Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Update: RBC krijgt vijf strafpunten, TSC een strafpunt

Gepost door:Dennis // 2022-03-14 14:08:32 // 3325 keer bekeken

De KNVB heeft uitspraak gedaan over de puntenstraf die RBC krijgt. De Roosendalers krijgen vijf punten in mindering. TSC krijgt één puntstraf, zo valt op Voetbal.nl te lezen.

RBC bezet momenteel de derde plek met 27 punten en de vier punten die men inliep op VOAB waren van korte duur. De oranje-witten dienen nu weer in de achtervolging te gaan en moeten nu vijf punten goed maken. Het is overigens nog niet bekend of de Roosendaalse club in beroep gaat.

Update van RBCvoetbal.ni:
De oranjehemden krijgen vijf punten in mindering omdat het mede schuldig zou zijn aan ernstig fysiek wangedrag door haar spelers. Daarnaast wordt RBC voorwaardelijk uit de competitie genomen met een proeftijd tot het eind van het seizoen. Verder krijgt de club nog een boete.

RBC overweegt of zij in beroep zal gaan tegen de opgelegde sanctie.
 




Reacties

IvoZ

2022-03-14 12:57:46

Nou ja, er is nu in ieder geval duidelijkheid. Het is jammer dat de vereniging en de supporters straf krijgen voor wangedrag van mensen die al weg zijn. Maar het is niet anders. Ik zou de puntenstraf accepteren en het achter je laten. Het is niet iets wat je iedere keer opgerakeld wil zien. Vanaf nu moeten RBC met een positieve instelling op en langs het veld laten zien hoe het ook kan. En promotie kan gewoon nog. VOAB en TSC laten ook nog wel punten liggen, en we komen ze nog een keer tegen. 

EricK

2022-03-14 13:52:14

Blij dat er eindelijk duidelijkheid is. Ben zeer benieuwd naar de motivering van de KNVB om tot deze straffen te komen. Die motivering zou denk ik ook leidend moeten zijn in de beslissing om in beroep te gaan of niet.

Vijf punten = vijf punten en dat doet pijn, maar ik had op zes gerekend op een of andere manier. Daarnaast durf ik met de rust etc die Ruud heeft gebracht wel te denken dat we ondanks deze straf tot het einde mee zullen blijven doen.

Voor de rest is dit alles natuurlijk een gitzwart verhaal :'(

Adje

2022-03-14 14:12:45

Het zijn niet alleen die 5 punten, maar RBC is ook nog voorwaardelijk uit de comp genomen. Dus dat houd in dat er bij het minste  en geringste wat er gebeurd dit seizoen het einde verhaal voor deze competitie is. Ik denk dat die sanctie veel zwaarder weegt dan die 5 punten. Clubs uit de 2e klasse krijgen dit ook mee dus ga je straks veel intimidatie voetbal krijgen en is het aan het elftal hoe daarmee om te gaan.

Kalsdonk

2022-03-14 15:12:31

Ik had op 3 a 4 punten gerekend. Vind 5 punten+de boete+de voorwaardelijke straf best zwaar eerlijk gezegd vooral na de maatregelen die RBC zelf al had genomen. Betrokken spelers levenslang schorsen was een betere straf geweest. 

Willempie

2022-03-14 16:45:36

De KNVB had de keuze voor schikking > 4pnt of eis > 5 pnt bij deze zaak. Het voorwaardelijk uit competitie nemen en de boete, dat zijn standaarden al is de lengte voor het voorwaardelijk uit competitie nemen kort, meestal is het namelijk een  proeftijd van 1 of 2 jaar en niet een paar maanden. Dat RBC de betreffende spelers buiten gezet heeft is meer dan terecht maar is niet zozeer van invloed op de uitspraak qua puntenstraf maar wel op de 'proeftijd' bij herhaling. Achter de schermen zal er wss wel gekeken zijn naar de incidenten toen tegen Groen Wit en Steenbergen. 

PL

2022-03-14 17:25:53

Als iemand binnen een gezin of familie iets crimineels doet ga je dan ook de hele familie straffen

PL

2022-03-14 17:28:11

Het is geen excuus maar misschien tegenstanders ook eens onder de loep nemen vanwege uitlokking

Noud

2022-03-14 18:55:16

@PL Doe ff normaal joh. We mogen blij zijn dat we er met deze straf vanaf komen. Laten we vooral heel nederig zijn in deze. Je gaat toch niet TSC hierin veroordelen!!??

Voetbaldier

2022-03-14 19:09:59

Ik sluit me volkomen aan bij Noud. Ik vind deze straf oprecht nog meevallen gezien hetgeen er voor schandaligs is gebeurd na afloop van de bewuste wedstrijd.

