Pennings: "Als je ambities uitspreekt, lig je onder een vergrootglas"

Gepost door:Dennis // 2022-02-18 19:56:59 // 1878 keer bekeken

Komende zondag komt het eerste elftal van RBC in actie tegen JEKA. De ploeg uit Bavel bezet momenteel de negende plaats met hetzelfde puntenaantal. De Roosendaalse ploeg begint aan haar eerste competitiewedstrijd in het Atik Stadion na de winterstop. Afgelopen week won RBC met 0-3 op bezoek bij nummer laatst FC Tilburg. JEKA kwam in competitieverband nog niet in actie na de jaarwisseling.

Deze week begon tevens Ruud Pennings als hoofdtrainer bij RBC. De Zeeuwse coach streek neer in Roosendaal nadat RBC had besloten per direct te stoppen met Robert Braber. Hoe is de eerste week bevallen in het Atik Stadion? “Het is goed bevallen. Het is een enthousiaste groep spelers; een goede mix van jonge talenten en routine. Er zit een goede drive in en ze zijn gretig.” Is er gesproken met spelers, zeker na afgelopen week? “Ik heb een korte kennismaking gehouden. Uiteindelijk gaan we ook nog persoonlijke gesprekken voeren. Zeker in deze tijd met het oog op volgend seizoen. Dat is een traject waar ik automatisch ingerold ben. We moeten natuurlijk weten hoe de selectie eruit gaat zien komend jaar en waar we naartoe willen. Dit ben ik gewend bij de clubs waar ik in het verleden heb gewerkt.”

Het is niet de eerste keer dat Pennings bij RBC in dienst is. In 1992 kwam hij namelijk uit voor RBC als keeper. “Het voelt wel een beetje als thuiskomen. Een aantal patronen zijn aan RBC verbonden. Kees Vermunt bijvoorbeeld, daar heb ik nog onder getraind. Piet Koster is een rode draad in mijn trainerscarrière. Die keek altijd mee over mijn schouder en adviseerde mij gevraagd of ongevraagd. Op zijn uitnodiging ben ik destijds ook naar RBC gekomen. Het betaald voetbal was net klaar bij VC Vlissingen. Ik heb toen even een pauze ingelast om te kijken bij welke amateurclub ik graag aan de slag wilde gaan. Ik heb het toen even allemaal laten bezinken en toen ben ik gebeld of ik naar RBC wilde komen. Het heeft gelijkenissen met de manier hoe ik nu bij RBC terecht ben gekomen. Ook nu was ik even van het veld afwezig.”

Na de winterstop dient RBC de achtervolging in te zetten. Het heeft vier punten achterstand op VOAB en mogelijk zit er nog een puntenstraf aan te komen vanwege het incident tegen TSC (1-2 verlies). Wat kunnen we van het eerste elftal verwachten? “De eerste volgende wedstrijd moeten we als een finale zien en dus winnen. En dit elke week herhalen. Het seizoen is uiteraard nog lang. Maar als je het zo benadert, om elke wedstrijd te winnen, dan sta je op het eind er goed voor. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar. Als nummer een promoveer je uiteraard, en ik ga er vanuit dat als je bij de eerste drie eindigt sowieso nacompetitie speelt. De doelstelling is duidelijk: RBC wil omhoog, naar een hoger niveau. Dat is voor dit jaar nog niet voorbij, zoals gezegd: het seizoen is nog lang. Ik zie voldoende mogelijkheden om die stap dit jaar nog te zetten.”

Pennings trainde gerenommeerde clubs in Zeeland. Hij bracht VC Vlissingen van de vijfde klasse naar de hoofdklasse, stond aan het roer bij Hoek in de Topklasse en ook bij Goes (Derde Divisie) en bij de West-Brabantse Hoofdklasser Halsteren. Bij al die clubs stond presteren voorop. Is het niveau te vergelijken met een van die vier? “Je kan die vergelijking niet echt maken. We zijn een tweedeklasser, die andere clubs hadden een hoger niveau. Je kan wel het tijdpad van Vlissingen bekijken, van de vijfde klasse naar de Hoofdklasse. Ik ben een aantal keer met Vlissingen gepromoveerd, ook een keer gedegradeerd. Het is een proces, je moet de grote lijnen in de gaten houden. Als je puur naar de selectie van RBC kijkt en dit afzet tegen zondag tweede klasse niveau dan hebben wij een prima selectie.”

