Interviews
Meest recente interviews

RBC vanavond in actie tegen JEKA

Gepost door:Dennis // 2022-03-09 11:48:28 // 745 keer bekeken

RBC komt vanavond opnieuw uit tegen een club die in de onderste regionen bivakkeert. JEKA uit Bavel is dan de tegenstander. JEKA staat momenteel elfde, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings kan prima cijfers overleggen na de winterstop. Er werd drie maal gewonnen in evenzoveel duels. De ploeg uit Bavel wist zijn enige wedstrijd na de winterstop niet te winnen. WSC was op bezoek bij JEKA te sterk met 3-4.

Terugkijkend op afgelopen zondag was het erg moeizaam. Randy Elst was als enige trefzeker vanuit de tweede lijn in de eerste helft. In de tweede helft waren geen noemenswaardige kansen te noteren. Drie punten leverde het wel op. Misschien was dat wel het belangrijkste? "De wedstrijd tegen Madese Boys ging inderdaad moeizaam, maar de drie punten zijn altijd het uitgangspunt." In 180 minuten werd er slechts eenmaal gewisseld. Alleen Tayeb Lakbir kwam binnen de lijnen in twee duels onder Pennings. Zit er een idee achter? "Het wisselbeleid is gebaseerd op het behalen van de drie punten. Ik ben voorstander om iedereen zoveel mogelijk te laten spelen, maar soms bepaald het verloop van de wedstrijd anders," zo laat de hoofdcoach weten.

Vanavond is Gino Pieter nog steeds niet inzetbaar, hij is voor langere tijd uitgeschakeld. Anass el Gamali is nog een twijfelgeval vanwege privé-omstandigheden.

Gisteravond werd Tom de Bonte gepresenteerd als nieuwe aanvaller voor komend seizoen. Pennings is tevreden met de komst van de centrale aanvaller: "Hij is een centrumspits die bruikbaar is als aanspeelpunt en is erg doelgericht. Hij is gedreven, fit en past goed in deze groep."

Het duel tussen RBC en JEKA start vanavond om 20:00 uur op Sportpark De Wallen bij NSV (Nispen).