@EricK: jij vraagt om een motivatie. Ik geloof dat die niet nodig is in deze toch? De feiten lijken me meer dan duidelijk.

Wat ik achteraf nog steeds niet kan en wil begrijpen is dat niemand, maar dan ook echt niemand van de technische staf, begeleiding etc. op het bewuste moment naar die randdebielen, die gelukkig meteen op straat zijn gezet, is toegegaan en heeft gezegd: 'En nu als de sodemieter die kleedkamer in en wegwezen hier'. Dat stuk daarin is RBC toch deels ook echt zelf schuldig en het was niet de 1e keer dat er iets is gebeurd rondom een wedstrijd.

In beroep gaan heeft geen enkele zin, daarmee kan de straf alleen maar hoger uitvallen. Deze straf accepteren en blij zijn dat die straf naar mijn mening nog zeer mild is.

Adje

2022-03-14 19:18:05

Ik snap PL ook wel. Niet dat ik het hele gebeuren goed praat verre van dat zelf want het blijft 'n grote schande, maar de manier zoals TSC de overwinning vierde werkte misschien wel provocerend, maar goed daar moet je tegen bestand zijn vind ik.

Ik zou ook geen hoger beroep aangaan daar win je doorgaans niks mee. KNVB is daarin een starre organisatie. Straf accepteren en nu zeker 2e periode zien te pakken.

PL

2022-03-14 19:20:33

@Noud. Gedrag van sommige tegenstanders is altijd voorbeeldig jegens RBC en zijn spelers ?

Ik praat verder niets goed en ben zeker tegen geweld.

Rbcfan

2022-03-14 19:31:29

Dit alles had voorkomen worden als men niet zo nodig had willen spelen, nu ben je daardoor de pineut. Accepteren die straf en door

Willempie

2022-03-14 20:56:15

@RBCfan; dat is makkelijk om te zeggen: " dit alles had voorkomen kunnen worden als ze niet zonodig had willen spelen"  zo reactie kan je toch niet serieus nemen. Achteraf praten is zo makkelijk. 

Ouwegetrouwe

2022-03-14 21:18:51

@noud, wie deze noid ook mag zijn... 

Niemand praat het gedrag goed, maar PL slaat de spijker op zn kop. Jij hebt niet gehoord hoe er 90 minuten lang door een persoon te keer is gegaan in het veld. Zelfs supporters due de meest vreselijke xiektes van buiten de poort naar spelers van RBC riepen. Was je bij die bekerwedstrijd vorig jaar waarcarlos bejegend werd?  Hele wedstrijd zelfde verhaal, en wat doet de leidsman? Wegkijken en doveman spelen. Nogmaals ik praat het niet goed. Maar er is meer aan de hand geweest dan wat jij meegekregen hebt. Meer zeg ik er niet over. We weten allemaal de vaste adresjes waar dit voorvalt, maar kennelijk is rapporten schrijven en plannen van aanpak genoeg. Het ook daadwerkelijk uitvoeren is aan de autoriteit in het veld, zolang die wegkijken of overdadig iritant hun stempel op de wefstrijd proberen te drukken zijn de spelers de dupe. Nogmaals noudje, mocht je het gemist hebben, niemand praat het goed, niemand.

Noud

2022-03-14 22:09:12

@Ouwegetrouwe Noud Jongenelen is de naam. Maar dat had je al eerder kunnen lezen hoor., ik herhaal het graag voor je. Bij de bekerwedstrijd van vorig jaar was is niet, dus daar kan ik niet over meepraten. Wel tegen Steenbergen toen meneer Hamdoune het ons tot schande maakte. 

Persoonlijk vind ik het triest dat nu de scheidsrechters het ineens gedaan hebben. Het klinkt wel erg "buiten onze schuld om" wat je aangeeft Arthur, jammer. Had gehoopt dat jij op z'n minst dat onderscheid had kunnen maken. 

Ouwegetrouwe

2022-03-14 22:17:57

Noud, ik heb er 90 minuten juist bovenop gezeten, vandaar mijn reactie. En geloof me ik hou me in hier. Ik zou hier veel meer kunnen vertellen over die wedstrijd, vooral wat er op het veld gebeurde. Maar er lezen hier allerhande mensen mee. Maar geloof me er us heel veel aan vooraf gegaan. Zelfs een klap naar een van onze spelers ver voor het einde van de wedstrijd. Voor de neus van.... 

Voetbaldier

2022-03-14 22:24:59

@Arthur: Wat er IN het veld is gebeurd doet geheel niet ter zake. En JA er zal vast vanalles geroepen zijn, ook vanuit de toeschouwers, maar daar moet je als speler boven staan. Hoe lastig dat misschien ook is, maar helaas heeft RBC er zelf toe bijgedragen in het verleden dat tegenstanders proveren te provoceren. Dat zal in de toekomst nog wel vaker gebeuren.

