Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Karim Didi nieuwe hoofd Voetbal Academie

Gepost door:Dennis // 2022-04-06 08:17:05 // 1078 keer bekeken

Met ingang van het nieuwe seizoen is Karim Didi hoofd van de Voetbal Academie, zo meldt RBCvoetbal.ni. Didi heeft voor vier jaar getekend.

Het RBC-bestuur is zeer tevreden met het jawoord van de huidig aanvoerder van het eerste elftal. "Karim is een Kalsdonker, een man van de club", aldus bestuurslid jeugdzaken Ronald Keijzer. "Hij heeft een hele goede naam als trainer in België, heeft voetbalkennis, is een goede luisteraar, heeft managementkwaliteiten, is een sterke persoonlijkheid en heeft leiderschap en visie. Er zijn verschillende gesprekken met hem gevoerd in verschillende samenstellingen en alle participanten delen deze mening. Het is gewoon de beste kandidaat. Het aanstellen van Karim is een van de stappen die komend seizoen gezet gaan worden om de Voetbal Academie verder te verbeteren."  

In België is Didi al jaren trainer, de laatste vier jaar is hij coach van her vrouwenteam van K. Kontich FC, dat uitkomt op het een na hoogste niveau. In Nederland volgt hij momenteel ook en trainersopleiding. Didi is content met zijn nieuwe functie. "RBC wilde graag een overeenkomst voor een langere periode aangaan om de stabiliteit van de VA te vergroten. Voor een goede jeugdwerking is een duidelijke structuur en visie voor de lange termijn noodzakelijk. Spelers en ouders moeten zien dat er elk jaar stappen gemaakt worden zodat de spelers zich nog sneller kunnen ontwikkelen. Het totaalplaatje moet gewoon kloppen."

Didi gaat nu al zaken oppakken, ondanks dat zijn functie officieel pas komend seizoen ingaat. Zo heeft hij voldoende tijd om binnen de Voetbal Academie iedereen te leren kennen, wat er mede voor zorgt dat hij het nieuwe seizoen goed start.




Reacties

RBCdeLuiten

2022-04-06 13:31:14

Mooi nieuws!

Kalsdonk

2022-04-06 17:26:12

Goede zet voor de VA