Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Rhomar Boudzra volgende versterking voor RBC

Gepost door:Dennis // 2022-03-15 12:32:47 // 2035 keer bekeken

Rhomar Boudzra speelt komend seizoen in het shirt van RBC. De speler komt over van zondag eersteklasser Rood Wit W, zo meldt RBCvoetbal.ni.

De inmiddels 26-jarige middenvelder werd op 9-jarige leeftijd bij Boeimeer gescout door NAC Breda. Na vier seizoenen in de jeugdopleiding van de club uit Breda, vertrok hij naar stadsgenoot Baronie. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij de hoofdklasser. Hij was vier seizoenen een vaste waarde.

In 2018 stapte hij over naar zondag derdeklasser SAB: "Tsja, dat was een foutje. Ik dacht lekker met mijn vrienden te gaan voetballen. Het was wel gezellig hoor, maar het niveau was niet best en we degradeerden zelfs. We speelden trouwens onze beste twee wedstrijden tegen RBC", lacht Boudzra. De Sint Anna Boys hielden RBC twee keer op een gelijk spel.

Na twee seizoenen SAB stapte hij over naar Rood Wit W dat uitkomt in de zondag eerste klasser. Volgend seizoen trekt hij het shirt van RBC aan. "Ik heb er veel zin. RBC is een voetballend elftal met uitstekende spelers, dat zag ik wel in de oefenwedstrijd die we met Rood-Wit tegen RBC speelden. Ik sta te trappelen om volgend seizoen te beginnen. Maar eerst wil ik met Rood-Wit in de Eerste Klasse blijven, in de hoop dat RBC promoveert,” zo laat hij weten aan RBCvoetbal.nl.
 




Reacties

Mr.RBC

2022-03-15 12:40:23

Mooie aanwinst, zeker weer een versterking 

Kalsdonk

2022-03-15 12:58:20

Middenveld beschikt nu al over voldoende kwaliteit: Elst, Didi, Reuvers en Boudzra. 

 

De as krijgt zo ook al vorm met Bierkens, Deleij en Tom. 

Willempie

2022-03-15 13:00:48

Welkom bij de club. Suc6 komend seizoen.

Nu even doorschakelen naar de verdediging.

Mr.RBC

2022-03-15 13:03:50

Verdediging ook paar mooie versterkingen in de pijpleiding, dus nog even afwachten

Willempie

2022-03-15 13:53:23

Dat is mooi nieuws. Hopelijk kunnen ze het ook afronden.

Voorin mag er ook nog wat bijkomen, nu Moerland en Pisas definitief vertrekken en waarschijnlijk Kruf ook.

Noud

2022-03-15 16:16:20

Hoezo Kruf weg?? Het wordt toch niet weer een duiventil hé! Laten we gewoon inzetten op onze eigen spelers alsjeblieft. Iedere keer weer van die goudzoekers inpassen werkt al 10 jaar niet, wanneer leren we nu eens??

RBCdeLuiten

2022-03-15 16:19:57

Mooie versterking    ! Welkom bij RBC!

Hij kent veel spelers uit de huidige selectie, net als Tom de Bonte. Mooie aanvulling en hechte groep op deze wijze!

Ad P

2022-03-15 19:00:38

@Noud ik vond dat deze selectie goed gelukt, je hebt helaas niet volledig in de hand of spelers niet na een jaar weer vertrekken. Maar de kern die nu voor volgend jaar staat heeft al voldoende belangrijke blijvers. Verder voortbouwen is elk jaar toch weer nodig. Al blijft Kruf wel, dan nog hebben we versterking nodig.

Jeroen

2022-03-15 19:05:59

Mooie versterking en volledig met Ad P eens! Wordt moe van steeds naar het verleden te kijken. Laatste 2 jaar is de koers veranderd en ten goede in mijn ogen. Wat er tegen TSC is gebeurd is ook wel pech hebben en niet goed te praten, maar daar kan het bestuur etc weinig aan doen. 

Noud

2022-03-15 19:21:53

@Jeroen Het bestuur kan hier JUIST heel veel aan doen. Op middel-lange termijn leidt dit beleid tot eigen jeugd die wegloopt. Als je geen vertrouwen hebt in je eigen opleiding gaat dit wreken en als die naam er eenmaal is duurt het heel lang alvorens je het weer omgedraaid hebt

RBCdeLuiten

2022-03-15 19:26:01

@Noud: Volgens mij hebben we 5 spelers uit de (recente) jeugdopleiding in de selectie zitten en stromen er elk jaar 2 door.....

Prima in balans toch!?

