RBC reist zondag af richting Prinsenbeek

Gepost door:Dennis // 2022-03-11 16:21:44 // 926 keer bekeken

RBC gaat aanstaande zondag op bezoek bij Beek Vooruit. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings kan met groot vertrouwen afreizen richting Prinsenbeek, nadat het afgelopen woensdagavond in de blessuretijd loon na werken kreeg door de winst veilig te stellen (3-1). Ook de vorige drie wedstrijden na de winterstop werden gewonnen. Let op: het duel begint om 14:00 uur.

Gisteravond kwam koploper VOAB in actie tegen Beek Vooruit. Die laatste ploeg wist VOAB op een gelijkspel te houden. Door dit gelijke spel kwam RBC weer wat dichterbij VOAB. De achterstand bedraagt nu nog twee punten. De Roosendalers staan nu tweede en hebben uitzicht op de koppositie aanstaande zondag. Immers komen VOAB en TSC (huidige nummer drie) in actie tegen elkaar.

RBC dient dan uiteraard wel zelf te winnen van Beek Vooruit. De ploeg uit Prinsenbeek wordt gecoached door oud RBC'er Marcel van Helmond, die in 2000 promoveerde met RBC naar de Eredivisie. Bij Beek Vooruit dient de ploeg van Pennings vooral uit te kijken voor de broers Joost en Loek Schalk. Zij waren tot nu toe gezamenlijk goed voor zestien doelpunten. Beek Vooruit scoort zelf veel, maar krijgt ook ontzettend veel goals tegen. Daar liggen kansen voor de Roosendalers.

Afgelopen woensdag was het voor veel RBC-supporters billen knijpen toen na 90 minuten voetbal er nog altijd 1-1 op het scorebord stond. Het waren uiteindelijk Randy Elst en Giovanni Moerland die de drie punten in de blessuretijd veilig stelden. Had Pennings er nog vertrouwen in dat het goed zou komen? "Ja, je moet er altijd in blijven geloven, zolang je nog tijd hebt. We wisten dat JEKA vaak in het laatste deel van de wedstrijd nog doelpunten tegen kreeg. De laatste twintig minuten hebben we de druk verhoogd en dat tot de laatste minuut volgehouden met als beloning de drie punten!" VOAB verloor punten donderdagavond, is dat met gejuich ontvangen? "Wat andere uitslagen betreft, ik kijk daar eerlijk gezegd niet naar. Zelf moet je je wedstrijden blijven winnen, elke keer weer. Dat geldt ook voor de tegenstander, met alle respect, maar we kijken voor naar ons eigen team. Daar zitten nog voldoende verbeterpunten waar we aan moeten werken."

RBC en Beek Vooruit trappen om 14:00 uur af op Sportpark De Heikant.