Bij RBC is het altijd rumoerig. Baart Pennings dit zorgen? “Ik lig daar niet wakker van. Ik heb al veel meegemaakt en dit hoort bij een club die hogerop wil. Zeker als je je doelstelling en ambitie uitspreekt, dan lig je onder een vergrootglas. Niet alleen door de media, maar ook omliggende clubs kijken naar je. Daar is niets mis mee, dat hoort er nu eenmaal bij. Je moet je als club pas echt zorgen gaan maken als er niet meer over je gesproken wordt, dan doe je iets niet goed. Je dient als club ook in de publiciteit te blijven, daar is niets mis mee.”

Aankomende zondag komt JEKA op bezoek in het Atik Stadion. Het is voor Pennings de eerste wedstrijd als hoofdcoach. Wat kunnen we eigenlijk verwachten? “Veel tegenstanders passen zich aan tegen RBC en zijn erg verdedigend ingesteld. Wij moeten daar een goed antwoord op vinden. We hebben een prima trainingsweek achter de rug. De accenten zijn gelegd en de groep is er klaar voor.” Perry Bierkens begon als aanvoerder, dat is nu Karim Didi. Blijft dit zo of kiest u toch voor een ander? “We laten het zoals het nu is. Karim Didi blijft aanvoerder. De rust en stabiliteit is teruggekeerd, daar gaan we aan vasthouden. Met alle betrokkenen is gesproken of het een issue is dat Karim aanvoerder blijft. Dat is niet zo, iedereen heeft daar vrede mee.” Zijn er nog spelers die niet inzetbaar zijn zondag? Riyad Khidar is nog steeds geblesseerd. Die heeft nog last van zijn enkel. Die blessure liep hij twee weken geleden op. Maar die is ook een tijdje afwezig geweest doordat hij stage liep in Parijs.” Brian Kruf, is die inzetbaar, die viel afgelopen zondag uit met een enkelblessure?  “Zoals ik begrepen heb is hij daar aan behandeld. Hij heeft deze week ook twee keer voluit meegetraind.”

Het is eind februari, dat betekent dat er ook al met een schuin oog naar volgend jaar wordt gekeken. Pennings heeft een groot netwerk in Zeeland, kunnen we komend jaar Zeeuwse spelers verwachten?” “Er zijn verschillende gesprekken gevoerd met mensen binnen de club. De doelstelling is dat we hogerop willen, maar wel met stapjes. In eerste instantie trekken we een cirkel rondom Roosendaal, spelers die binding met de club hebben en graag voor RBC willen voetballen. Hoe hoger je speelt, ik weet dat uit mijn tijd bij de Zeeuwse clubs, wordt dat cirkeltje steeds groter. Als we al spelers uit Zeeland halen dan wonen ze dicht tegen de Brabantse grens aan.” Zeeland is wel altijd zeer positief richting en over RBC “Absoluut. De eerste profwedstrijd van VC Vlissingen was natuurlijk tegen RBC. De band is altijd goed gebleven. Ronald van Oeveren komt er onder andere vandaan. Ik heb zelf natuurlijk voor RBC gespeeld. Piet Koster heeft als Zeeuw een RBC verleden en Kees Vermunt is als RBC-man trainer geweest bij Vlissingen. Er was en is nog altijd een goede verstandhouding tussen RBC en Zeeland.”

Het duel tussen RBC en JEKA begint om 14:30 uur in het Atik Stadion.




Reacties

Voetbaldier

2022-02-19 18:42:35

Correctie Ruud: Bij Halsteren was je geen trainer. Daar was je stroman vanwege je diploma. Peter Pijpers leidde daar alle trainingen, maakte de opstelling, deed de wedstrijdbesprekingen en de coaching.

Bij Goes al heel snel de laan uitgestuurd.

Voetnoot: het zou RBC sieren om eerst alles fatsoenlijk en formeel af te handelen met Braber, iets wat nog steeds niet is gebeurd. Heb uit betrouwbare bron vernomen dat er aanstaande maandag een 'meeting'  is voor alle leden vanwege de onrust binnen de club. Geen idee of dit op waarheid berust. Het verhaal Braber gaat sowieso nog een staartje krijgen en het echte verhaal komt hoe dan ook op korte termijn naar buiten.

Ad P

2022-02-19 19:04:47

Ik denk niet dat Braber behoefte heeft aan het naar buiten komen van privé aangelegenheden. Het is niet in zijn belang en leden of fans hebben geen enkel recht op deze informatie.

Het bestuur is in dezen gemandateerd door de leden om dit soort zaken af te handelen.