Voetbaldier

2022-03-15 20:48:53

@RBCdeLuiten: In de selectie zitten koop ik niks voor, noem mij er eens 1 uit de eigen opleiding die in de afgelopen jaren is doorgestroomd en structureel een plaats in de basiself heeft? Dat is er niet 1 en dat vind ik zeer kwalijk, want dat is nou juist hetgeen waar het in het amateurvoetbal om draait. Dat besef zal er bij RBC echter nooit komen gezien het feit dat jaar in jaar uit een blik 'gelukszoekers' aangetrokken wordt.

En ja uiteraard zitten daar goede spelers tussen maar al te vaak is gebleken dat het geen blijvertjes zijn. Dan blijft het een tombola en herhaal ik nogmaals mijn mening: doek dan die hele jeugdopleiding lekker op. Als ik van insiders hoor wat het niveau van de trainers, begeleiding en organisatie daar is dan is dat misschien maar beter ook.

RBCdeLuiten

2022-03-15 21:01:23

Hup RBC  

@Voetbaldier: Ontwikkeling afgelopen 2 jaar kun je ook positief bekijken. Stappen worden echt gezet en enig positivisme en geduld richting bestuur en betrokkenen, lijkt me goed in deze. In het verleden financieel grote uitdagingen en nu de zaken intern op orde. Sommige zaken hebben ook tijd nodig om qua organisatie structureel te regelen.

Ad P

2022-03-15 21:19:48

Tot en met onder 15 prima niveau hoor ik van insiders. Te snel willen werkt niet. Dus stapsgewijs naar het eerste aansluiten duurt gewoon een jaar of vijf. Zullen geduld moeten hebben en, zoals past bij een jeugdopleiding, moeten sturen op en rekening houden met effecten die pas op (middel)lange termijn zichtbaar zijn.

Voetbaldier

2022-03-15 21:26:15

@AdP: Te snel willen? Bestaat die opleiding pas 3 jaar dan? Er hadden allang een stuk of 5 spelers uit de eigen jeugd structureel in het eerste elftal moeten staan. En dan praat ik dus over de afgelopen heel wat jaren.

Gaat me niet alleen om het niveau van de spelers binnen de jeugd maar met name ook over de begeleiding, staf EN organisatie. Als ik hoor dat er soms op wedstrijddagen voor een uitwedstrijd nog niet eens vervoer is geregeld .....

Adje

2022-03-15 22:45:25

Beetje te gemakkelijk Voetbaldier om af te geven op de jeugdopleiding. Mensen die daar zitten doen het met volle overtuiging. Ik neem aan dat de teammanagers voor aanvang van het seizoen duidelijke afspraken hebben gemaakt over vervoer naar uitwedstrijden etc.  De ervaring leert dat je ondanks die afspraken vaak aangewezen bent op 'n beperkt groepje vaste mensen, daarbij hebben alle clubs en niet alleen RBC te maken met de torenhoge brandstofprijzen wat de motivatie om te rijden er niet groter op wordt.

Ik zou zeggen kom eens een jaartje meelopen bij de jeugdopleiding en geef daarna 'n oordeel uit eigen ervaring dan via aannames van ik hoor van insiders en nog meer van dat, daar kun je niks mee. Ik hoor ook zoveel.

Voetbaldier

2022-03-15 23:25:41

@Adje: Nou ik zal je vertellen, voorafgaand aan dit seizoen is er sprake geweest van een evt trainersschap van de O18 maar het totale plaatje klopte niet. Dat kan gebeuren toch.

Ik geef helemaal niet af op de jeugdopleiding, ik probeer juist aan te geven dat de jeugd de basis moet zijn. En voor het torenhoge bedrag dat aan contributie moet worden betaald mag je er als ouder vanuit gaan dat alles tot in de puntjes is geregeld.

Geloof me, ik loop lang genoeg mee om te weten wat er speelt binnen de club en dat is zeker niet allemaal negatief hoor maar bepaalde zaken veranderen gewoon nooit.

Dennis

2022-03-16 08:29:55

@Voetbaldier,

Zoals Adje terecht aangeeft, meld je zelf aan om mee te helpen, ontvouw je plannen hoe het dan wél moet en dat we er dan van uit kunnen gaan dat vanaf dan alles tot in de puntjes geregeld is.  

Ben het eens met Ad P, stapsgewijs inpassen. Riyad Khidar bijvoorbeeld, dat is een jeugdspeler die er vanaf het begin bij was. Die groep komt er nu pas mondjesmaat bij, RBC is in 2012 vanaf U12 opgebouwd hè, dat moet je niet vergeten.

Daarnaast heeft Flinn Assenberg regelmatig een basisplaats, en ik vind dat hij het goed doet. Zal natuurlijk ook wel eens een enorme fout maken of zwakke wedstrijd spelen, maar er zit zeker progressie in. Ook Tayeb Lakbir laat steeds meer zien en met drie doelpunten en meerdere assists kunnen we er niet omheen dat spelers uit de jeugdopleiding waarde toevoegen aan het eerste elftal. Khidar is een half jaartje op stage geweest, logisch dat ie dit seizoen nog weinig heeft gespeeld. De oudere spelers geven ook advies aan de jongere spelers. En ze geven zelf aan dat ze dat fijn vinden en komen ook met vragen bij hen, worden goed gecoached in het veld. 

