlissingen voordat hij tijdens het seizoen 1992-1993 tussentijds werd aangetrokken door RBC vanwege blessures bij Christol van Campenhout, Jeroen van Empel en Harold Wapenaar. Daarna speelde hij nog voor Veere en sloot zijn voetbalcarriere af in 2001 bij Vlissingen. Daar begon hij als trainer en bracht de club van de Vierde naar de Eerste Klasse. Vervolgens was hij twee perioden actief bij Hoek in de toenmalige Topklasse en Hoofdklasse, Zeelandia Middelburg in de Derde Klasse en nog eens twee perioden bij Vlissingen in de Hoofdklasse. Van 2017 t/m 2019 was Pennings trainer van Halsteren in de Hoofdklasse. Het seizoen daarna werd hij trainer van GOES in de Derde Divisie, maar vertrok daar tussentijds. Momenteel is de 60-jarige Pennings bestuurslid voetbaltechnische zaken bij Vlissingen.




Reacties

Voetbaldier

2022-02-11 16:33:01

Het zou RBC sieren om met een degelijke verklaring te komen voor het plotseling de laan uitsturen van Braber. Dat er nu al een opvolger bekend is betekent dat het bestuur hier al lang mee bezig is geweest en dat noem ik vieze en smerige spelletjes. 

Zo goed als geen enkele trainer is bij RBC door de voordeur vertrokken en dat zegt genoeg over het (wan)beleid dat al jaren wordt gevoerd. Ik word hier gewoon misselijk van en hoop oprecht dat RBC NIET promoveert. Bij een club als RBC, waar de duurbetaalde spelers en het incapabele bestuur kennelijk de dienst uitmaken, moet je niet eens trainer WILLEN zijn.

Dat Braber Didi meteen aanvoerder maakte vond ook ik een keuze die je niet kunt maken, maar als dat 1 van de oorzaken is dan is dat ronduit belachelijk te noemen. Dan moet meneer Bierkens niet huilen maar gewoon keihard zijn best blijven doen en de keuze van de trainer respecteren.

Wat zet de club zichzelf weer voor schut, iets waar men in Roosendaal al jaren goed in is. Gek he dat je door iedereen keihard uitgelachen wordt. Schaam je kapot, breek dat stadion af en zet er appartementen neer: het beste voor iedereen!

Willempie

2022-02-11 16:33:04

Na overleg? Schei uit, wat een onzin!

Wat is de werkelijke reden? Is men (bestuurd, aandeelhouders, key sponsors) van mening dat hij te weinig uit dit elftal haalt? Is de nood om dit seizoen te promoveren zo hoog?

Om Didi gelijk aanvoerder te maken is belachelijk. Niets tegen de de mens en voetballer Didi. Alleen maar lof en een voorbeeld, maar als je je aanvoerder kiest aan het begin van het seizoen en die presteert en laat zich gelden, dan hou je die het gehele seizoen vast en maakt je niet een 'tussentijdse aankoop' aanvoerder.

En Ruud Pennings..... Het is een softy. En ja dat zijn de geluiden die eenduidig vanuit Halsteren, Vlissingen en Goes komen. Het is niet de juiste trainer voor dit RBC.

Man, man, man. Zoals Floyd al zei " Hollywood aan de Vliet' 

We zijn gewoon weer het lachertje van de regio. 

Dennis

2022-02-11 16:44:35

Dit is de enige en juiste beslissing die RBC kon nemen. Het is niet anders. 

Hier boven worden vanuit aannames conclusies getrokken, zou daar nog voorzichtig mee zijn. 

 

Adje

2022-02-11 16:47:55

En weer gaat het fout in de winter. Dit is nou al sinds de doorstart in 2011 het geval. Trainers die afgeserveerd worden als ware het tennisballen, spelers die RBC inmiddels zien als overstapstation, zoveel zijn er al gekomen en gegaan in de laatste 10 jaar. Ik ben er wel klaar mee nu, HET IS NIKS EN HET ZAL NOOIT IETS WORDEN, zal nu toch wel inmddels bij iedere supporter doorgedrongen zijn neem ik aan.

Ik vraag me af wat ze bij RBC verstaan met in overleg : in BNdeStem stond toch duidelijk dat Braber overvallen is met de mededeling dat hij plaats moest maken, hoezo overleg. 

Welke trainer wil hier in de toekomst nog zijn vingers aan gaan branden, welke speler laat zich straks nog verleiden met mooie praatjes van ambities etc etc, allemaal loze kreten blijkt weer eens, geweldig goed bezig RBC je zet jezelf duidelijk op de kaart, maar wel op de verkeerde manier.

