Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Aankomende zondag clash tussen RBC en SC Kruisland

Gepost door:Dennis // 2022-03-25 16:07:43 // 825 keer bekeken

Aankomende zondag staat er een geweldige clash tussen twee ploegen die op papier de beste selecties hebben in de Tweede Klasse E. Dat niet alleen, beide ploegen zijn ook goed in vorm de laatste weken. RBC wist de laatste zes duels te winnen, waar SC Kruisland de laatste vier duels in winst wist om te zetten en in die vier duels ook geen tegendoelpunt om de oren kreeg. Inzet voor RBC is een goede uitgangspositie voor de tweede periodetitel. Voor SC Kruisland is het een goede kans om dichterbij de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings te kruipen. De ploeg uit het gelijknamige dorp staat namelijk vier punten achter op de Roosendalers in de tweede periode.

RBC heeft door de opgelopen puntenstraf - het kreeg vijf punten in mindering - nog steeds een achterstand op koploper VOAB. Dat gat is voorlopig twee punten, aangezien de ploeg uit Goirle nog een wedstrijd tegoed heeft omdat afgelopen weekend het duel met Uno Animo niet doorging. De Roosendalers hebben ook nog twee punten achterstand op TSC. In de competitie heeft de ploeg van Pennings twee punten voorsprong op SC Kruisland, dat waren er natuurlijk eerst zeven. Door de puntenstraf moet RBC dus ook naar beneden kijken. 

De aftrap wordt zondag verricht door Evgeniy Levchenko, ex-profvoetballer en tegenwoordig zowel voorzitter van de VVCS als bestuurslid van Stichting Breath. Hij is aanwezig omdat de wedstrijd in het teken zal staan van een fundraiser voor Oekraïense oorlogsslachtoffers en vluchtelingen. Zo zal RBC spelen in een aangepast wedstrijdshirt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Deze shirts worden onmiddellijk na de wedstrijd geveild in De Club.

Terugblikkend op de wedstrijd met vv Rijen van afgelopen week (3-0 winst) wist RBC weer eens de nul te houden. Kansen werden er helemaal niet weggegeven, en de temporisering van de afgelopen weken waarin tegengoals vielen was tegen Rijen niet zichtbaar. "Wij hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen Rijen en nauwelijks kansen weggegeven," zo laat Pennings weten. "Mitchell Schilperoord heeft volledig mee kunnen trainen en is inzetbaar. Pieter is nog afwezig, evenals El Gamali en Deleij." Die laatste liep een rode kaart op aan het eind van het duel met Rijen toen hij een doorgebroken speler aantikte en rood kreeg. Niek de Beer is zijn logische vervanger. De Beer speelde al mee in enkele oefenduels in de voorbereiding en liet daar al een uitstekende indruk achter. Het is dan ook niet verwonderlijk dat toenmalig hoofdtrainer Robert Braber hem meteen bij de selectie haalde als tweede doelman. De jonge keeper van RBC U17 is tevens een stuk langer als Deleij, wat een extra plus is. Komende zondag is zijn eerste officiële wedstrijd in de basis als bewaker van het fort.

De terugkeer van Schilperoord is goed nieuws voor Pennings, die achterin wat moest schuiven afgelopen week. Lars de Voogd nam logischerwijs afgelopen weekend zijn plaats in en liet andermaal zien dat RBC altijd op hem kan rekenen als erom gevraagd wordt. Naast Schilperoord keert ook Gerson Pisas terug, die een weekje met vakantie was. Pisas wist zich de afgelopen weken al goed op het scorebord te zetten en heeft in een whats-app gesprek met RBCFans.nl al uitgesproken dat het vanaf nu nóg beter wordt. Ook Randy Elst, die afgelopen week verstek moest laten gaan op de training vanwege vakantie, heeft een volledige trainingsweek achter de rug en is komend weekend vanaf minuut één direct inzetbaar.

Het duel tussen RBC en SC Kruisland begint om 14:30 uur in het Atik Stadion.




Reacties

RBCdeLuiten

2022-03-27 17:09:25

Yesssss! Weer 3 punten in de tas met de 7e overwinning op rij! Klasse boys!