Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Perry Bierkens: "Wij willen promoveren"

Gepost door:Dennis // 2022-04-01 16:44:10 // 1247 keer bekeken

Komende zondag speelt RBC de belangrijke wedstrijd tegen TSC. Niet alleen kan de Roosendaalse ploeg de periodetitel pakken, maar door de winst komt de tweede plaats ook in handen van de ploeg van trainer/coach Ruud Pennings. Naast dit alles staat de wedstrijd ook deels onder hoogspanning, aangezien RBC door het incident na het duel RBC – TSC (1-2) vijf strafpunten kreeg en eveneens van drie spelers afscheid nam. Let op! Het duel start om 14:00 uur.

Na de winterstop is de Roosendaalse club echter aan een opmars bezig en houdt de druk constant op de bovenste twee clubs TSC en VOAB. Met zeven overwinningen op rij gaat het voorlopig crescendo. Brengt de komende wedstrijd van zondag mogelijk ook angst mee voor wat komen gaat? “Angst niet,” zo laat Perry Bierkens weten. “Wat er is gebeurd in december, daar was het grootste gedeelte van de groep bij. Natuurlijk is het afwachten hoe je daar ontvangen wordt, door de omgeving. Maar Ruud Pennings heeft benadrukt dat wij vooral bezig moeten zijn met wat er op het veld gebeurd. We moeten ons niet gek laten maken door eventuele randzaken rondom het veld en gewoon ons eigen spel spelen.” Een belangrijk iets is natuurlijk om de goede lijn door te trekken. “Het is de nummer twee tegen de nummer drie. Bij winst gaan we over hun heen op de ranglijst.”

Na de winterstop weet RBC zeven wedstrijden achter elkaar te winnen. Ondanks dat het afgelopen weekend tegen SC Kruisland ‘slechts’ 1-0 werd lijkt het steeds beter te gaan, vooral defensief. Hoe is dit zo gekomen? “Enerzijds speel je direct na de winterstop tegen laag geklasseerde elftallen. Dan sluipt er toch een stuk nonchalante in de ploeg en anderzijds heb je wisselingen gehad in het elftal.” Hoe gaat dat dan? Is dat voor de wedstrijd of merk je dat gedurende de wedstrijd? “Je probeert gewoon zo goed mogelijk te beginnen, maar je hebt op een gegeven moment een overwicht en dan is het niet de vraag of de goal gaat vallen maar wanneer. Je krijgt het gevoel dat de tegenstander geen kans gaat krijgen. Dat betekent ook dat je soms het deksel op de neus krijgt, zoals bijvoorbeeld tegen Bavel. Dat je ineens met 1-0 achter staat, en vlak daarna krijgen zij een grote kans op 2-0 die goed gepakt wordt door Matthias Deleij. Gelukkig pakken we de draad daarna op en scoren we vlak voor rust en na rust vier keer. Maar het had zo maar anders kunnen lopen. Naast dit bovenstaande zijn er in die weken ook automatismen ingeslepen, omdat we steeds meer met een vaste kern gingen spelen. Karim Didi was natuurlijk nieuw en kwam al snel achterin te staan. Imran Echambit die erin is gekomen op het middenveld, die een bepaalde creativiteit brengt wat ook steeds beter uit de verf komt. Door de vaste elf is er ook meer vastigheid in gekomen. En de laatste twee duels speel je tegen de nummer vijf en nummer vier van de ranglijst, daar ben je sowieso gemotiveerder voor en gaven we inderdaad niets weg.”