Voetbaldier

2022-02-19 19:20:09

@ Ad P: De meeting waaraan ik refereerde heeft ook niks te maken met de afhandeling van het op non-actief zetten van Braber. Zoals ik schrijf gaat dat om de onrust binnen alle geledingen van de club.

Verder kan ik melden dat Braber maar al te graag wil dat het echte verhaal naar buiten komt. RBC kennende staat er echter op papier dat hij niks mag zeggen en geen uitlatingen mag doen omdat dat anders gevolgen zou hebben voor de financiële afwikkeling.

Een afwikkeling die overigens nog steeds op zich laat wachten en zeg nou zelf: dat hoor je eerst fatsoenlijk af te handelen voordat je iemand anders op zijn stoel neerzet.

Voorts kom jij weer met de kreet 'privé-aangelegenheden' maar er heeft veel meer gespeeld dan alleen dat. Hoe lang zal deze trainer er zitten? Ik voorspel bij deze: maximaal een half jaar ????

RBC wil altijd graag iemand met een RBC-verleden. Ik zou ze willen adviseren om in dat geval vol in te zetten op Peter Pijpers als hoofdtrainer. Een man met heel veel kennis van zaken en een zeer goede trainer. Pijpers is alleen geen meeloper en doet het zoals hij het wil dus ik vraag me af of hij dan al enige kans zou maken bij bestuur, stadioneigenaren (ja ook die bemoeien zich ermee) en investeerders. Los van het feit of Pijpers het in de toekomst eventueel zelf zou willen.

We gaan zien hoe Pennings het ervan af gaat brengen. Als je echt een goede trainer bent heb je niet alweer 2 jaar geen club, maar dat is mijn mening. 

Ad P

2022-02-19 19:35:09

Als hij zelf wil vertellen over zijn vertrek dan stel ik voor dat hij Dennis (RBC-fans) belt. Of de podcast.

We hebben meerdere onafhankelijke kanalen. Hij zal welkom zijn.

RBCdeLuiten

2022-02-19 20:04:44

Succes morgen Ruud!

Noud

2022-02-19 22:52:05

Dit slaat helemaal nergens op Voetbaldier. Het lijkt er meer op dat je in het kamp Didi, Anwar, Anass zit. Braber was echt geen toptrainer. Het teamsucces is inderdaad ver te zoeken en oke, de club drijft steeds verder af, maar om nu Ruud gelijk zo weg te zetten gaat me te ver.

Wat ik in het artikel wel raar vind is dat er aangekondigd wordt komend seizoen weer een deel van de selectie te vervangen? Weten we al wie er stopt en  wie er vanuit de jeugd doorstroomt?

Dennis

2022-02-20 07:42:43

Zondag was het een eenheid, er zijn geen kampen. Er staat nergens dat er een deel vervangen wordt. Er dient namelijk ook met de huidige groep gesproken te worden wie volgend seizoen nog wil uitkomen voor RBC. Daarnaast zijn we  ook vier spelers verloren dit seizoen, dat moeten we niet vergeten. 

Voor duidelijkheid Noud is niet Noud Bominaar en spreekt ook niet namens hem.

Noud

2022-02-20 09:15:30

Ik hoor anders, maar oke. Er hoeft toch niet met andere spelers  van buitenaf gesproken te worden? De 4 spelers die weg zijn worden nu ook opgevangen door Karim, Owen en Riyad. En dan hebben we het nog niet over enkele spelers vanuit de JO19 die op de deur kloppen. Wat een onzin om dan te roepen dat er met andere spelers gesproken wordt. Laten we nu eens intern scouten ipv steeds maar weer een nieuw team samenstellen. De jongens van de O23 en JO19 kennen ons spelsysteem en de club!

Voetbaldier

2022-02-20 10:50:08

@ Noud: Heb jij werkelijk echt nog de illusie dat er binnen RBC gekeken wordt naar het doorschuiven van jeugdspelers? Die halen liever een blik spelers van buitenaf die na 1 of 2 jaar weer weg zijn.

Los daarvan: voor wat jij voor ogen hebt is het nu te laat. Kijk op wat voor niveau de jeugd speelt en neem nou de O23. Die speelden laatst een potje tegen Unitas '30 O23 en kregen een geweldig pak slaag. Die gasten kunnen dat niveau echt niet aan. Het beleid van inpassen van eigen jongens daar had men jaren maar dan ook jaren geleden mee moeten beginnen.

