Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Selectie RBC: "We hebben aangetoond dat wij punten kunnen inlopen"

Gepost door:Dennis // 2022-03-18 16:19:17 // 1150 keer bekeken

De euforie was groot toen RBC afgelopen zondag met 2-5 won van Beek Vooruit. De vreugde was niet alleen groot omdat er gewonnen werd, maar ook omdat de Roosendalers op gelijke hoogte waren gekomen met VOAB. De club uit Goirle speelde namelijk gelijk tegen TSC (1-1). Binnen één week tijd was de achterstand van vier punten goed gemaakt, aangezien VOAB eerder die week ook al gelijk speelde tegen Beek Vooruit (1-1). Die vreugde was van korte duur, immers gaf de KNVB de volgende dag RBC vijf strafpunten na de ongeregeldheden tegen TSC (1-2 verlies).
 
De inhaalslag gaat vanaf zondag in, dan is Rijen de tegenstander. Eerder dit seizoen wist RBC met 1-4 te winnen, mede door twee goals van Brian Kruf. Ondanks dat de technische staf en de spelersgroep balen van de strafpunten is de knop volledig omgezet. “Ik wist dat er een onderzoek liep en dat er mogelijk consequenties aanhingen. Ik vind dat Karim Didi het eerder deze week goed verwoord heeft. In het verlengde daarvan: ook ik vind dat dit soort excessen niet op een sportpark thuishoren. Ondanks de eventuele uitlokkingen die je krijgt vanuit het veld moet je daar altijd boven staan en je niet laten verleiden tot dit soort incidenten,” zo legt hoofdtrainer Ruud Pennings uit. RBC ligt nu onder een vergrootglas, spelers worden misschien nu nog meer uitgedaagd, heb je het daar over gehad? “De eerste training na de uitspraak van afgelopen mandag heb ik meteen aangegrepen om dit te bespreken, voordat de training begon: “hoe kijken we hier tegen aan?” Natuurlijk was er teleurstelling over de straf, maar iedereen wist wat er boven ons hoofd hing. Iedereen is blij dat er duidelijkheid is. De reactie van de spelers was goed en ze waren duidelijk: we hebben namelijk al aangetoond dat we met een goede serie bezig zijn en punten kunnen inhalen. We staan goed in de tweede periode, en dat is het eerste doel om te behalen. Alle mogelijkheden liggen nog open, deze spelers blijven niet in teleurstelling hangen en gaan er 100% voor. Zo is het, en zo moet het ook zijn,” zo laat een strijdvaardige Pennings weten.

Brian Kruf legt aan voor de 1-2 voorsprong
Brian Kruf legt aan voor de 1-2. Tayeb Lakbir kijkt erop toe en ziet dat het goed is.


Komende zondag moet die inhaalslag gestart worden met het thuisduel tegen Rijen. Pennings kan weer beschikken over Randy Elst, die weer terug is. Er gingen geluiden op dat Flinn Assenberg geschorst is, maar dat ontkracht Pennings. Assenberg is dus inzetbaar zondag. Terugkijkend naar JEKA (3-1 winst) en Beek Vooruit (2-5 winst) valt op dat RBC nadat het gaat temporiseren in de eerste helft vanuit het middenveld ‘ineens’ een tegengoal te verwerken krijgt. Hoe kijkt Pennings daar naar? “Dat is zo, dat kan ik niet ontkennen. We hebben een enthousiaste groep die graag wil voetballen. In het enthousiasme wordt soms de restverdediging in het oog verloren. Ik heb bepaalde concessies moeten doen op het middenveld, omdat we achterin personele problemen hadden. Normaal gesproken staat daar een zeer ervaren middenveld, die zich niet snel laat verrassen. De posities worden nu ook goed ingevuld, alleen door de speelsheid, het enthousiasme en jeugdigheid worden er kansen weggegeven. Helaas werden een aantal kansen door de tegenstanders ook verzilverd. Ik blijf erop hameren, zodat dit steeds meer onder controle komt bij ons.”

De opties achterin zijn dun, er staan nog dertien duels op het programma. Gaat dit problemen opleveren, Karim Didi staat bijvoorbeeld al twee duels achterin? “Ik heb Karim daar laten staan, omdat Bierkens en Didi al enkele wedstrijden samen hadden gespeeld. We hebben mogelijkheden op het middenveld en de aanval die een linie terug kunnen. We hebben ook Riyad Khidar erbij gekregen na de winterstop. Ondanks dat hij nog conditioneel, en dan bedoel ik wedstrijdritme, tekort komt kan hij ook centraal achterin staan.” Mitchell Schilperoord kreeg een flinke tik in het duel met Beek Vooruit, kon de eerste helft uitspelen, maar hij is nog een vraagteken. “Mitchell heeft vocht in zijn knie. Hij heeft de eerste helft nog uitgespeeld, maar dat heeft uiteindelijk geen goed gedaan. Deze week heeft hij niet getraind, om te zorgen dat hij zondag kan aansluiten. Het is nog even afwachten of hij kan spelen.”

Afgelopen zondag werden er vier gele kaarten gepakt door RBC-spelers. Met nog dertien duels te gaan kunnen ook schorsingen roet in het eten gooien. “Dat speelt altijd mee. De wedstrijd was er totaal niet naar, soms werd er ook een kaart getrokken terwijl het een normaal duel om de bal was. Daar heb je helaas mee te maken, dat heb je niet altijd in de hand. We geven aan de spelers wel mee om niet te praten tegen de scheidsrechter, dat soort kaarten moeten voorkomen worden.”

 

 

Brian Kruf juicht na zijn goal tegen vv Rijen
Brian Kruf juicht na zijn doelpunt tegen Rijen. RBC zou het duel met 1-4 winnen. 


Bij Rijen moet RBC vooral letten op spits Freek Trommelen. Twee jaar geleden dompelde hij de oranje-witten in rouw toen hij de gelijkmaker vlak na rust inkopte en in de blessuretijd de 2-1 binnen schoot. Dit seizoen was de Roosendaalse club sterk in Rijen en versloeg het die club met 1-4. Wel moet RBC oppassen met het kwartier na rust, dit seizoen en vorig seizoen liet de ploeg zich daarop foppen en kreeg het een tegengoal te verwerken. Twee maal was Yassin Ben Messaoud daar mede verantwoordelijk voor. Dit jaar knalde hij in de korte hoek de gelijkmaker binnen en het jaar ervoor was zijn indraaiende voorzet de assist op de gelijkmaker van Trommelen.

De Roosendaalse club heeft een voorsprong van vier punten op SC Kruisland in de tweede periode. RBC kan een grote stap voorwaarts zetten om dichter bij de winst van de tweede periode te komen door Rijen zondag te verslaan. Het duel tussen RBC en Rijen begint om 14:30 uur in het Atik Stadion. 
 

 




Reacties

Willempie

2022-03-18 16:52:56

Mooi stuk. Is El Gamali er weer bij? Daar lees ik niets over.

Een speler wordt geschorst bij 5 gele kaarten. 
 

Forza RBC 

RBCdeLuiten

2022-03-18 20:50:13

Succes boys!