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen FC Tilburg (0-3 winst) lijkt er iets ontstaan te zijn binnen de selectie. Iedereen was ontzettend blij voor elkaar met doelpunten en assists. Hoe is dat ineens zo gekomen? “Uiteindelijk ontstaat het natuurlijk met overwinningen behalen. Bij Bavel kom je terug en win je, tegen JEKA weet je in de blessuretijd van 1-1 naar 1-3 te gaan. Er is geloof ontstaan dat het mogelijk is om alsnog voor het kampioenschap te gaan. We stonden na Beek Vooruit (2-5 winst red.) ook ineens bovenaan. Alles draait goed, de vele zeges op rij en dan ineens sta je naast VOAB op de ranglijst. Ondanks die vijf punten in mindering is het geloof blijven bestaan. Op dat moment hadden we echt zoiets van: “wij hebben zoveel zeges op rij geboekt, ook al krijgen we nu vijf punten in mindering, wij kunnen dit.” Daarna wonnen we nog van Rijen en SC Kruisland. Wij hebben echt het gevoel dat niemand ons kan stoppen. Het geloof in een mogelijke promotie is enorm toegenomen. Je ziet het ook: als het moet trappen we gewoon drie ballen het stadion uit om de overwinning over de streep te trekken. En wij willen ook promoveren, binnen het team is het geloof: wij kunnen kampioen worden.” 

Ondanks dat komende zondag de tweede periodetitel op het spel staat, ligt de focus van RBC op de ranglijst. “Natuurlijk benadrukken we het wel. Bijvoorbeeld in de warming up tijdens de trainingen, dat er belangen op het spel staan zondag. Maar we zijn niet anders gaan trainen. Zondag onderstrepen we nogmaals dat het een ontzettend belangrijke wedstrijd is. Mochten we TSC verslaan dan hebben we er al drie gehad uit de top vijf natuurlijk: Rijen, Kruisland en TSC. VOAB moet daar allemaal nog tegen, en allemaal uit hè. Er is echt nog niets gespeeld.” Didi is wel een belangrijke schakel die er bij is gekomen natuurlijk. “Ja, absoluut. De balans in het elftal is ook erg goed nu. Maar het is de gehele positieve vibe, met RBC Maatschappelijk die de actie rondom Oekraïne georganiseerd heeft, de pers, BN De Stem die positief bericht over ons. Ik heb écht weer dat gevoel zoals rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht in de voorbereiding. Dat je met heel veel plezier naar de club komt.” Ondanks het slechte weer mag toch wel verwacht worden dat jullie aankomende zondag op een flinke schare fans kunnen rekenen. “En niet alleen dat, ik werk in Dordrecht en collega’s daar gaven al aan dat ze zondag komen kijken. Dat ze het een mooie wedstrijd vinden. Dat is mooi toch? Dat het zo leeft in de regio, er is veel belangstelling.” De zon die schijnt? “Absoluut en om in Karim’s Didi woorden te blijven: wij geven driehonderd procent!”

Aankomende zondag wordt de scheidsrechter van dienst geassisteerd door neutrale assistent-scheidsrechters. 




Reacties

Mr.RBC

2022-04-01 17:14:47

Keep our spirits high 

RBCdeLuiten

2022-04-01 19:19:55

Succes boys!

Boegieman

2022-04-01 19:35:08

Ouwegetrouwe

2022-04-02 14:50:59

Klasse interview. Mooi, gewoon duidelijk uitspreken wat we willen. Het geloof is er ook bij de supporters, samen gaan we er voor, en oom wij geven 300%. Morgen met een rotgang van schiphol naar oosterhout. Rbc, tamara mi kong bakka

Dennis

2022-04-02 15:11:11

Iedere week lijken ze weer stappen te zetten en hopelijk kunnen ze morgen een tikje uitdelen. Zet 'm op boys

VakkieZG

2022-04-02 19:43:43

Helaas de komende 2 weken niet aanwezig vanwege m'n werk.

zet m op mannen!???????????????? 

EricK

2022-04-02 20:11:47

Dennis, laat die tikkies deze keer maar achterwege 

VakkieZG

2022-04-03 01:39:10

Helaas de komende 2 weken niet aanwezig vanwege m'n werk.

zet m op mannen!???????????????? 

VakkieZG

2022-04-03 01:39:10

Helaas de komende 2 weken niet aanwezig vanwege m'n werk.

zet m op mannen!???????????????? 

RBCdeLuiten

2022-04-03 17:18:19

Periodekampioenen! Helaas geen 3 punten, maar wel mooi dat het periodekampioenschap binnen is!