Noud

2022-02-20 11:03:36

Volgens mij is er wel degelijk een beleid om jeudspelers door te laten stromen. Braber was niet voor niets aangesteld als hoofdtrainer en hoofd jeugdopleidingen. Als we onze jeugd geen kans geven krijg je hetzelfde als bij Halsteren. We kunnen beter een voorbeeld nemen aan Unitas'30, Baronie of RKSV Roosendaal

Voetbaldier

2022-02-20 11:17:00

@ Noud: WAS aangesteld ja ????

Misschien is dat beleid er wel maar dan is dat nooit uit de verf gekomen en ik vrees dat dat ook niet gaat gebeuren.

Het IS al hetzelfde als bij Halsteren en jij wil zeggen dat Baronie alles met eigen jeugd doet?

Adje

2022-02-20 11:19:55

Flinke discussie weer, we gaan het wel zien waar dit eindigd, ondertussen gaat de competitie door en is het belangrijk om aansluiting met de kop te houden, dus alles richten nu op JEKA vanmiddag en proberen om de 3 punten binnen te houden.

Ik vind wel dat degene die het zo nodig vind om zichzelf hier Noud te noemen, hiermee een andere naam aan te nemen. De echte Noud zou zelf nooit een reaktie op deze site plaatsen maar wordt door menigeen wel in verband gebracht misschien door deze naamgever, vind dat wel 'n beetje misplaatst eerlijk gezegd.

EricK

2022-02-20 13:03:03

Hup RBC 

Hans v.d. Ende

2022-02-20 19:06:01

Wanneer je op een bericht wil reageren dan zie ik daarboven staan "Let op uw ip wordt opgeslagen, er kan dus opgetreden worden tegen misbruik". Nu wil ik de reacties op dit bericht niet benoemen tot misbruik maar wel misselijkmakend. Of moet ik schrijven dat het mij, en ik denk vele RBC'ers, teleurstelt. Wanneer je niet het fatsoen hebt (of lef) om met je eigen naam een reactie te plaatsen dan ga je voorbij aan waar wij allemaal voor staan; RBC !.

 

Voetbaldier

2022-02-20 19:36:56

@ Hans v.d. Ende: Je kan niemand verplichten om hier iets onder zijn of haar eigen naam te plaatsen. Op een website als deze kan je discussie en reacties van verschillende aard verwachten.

Vooral jij zou toch moeten weten dat de club hier zelf toch wel een bijzonder groot aandeel in heeft door en jaar in jaar uit voor te zorgen dat er onrust is.

Pennings zegt: 'Het zou pas slecht zijn als er niet meer over je geschreven of gesproken wordt'. Was het maar waar dat dat een bepaalde periode eens niet zou gebeuren want dat zou betekenen dat er rust binnen de gelederen is. Elke keer als RBC in het nieuws komt is dat op een negatieve manier, en nee Hans, dat is geen toeval meer ...

Hans v.d. Ende

2022-02-20 19:48:09

Voetbaldier je verdient alleen mijn respect alleen wanneer je zo sportief bent om gewoon te schrijven onder je echte naam. 

Noud

2022-02-20 19:52:20

Beste Hans, mijn naam is Noud Jongmans voor als je het wilt weten en hierdoor blijer wordt. Wat een gezwets over wel of geen naam. Het gaat me meer om de inhoud. Blijkbaar interesseert dat niemand

Voetbaldier

2022-02-20 19:52:52

Hans, RBC gaat ook niet sportief om met z'n 'werkgevers' en ik zit niet per definitie te wachten op respect van jou.

Voetbaldier

2022-02-20 19:53:18

Ik bedoelde uiteraard werknemers, excuses.

Voetbaldier

2022-02-20 19:57:01

@ Noud, daarover ben ik het volkomen met je eens. Ik zou ook graag wat meer inhoudelijke reacties zien. Wat voegt een naam toe? Als een club in brand staat zou ik me daarover meer zorgen maken.

EricK

2022-02-20 20:02:43

Mensen, bekijk het nu positief aub, we zijn vandaag ongeslagen gebleven 

Ger

2022-02-20 20:09:41

Zoals bekend verkondig ik al jaren dat mensen het lef moeten hebben om berichten onder hun eigen naam te plaatsen.

Dus Hans, zoals in het verleden wel vaker, ben ik het ook nu volledig met je eens.

Maar het is waarschijnlijk de tand des tijds voor "ouwe knarren" zoals wij.

 

 

 

Noud

2022-02-20 20:11:24

Zo is dat Erik. Daar hebben we er nog wel een paar van nodig gezien Voab en TSC. Weet iemand wat de straf wordt trouwens?

RBCdeLuiten

2022-02-20 21:51:00

Hup RBC