Ik denk dat we het er beide over eens zijn dat wat na de wedstrijd is gebeurd alle perken te buiten gaat en dat een dergelijke straf op z'n plaats is. Laat het dan in het veld met het mes tussen de tanden gebeuren maar ga niet na een voetbalwedstrijd een stel dwaze kickboksers uithangen.

Noud

2022-03-14 22:30:18

@Ouwegetrouwe Hou je vooral niet in. Hoop alleen niet dat TSC en de speler die het betrof meeleest. 

Pfff...We maken weer lekker naam zo zeg. Dan maar namens mij. Oprecht excuus TSC

RBCdeLuiten

2022-03-14 22:44:22

Hup RBC   

Ouwegetrouwe

2022-03-14 22:44:26

@voetbaldier, een weekje of wat daarborr dtaat de hulptrainer van club vanalles te roepen naar onze spelers. Ook een wedstrijd zonder publiek. Dus jij wil zeggen dat de scheids niet hoort dat een spelervan rbc niet beter bij de Mac kan solliciteren en dergelijke ongein. Wie werkt dat al het gedoe in de hand door niet op te treden?  Ik denk dat de tijd rijp is om van het veld te stappen als het te gek gaat worden. Jammer dat er zulke clubs zijn. Maar goed wij hebben alle clubs waarschijnlijk veel kwaad gedaan. Laten we het daar maar op houden. Enige vorm van respect naar onze siert de tegenstander. Wat dat betreft was fc tilburg heerlijk om te komen, gewoon lekker over voetbal lullen en over elkaars historie, en ook in het veld respect naar elkaar. Bavel, ook leuk, beek vooruit niks mis mee. Hoe verder de mensen van roosendaal, hoe meer respect voor onze club, opvallend he.

PL

2022-03-14 22:58:13

Iedereen is het er wel over eens dat geweld niet te toleren valt. Maar het valt als speler niet altijd mee om het soms het  bloed onder de nagels vandaan halende gedrag te negeren. Dat zal per persoon verschillen. Oorzaak en gevolg. Treiterend gedrag is richting RBC geen vreemd verschijnsel.

Als iedereen gewoon normaal doet is er volgens mij niets aan de hand. Maar tegenwoordig kan dat blijkbaar niet meer. Kijk maar naar social media en wat er op straat gebeurd. 

Noud

2022-03-14 23:01:23

Kunnen we alsjeblieft stoppen met dat calimero-gedrag!?. We hebben al weer eebln seizoen 5e pakken zeg, met wapperende spelers en trainers handjes. Laten we eerst maar eens in de spiegel kijken

Adje

2022-03-14 23:08:38

@Noud, heb ik gedaan, maar schrok ervan hoe kaal dat ik word. 

Boegieman

2022-03-15 08:18:43

https://twitter.com/RBC_fans/status/1459893667594788866

https://twitter.com/RBCvoetbal/status/1459892551415128071 (2:34)

Twitter bericht tijdens de wedstrijd Uno Animo - RBC (dat is dan een voorbeeldfunctie van de trainer van Uno Animo)

Dit val nog mee, maar het kan erger wat er tegen je geroepen wordt en dat moet je maar accepteren en inslikken .

(PS. ik was niet bij de wedstrijd van TSC)

 

EricK

2022-03-15 09:40:41

@Adje, heb ik ook last van. Bovenop wordt het echt heel erg dun. Zeer confronterend.

Mr.RBC

2022-03-15 10:26:00

Heel simpel, wat ook de aanleiding is of is geweest, wat er na de wedstrijd gebeurde is gewoon niet goed te praten en dat doe je niet. Nu zitten we hier met de gebakken peren omdat een aantal spelers zich hebben laten gaan en laten gelden op een manier die nooit en door niemand goed te praten valt. Ook niet op basis van wat een tegenstander heeft gedaan. Juist als je als team weet dat de tegenstander je onsportief het vuur aan de schenen gaat leggen, moet je daar extra alert op zijn en weten wat je wel en niet mag en kan doen. Iedereen weet wat de consequenties van dergelijk gedrag bij de KNVB kunnen zijn. Denk dat je met adequaat optreden van het bestuur blij mag zijn dat RBC (vooralsnog) erger bespaard is gebleven. Menig team was al uit de competitie gezet. Nu jezelf sportief terug proberen te knokken, wat je voor een deel in eigen hand hebt, maar je bent nu ook afhankelijk van tegenstanders die punten moeten verliezen en dat is de laatste weken niet onmogelijk gebleken.

Ad P

2022-03-15 18:56:57

@Adje en @EricK Bij mij is juist van voor een terugtrekkende beweging te zien. Zorgwekkend.