Ik wens ze met het onderzoek van de KNVB nog op zak en een 4e aangifte van TSC alle sukses voor de toekomst, mocht er die nog zijn, anders is uitbreiding van stadsoevers misschien 'n goeie optie. Wat 'n aanfluiting weer zeg 

Willempie

2022-02-11 16:59:54

Adje...... mooi omschreven. Ik was er niet opgekomen.

" Trainers die afgeserveerd worden als ware het tennisballen"

"spelers die RBC inmiddels zien als overstapstation"

 

Ik ben er klaar mee.

Vindt het sneu voor al die hardwerkende vrijwilligers die de laatste 11 jaar hun ziel en zaligheid in de doorstart hebben gestoken.

Hansje

2022-02-11 17:20:09

Dennis jij weet blijkbaar hoe het zit. Waarom deel je het niet?

feit is wel dat de regio en daarbuiten weer enorm aan het lachen is 

Willempie

2022-02-11 17:26:08

@ Hansje. Dennis zit wat dichter bij het vuur. Hij weet zeker meer. Uit zn goedheid zegt hij " dat dit de enige juiste keuze is" om wss aan te geven dat Braber niet zomaar aan de kant is geschoven, echter roept deze reactie vragen op.

Iedereen wil de feiten weten omdat het nu weer overkomt als.....

Dennis

2022-02-11 17:36:35

@Hansje, Willempie,

Denk dat De Stem het goed heeft opgeschreven waar het gezocht moet worden. Had graag gezien dat RBC ook wat meer informatie gaf, maar je hebt ook met een speler te maken. Blij dat ie gebleven is in ieder geval.

Spelersgroep is vrijwel volledige zondag. En groep is zondag gebrand om te knallen, heb daar zojuist Erik van Benthem over gesproken. Morgen voorbeschouwing met Karim Didi, ook die is positief ingesteld.over de 2de seizoenshelft. 

Ik wil vanuit hier ook de spelersgroep en Erik van Benthem succes wensen zondag, dat kunnen ze wel gebruiken.

Voetbaldier

2022-02-11 17:40:25

@ Dennis:

Dus als ik jouw woorden correct opvat was het voor het bestuur een kwestie van of Braber eruit of Bierkens zou stoppen? Daar komt het dan mijns inziens op neer.

Als dat het geval is geweest en als er onderling strubbelingen waren tussen Braber en Bierkens weet je wat je dan als club hoort te doen? Dan hoor je als club achter je trainer te gaan staan en te zeggen: 'Perry, dan ga je toch lekker ....'

EricK

2022-02-11 18:33:52

Mensen, laten we effe een beetje kalm blijven. Ik snap dat het statement van RBC meer vragen oproept dan antwoorden geeft en dat het iedereen hier aan het hart gaat, maar (en sorry als ik nu als een lul klink): niemand hier kent de feiten, dus zo links en rechts een toontje lager zou gepast zijn. Neem dat aub van me aan (of niet, uiteraard). 

Ik wil ook niet beweren dat ik alle feiten WEL ken, maar deze beslissing komt niet uit de lucht vallen. Zoals BN ook schreef: er is sprake van een verstoorde relatie tussen Robert en Perry. Over het waarom ga ik niet uitwijden en de club doet dat zeer terecht ook niet, en ik was ook niet overal bij, maar het is idd zoals BN zegt een geschil in de privesfeer. 

Dat geschil heeft uiteindelijk geleid tot een onwerkbare situatie, waarop Perry aanvankelijk besloot te vertrekken. Op dat moment zijn er dingen in beweging gekomen. Nu Robert afscheid neemt kan Perry mogelijk weer blijven. Het is allemaal niet fraai en wederom komt RBC in een negatief daglicht te staan, maar op basis van de feiten die ik ken: het bestuur heeft hier part noch deel aan.

Over de aard van hun geschil: dat is een priveding, en ik ga hier Robert niet voor de bus gooien, maar ik begrijp Perry zijn beweegredenen om te vertrekken heel goed. Ik had in zijn situatie exact hetzelfde gedaan, en ik hoop dat ik net zo beheerst had kunnen blijven als hij. Het is echt oneerlijk om Perry hier de Zwarte Piet toe te spelen. Dit verdient hij niet. 

Ik weet ook dat het bestuur zich heel goed heeft voor laten lichten door allerlei interne betrokkenen. Die snappen zelf ook wel dat dit wederom negatieve publiciteit oplevert, maar ze hebben in het belang van RBC gehandeld zonder wie dan ook te willen beschadigen. Dat er snel een vervanger is gevonden betekent niet dat ze al weken bezig waren met een vervanger. Er is snel gehandeld en geimproviseerd. Dat ze dan een hoop shit over zich heen krijgen is onvermijdelijk maar, zeg ik op basis van wat ik heb gehoord, niet terecht. 

Geloof uiteraard wat je wil geloven, maar dit is hoe ik erin zit. 