En er staan een hoop huidige spelers die in de jeugdopleiding van RBC hebben gespeeld. Dan kan je zeggen: dat is lang geleden. Dat zal best, maar dezelfde mensen die de jeugdopleiding op touwen hebben gezet bij dit RBC, waren er toen ook verantwoordelijk voor. 

En we zien goede jeugdspelers ook vertrekken. Jelte Pal bijvoorbeeld zat bij het eerste met 16 jaar, maar speelt nu voor Jong Willem II. Ik kreeg te horen uit de eerste hand dat RBC voor minimaal één jeugdspeler een stageplek geregeld heeft bij NAC Breda, dat is toch mooi? Een scout van SC Heerenveen die op de tribune zit voor een speler van RBC O17. Dát is ook de jeugdopleiding van RBC. Elk jaar vertrekken er goede spelers naar BVO's en het is een kwestie van tijd dat we een voormalig jeugdspeler in de Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie zien spelen, want daar is ook de jeugdopleiding voor bedoelt. Er gaan heus bepaalde dingen niet goed gaan bij de voetbalopleiding, en dat er af en toe gezeur en gekibbel is, maarja waar niet. Als je op zoek bent naar negativiteit dan vind je die altijd. 

Ad P

2022-03-16 17:54:40

De nieuwe wind waait pas sinds minder dan twee jaar binnen RBC, met bijbehorende ambities. Dat kost tijd. 
Ik denk dat snelheid en omvang misschien te veel het doel is geweest bij het optuigen van de jeugdopleiding. Misschien was minder elftallen met meer kwaliteit in begeleiding en dan langzaam omhoog uitbouwen beter geweest.

Voetbaldier

2022-03-16 19:04:35

Gelukkig wordt hierboven de naam genoemd waarop ik had gehoopt: Tayeb Lakbir. Deze jongen kan met gemak mee in de basis en is naar mijn mening zelfs beter dan diverse andere opties waarvoor vaker wordt gekozen.

Juist daarom vind ik het jammer dat hij het moet doen met schamele invalbeurtjes en in feite 'plaats moet maken' voor anderen die van buitenaf zijn gehaald en zeker niet beter zijn. En dat is nou net het pijnpunt dat ik met mijn eerdere reacties bedoelde.

Verder: vergeet niet dat een jeugdspeler die echt talentvol is gewoon met zijn 16 of 17 jaar bij het 1e elftal aan moet kunnen sluiten. Als iemand 19 of 20 is ben je eigenlijk al een paar stappen te laat. En daarnaast natuurlijk dat soort jongens elke week met het 1e elftal mee laten trainen maar dat spreekt voor zich.

Mr.RBC

2022-03-17 11:26:31

En nu ook Jay-Jay Meierdres aangetrokken

Noud

2022-03-17 17:20:31

Hoppa, en daar gaat onze 021...

Voetbaldier

2022-03-17 18:36:09

Staan jullie hier nog raar van te kijken? Ik echt allang niet meer hoor haha. Als ik nou bijv. een jongen als Lakbir was dan zou ik zeggen: 'ik ben eens weg en ga lekker bij een club voetballen waar ze jonge jongens wel een kans geven en waar ik wekelijks basisminuten kan maken.

En overal wordt weer gedaan alsof er een nieuwe 'verlosser' is binnengehaald maar kijk het maar eens na. Meierdres heeft al heel wat clubs versleten, blijft overal 1 of max 2 jaar en staat zelden ergens vast in de basis.

Het blik is vast nog niet leeg dus kom maar op met die volgende inkomende 'transfers' 

RBCdeLuiten

2022-03-17 23:39:05

Bekijk het eens positief.... een aantal aanvullingen op de selectie, omdat er ook spelers vertrekken en verder krijgen diverse jeugdspelers de kans en ruimte waaronder Tayeb. No worries!

Voetbaldier

2022-03-18 09:32:17

@RBCdeLuiten: die krijgen 'de kans en ruimte'. Zou je dat eens uit willen leggen. Zou bijv. Lakbir onderhand niet eens toe zijn aan een basisplaats denk je? Zeker op zijn leeftijd moet je elke week 90 minuten maken en anders gewoon eieren voor je geld kiezen.

Aanvullingen op de selectie, tja dat is ieder jaar zo omdat er na een jaar keer op keer weer spelers vertrekken. Dan kan jij spreken over 'kans en ruimte' maar die gasten van buitenaf worden echt niet gehaald voor de bank