BTW Willempie: dank voor het luisteren naar Podcast de Luiten

Hup RBC  

 

 

 

Willempie

2022-02-11 18:41:48

@ EricK; jij kan voortaan beter de persberichten maken 

Heel erg slecht van de trainert om dan zo onprofessioneel hiermee om te gaan.

Macht misbruiken om iemand zo aan te pakken.

Podcast de Luiten kom er maar in, in 3,2,1 ....

Adje

2022-02-11 19:13:42

Mooi verhaal Eric, wat koop je ervoor.....niks. Wie zegt dat Perry volgend jaar ook nog voor RBC speelt ? We weten allemaal dat de meeste spelers na 1 jaar weer gevlogen zijn en dat 'n enkeling achterblijft.

Doel van RBC en daarom hebben ze Braber gehaald was om te investeren in de toekomst, ik mag toch aannemen dat ze van te voren hun werk goed gedaan hebben. Er is geen enkele amateurclub in West Brabant die in 11 jaar tijd zoveel trainers versleten hebben dan RBC, er zijn er maar 'n paar die hun tijd hier uitgedient hebben de rest is voortijdig buiten gebonjourd, dat geeft toch ook te denken.

We zijn nou 11 jaar bezig en ieder jaar opnieuw is het gedonder, wordt het eens geen tijd dat ze bij RBC eens de hand in eigen boezem gaan steken omdat ze meester zijn blijkbaar in steeds de verkeerde keuzes te maken. Spelers zijn bij RBC net zulke passanten als trainers, zo komen binnen gewaaid en vliegen daarna weer net zo snel weg, al doen spelers dat doorgaans uit eigen wil en ligt het bij trainers iets anders.

Ik weet niet waar je dan je prioriteit legt.

Ad P

2022-02-11 19:50:24

Dank je Eric. Wijze woorden.

Ik begrijp de sentimenten van menigeen hier. Het is ook veel en we maken wat mee met zijn allen.

Maar ik hou van RBC en van al mijn vrienden daar, al decennialang. Niet van een bestuur of speler of trainer of welke andere passant dan ook. Mijn passie voor mijn club zal ik dan ook nooit verbinden aan een trainer of aan het wel of niet functioneren van een bestuur. 
 

We zitten op de eerste rij bij een club die een groeispurt doormaakt. En de kansen die dat biedt daar zijn we blij mee. Maar wie verwacht dat die ontwikkeling lineair verloopt komt bedrogen uit.

Zelfs àls we niet versnellen maar in dit tempo doorgaan, spelen we over 10 jaar in de derde of tweede divisie. En toch is onze opmars reden voor hoon. Gevoed door regelmatige ophef; groeistuipen die onvermijdelijk zijn. Laat die anderen lekker. Laten we genieten van onze club in beweging, en van de ophef. Ik ben twee jaar geleden nog niet vergeten, en ben blij dat er een club is om me druk over te maken.

Bij sommige clubs zouden ze zeggen: Wij gaan niet opzij.

Wij zeggen: Supporters zijn wij heel ons leven.

Mr.RBC

2022-02-11 20:29:27

En laten we vooral de eigen privé omstandigheden van de trainer vergeten waarop de wederzijdse overeenstemming tot stand is gekomen 

EricK

2022-02-11 20:39:25

Adje, ik zeg ook niet dat het allemaal fraai is. Ik probeer alleen wat context te geven omdat de reacties hier geen recht doen aan de realiteit.

Ad P, dank voor je relativerende woorden. 

Ger

2022-02-11 21:06:17

Moeten we het ook hier weer zoeken in de sfeer van The Voice en Marc Overmars?

Als dat niet zo is wees dan eens eerlijk over deze zaak!!

EricK

2022-02-11 21:14:52

@Ger: nee, dat is niet zo

RBCdeLuiten

2022-02-12 00:12:07

Spijtig dat deze stap gezet moest worden  maar als club geen andere optie. De rest van het seizoen (en ook de voorbereidingen op komend seizoen) ook mede in ogenschouw nemend, konden de betrokkenen gewoonweg niet anders. Betreurenswaardig met enkel verliezers, maar vanuit RBC de enige optie.

Adje

2022-02-12 11:08:41

Met alle respect, ik vind het nog steeds 'n eenzijdig verhaal, ook in bndestem vandaag. Dus of dit de juiste optie was voor RBC zal nog moeten blijken, waar er doorgaans 2 vechten hebben er 2 schuld of het moet wegens ongewenst gedrag zijn, maar dat is volgens Erik niet aan de orde.

Feit blijft dat de waarheid in het midden blijft, dat bndestem het weer duidelijk meldt, dat het weer om de randverschijnselen gaat en dat West Brabant weer in een deuk ligt om RBC, iets waarvan ik hoopte dat dat minder zou worden, maar dat blijft helaas 'n illusie.